Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Witajcie :wit .

Kurczę, co to za pogoda ;:oj . Dopiero co było chłodno a już mamy tropikalne upały ;:oj . U mnie jest do słoneczka prawie 30 stopni ;:131 . Dzisiaj wypowiedziałam wojnę chwastom ;:163 plewiłam od 9 przez 3 godziny a potem wzięłam się za kanty. To jest dopiero czasochłonne zajęcie :roll: . W każdym razie efekty widać a ziemia na rabatach spulchniona . Teraz mam chwilkę przerwy zanim rodzinka zjedzie się do domu a więc kawusia ;:173 .

Obrazek

Anido dokładnie tak, oby było więcej takich ładnych dni. Dzisiaj też pięknie i trzeba było korzystać ;:108 .

Obrazek

Małgosiu o ulewie już zapomniałam :wink: . Dobrze, że do domu woda nie wpłynęła a rośliny jakoś otrząsnęły się po tym incydencie . Co do hortensji to powiem Ci, że chyba wolę zamiast nich jakieś róże ;:173 , oj wpadłam chyba ;:306 . Na razie ich nie wyrzucę bo szkoda mi. Zostaną póki co tam gdzie są a za jakiś czas może znajdę im ustronne miejsce a jak nie to do donic i będę chowała na zimę. Bardzo dziękuję, dziewczynki uściskam ;:168 . Wzajemnie pozdrawiam :wit .

Obrazek

Zuza na razie szkoda mi wywalić ale na pewno coś w przyszłości z nimi zrobię. W tym sezonie jeszcze niech rosną a jesienią wsadzę je do donic i do pomieszczenia na zimę. Potem zobaczę co z nimi zrobię bo nie wiem jeszcze do końca . W każdym razie w ich miejscu widzę róże ;:306 . Dziękuję za pochwały w kierunku moich dziewczynek ;:196 Pozdrawiam i pogody życzę :wit .

Obrazek

Basiu teraz rozumiem, sytuacja Cię nagli po prostu. Doszłam do wniosku, że i ja mam kilka takich cebulowych posadzonych zbyt blisko róż. Aż dziwne, że podczas jesiennego sadzenia róż nic im nie zrobiłam ;:306 . Trzeba będzie wykopać bo potem faktycznie może być ciężko. Bardzo dziękuję za komplementy ;:196 . Pozdrawiam i słońca życzę .

Obrazek

Na koniec moja modelka :lol: . Wczoraj usiadła na kamieniu i kazała pstrykać sobie fotki cwana ;:306 .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę.
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Ależ Twój ogród wypiękniał ;:138 . Bardzo mi się podobają ceglane krawężniki, oddzielające trawniki od rabat kwiatowych. Szpalerki jednorodnych roślin i kolorowe tulipanki, to wspaniałe widoki. Trawniki przystrzyżone, wypielęgnowane jak zielone dywany.
Widzę, że zakwitły już irysy SDB. Masz ładną żółtą odmianę. Lubię te kwiatki. Kocimiętki też ładnie kwitną. Widać, że dużo pracy włożyłaś. Rezultaty są wspaniałe.
Modelki śliczne jak słonka na niebie. Życzę słonka i ładnej pogody każdego dnia.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Modelka piękna! ;:167
Ewelinko z tego miejsca w ubiegłym roku już wykopywałam tulipany, ale wcześniej usunęłam suche liście i nie bardzo już wiedziałam gdzie kopać, ale wydawało mi się, że wszystkie wyszły... zdziwiłam się wiosną, że ich tyle wyszło.
Pisałaś o hortensjach ogrodowych, to wspomnę tylko, że moja ciotka ma taaaaaaaaaaaaaaką wysoka naokoło 2 metry i chyba tyle samo szerokości, po obwodzie to dla mnie nie do ogarnięcia. Na zimę zawsze ją opatulają agro i chyba czymś jeszcze, nie wiem jak ona w tym roku im przetrwała, po tych wszystkich zawirowaniach pogodowych. Ogólnie jak zakwitnie, to klękacie narody. Ja swoje ogrodówki, wyrzucam co dwa lata, a czasami co trzy... ;:306
W tym roku pewnie będę jęczeć, że je wywalę. Ale też na własne moje życzenie omarzła - nie okryłam ją w czasie przymrozków. Im tak naprawdę zima nie jest straszna, gorsze są te kwietniowo-majowe zawirowania. Ale już więcej bym ich nie kupiła, no chyba że w afekcie :;230
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko śliczne modeleczki ;:167
Iryski masz boskie, takie dorodne kępy.
Moje na tyłach domu jakieś marne, tylko te wczorajsze z pola ładne i z przodu domu jedna kępa.
Wczoraj upał, dzisiaj też w miarę gorąco z przerwami na deszcz.
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ja po prostu nie mogę wyjść z podziwu ;:138 ;:oj nie dość ,że dwa piękne motylki dziewczynki to jeszcze u Ciebie rośliny jakby miesiąc do przodu są w porównaniu do moich :lol:
Moja hortensja jakoś odbiła, a notorycznie sikał na nią całą zimę pies :lol: więc daj swoim szansę :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewelinko, wspaniale u Ciebie rozkwita ogród !Tyle różności ;:oj piękne zdjęcia porobiłaś.
Idzie fajna, ciepła pogoda, miłej pracy w ogródku Obrazek
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Jakie śliczne masz ogrodniczki :), jak kwiatuszki.
Pogoda się zrobiła jak w lecie - moja mama posadziła papryki ode mnie i słońce spaliło im liście :).
Może Hortensje ogrodowe wymień na bukietowe, kwitną na tegorocznych pędach i nie ma z nimi problemów.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22

Post »

Witaj Ewelinko :wit .Małe ogrodniczki śliczne, najładniejsze dwa kwiatki w twoim ogrodzie ;:215 .Nareszcie robi się ciepło, rośliny ruszyły .U mnie też ciepło tylko przez ostatnie dni burze były. Zobaczymy dzisiaj jak będzie .Mam pytanko jak mają się twoje róże w tym roku zakupione ,mają już liście min. Pashmina. Bo trochę się martwię o moje, nie widzę na razie żeby coś ruszyły ale mają jeszcze kopczyki.
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko modelka niczym z pokazu Diora. ;:167 Wyściskaj ją.
No i w końcu mamy piękną wiosnę. :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te żółciutkie to takie piękne! Ja mam jedną smagliczkę i nie wiem, czy kiedyś utworzy poduszeczkę...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Wczorajszy dzień miałam w rozjazdach i w ogródku nie robiłam prawie nic. Przyjechały do mnie liliowce więc posadziłam je w wolnej chwili. Poza tym było u nas burzowo i co jakiś czas padało. Dzisiaj mamy piękną pogodę i mam nadzieję coś zrobić . Chciałabym wysiać trawę obok piaskownicy dziewczynek bo zdarłam tam w zeszłym roku darń a na razie zero pomysłów na nową rabatę. Poczekam z nią do czasu aż dzieci dostaną piaskownicę w nowym miejscu a to pewnie dopiero za rok . Poza tym dziewczynkom będzie lepiej mieć obok piaskownicy trawę niż jakieś krzewy o które się potykają. U mnie powoli kończy się sezon tulipanów. Pozostało tylko trochę na dwóch rabatach . Rozpoczyna się pokaz czosnków . No nie mam ich zbyt wiele ale to zawsze coś. Dzisiaj postaram się zrobić nowe zdjęcia o od weekendu już się pozmieniało ;:oj . Rośliny rosną jak szalone i pokazują się kolejne pąki róż ;:138 . Trawa też szaleje bo chwilkę temu ją kosiłam i już nadaje się do cięcia.

Jolu dziękuję za miłe słowa ;:196 . Powoli zakochuję się w irysach SDB i tylko myślę gdzie by je powtykać ;:65 . Mam ich tylko kilka i w dodatku to młode karpy ale od czegoś trzeba zacząć . Na pewno w przyszłości będzie ich u mnie więcej . Kocimiętka to żelazna bylina, każdy powinien ją mieć ;:224 . Za słoneczko dziękuję ;:196 i wzajemnie ładnej pogody Ci życzę .

Obrazek

Basiu najwidoczniej nie wykopałaś wszystkich cebulek, może zostały w ziemi jakieś maluchy i zakwitły tego roku . Są stare odmiany ogrodówek, które tak bardzo nie przymarzają no ale jakoś mnie nie lubią . Hortensja Twojej cioci musi robić wrażenie ;:oj .Widuję taką jedną w pobliskiej miejscowości i też jest olbrzymia. Ma też ze dwa metry szerokości ;:333 . Ja swoich też nie okrywałam na przymrozki a to dlatego, że już wcześniej zmarzły ;:222 . Ach no trudno, bukietowe za to będą piękne . Pozdrawiam .

Obrazek

Kasiu te irysy sadziłam w zeszłym roku wiosną i tak fajnie się rozrosły ;:333 . Pozostałe są sporo mniejsze ale te były sadzone później. Nie martw się Twoje irysy na pewno się rozrosną . mnie wczoraj też bardzo ciepło i deszczowo . Pozdrawiam i słoneczka w dalszym ciągu życzę :wit .

Obrazek

Lenko bardzo dziękuję ;:196 . Hortensje na razie mogą rosnąć ale w wolnym czasie pomyślę co z nimi zrobić. Mam kilka wyjść no i zobaczymy na co się zdecyduję. W głowie już myślę jakie róże posadzić zamiast nich :;230 .

Obrazek

Asiu -iwwa a co u Ciebie taka cisza ?? Pogoda zaczęła być w końcu wiosenna , tak trzymać . Bardzo dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Asiu rzeczywiście przeskok temperatur jest dość spory . Niedawno mieliśmy 4,5 stopni a już prawie 30 ;:oj . To też nie jest do końca dobre no ale cóż, wolę nie narzekać bo w każdej chwili może być gorzej. Asiu hortensje bukietowe mam i nawet rosną na tej rabacie z ogrodowymi. Na razie wystarczy mi bukietowych bo one i tak spore rosną. Zdaje się, że na miejsce ogrodowych pójdą jakieś róże ;:224 .

Obrazek

Małgosiu jest teraz tak ciepło, że z dnia na dzień widać różnice we wzroście roślin. Róże, które sadziłam tego roku mają liście i nawet te co kupiłam po przecenie. Jedynie Coral Dawn coś się ociągała ale wczoraj widziałam pierwszy listek. Pashminy rosną ;:138 . Mówisz, że Twoje mają kopczyki ?? Może już powinnaś je rozgarnąć ?? Wydaje mi się, że przy takiej pogodzie może im to zaszkodzić.

Obrazek

Aniu pogoda jest rewelacyjna :tan . Czy nie mogło być tak od początku maja ?? Dziękuję, modelkę wyściskam po przedszkolu ;:196 .

Obrazek

Miłko smagliczkę posadziłam na skarpie jako jedną z pierwszych więc już mocno się rozrosła. Nie wiem czy nie powinnam jej nawet odmłodzić bo na dole ma bardzo mocno zdrewniałe pędy . Nie mam jednak pojęcia jak się do tego zabrać bo boję się , że jej zaszkodzę . Swojej daj czas, na pewno utworzy piękną podusię .

Obrazek

Pozdrawiam i słoneczka życzę .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mogłam wytrzymać i poszłam zrobić zdjęcia w porannej rosie , głównie zielone ale co tam ;:173 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Młodziutkie szpaki zaczęły wychodzić z gniazda . Mam nadzieję, że nie upoluje go żaden kot .

Obrazek

Słoneczka Wam życzę bo u mnie jest pięknie ;:3 :wit .
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Śliczny may irysek Ci zakwitł. Jest bardziej niebieski od mojego. Mój raczej fioletowy. Irysy SDB są fantastyczne. Zakwitają najwcześniej. Czosnek też masz dorodny. Mój niestety zaginął. Pączki róż dobrze się zapowiadają. Widać ,że przymrozki wiosenne im nie dokuczyły. Też mam orliki i czekam na ich kosmiczne kwiatki. Zakwitną niebawem.
Piękny masz ogród, a w słonku i porannej rosie to czysta radość.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Modelka sliczna ;:167 najpiękniejszy kwiatek , chociaż rabaty cudne, kolorowe, ciekawie zaaranżowane , super ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ciesz się, że modelka chce pozować. W tym wieku jeszcze są chętne, rób więc jak najwięcej zdjęć, bo potem nie będzie już tak łatwo ;:306

Czosneczki uwielbiam ;:167 Ogród zagęszcza się w ekspresowym tempie ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”