BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.3
Re: BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.3
No I skoro ty dzis siejesz , to I ja powysiewalam dla ogrodu pomidorki , koniec_ kto wykielkuje ten wykielkuje , o polowe pokreslilam liste , bo niestety 68 odmian pod chmurke to nie w tym roku )))
No I wyszlo mi 16 odmian wysokich I 30 nizszych , dais slonce wiec wynosze na balkon niektore sadzonki , a maluszkom szykuje parapet
No I wyszlo mi 16 odmian wysokich I 30 nizszych , dais slonce wiec wynosze na balkon niektore sadzonki , a maluszkom szykuje parapet
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iza To, że można to wiem, a pisałem tylko, że nie próbowałem zbierać. Może faktycznie to dobry pomysł i się pokuszę spróbować z jakąś cebulą w tym roku. 
galka68 U mnie akurat to wymusza sytuacja wyjazdowa, tak to może jeszcze tydzień bym się wstrzymał.
A tak, to pomidorki wysiane.

Teraz czas na pomidory giganty.

galka68 U mnie akurat to wymusza sytuacja wyjazdowa, tak to może jeszcze tydzień bym się wstrzymał.

A tak, to pomidorki wysiane.

Teraz czas na pomidory giganty.
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Błażeju!
Przypomniałeś mi o pomidorach.
Sporo tych odmian wysiałeś
W każdej przegródce inna odmiana?
Przy okazji zapytam,wysiewałeś w tamtym roku K 24 ?
Pozdrawiam Maria.
Przypomniałeś mi o pomidorach.
Sporo tych odmian wysiałeś

W każdej przegródce inna odmiana?
Przy okazji zapytam,wysiewałeś w tamtym roku K 24 ?
Pozdrawiam Maria.
Udanych plonow , Blazeju !
Ja tez nie moglam na weekend wysiac , a po pracy nie mam pewnosci , ze bedzie czas , a potem Swieta jedne I drugie , bedzie dobrze .
Ja tez nie moglam na weekend wysiac , a po pracy nie mam pewnosci , ze bedzie czas , a potem Swieta jedne I drugie , bedzie dobrze .
- BobejGS
- Kontakt:
Witaj Mario. 
Jest kilka odmian, które się powtarza, gdyż za dużo by wyszło różnych odmian, w stosunku do miejsca jakie mam. Dlatego niektóre powtórzyłem, by wypełnić wszystkie oczka ale tak by odmian było na tyle, by wysadzić.
Co do kozulek, to powiem szczerze, że dopiero w tym sezonie wysiałem kilka dla testu. Są to:
K/142/f6
K/37/f10
K/137/f8
K/10 Kalman
A także Megagron i Winogronek.
Galka Ja muszę sobie tak ustawić wysiew, by wstrzelić się z pomidorami, z wyjazdami i dlatego wysiałem już, by pomidory podrosły do czasu mojego wyjazdu. Mam nadzieje, że wszystko potoczy się po mojej myśli.
Może będzie widać opisy.

Jest kilka odmian, które się powtarza, gdyż za dużo by wyszło różnych odmian, w stosunku do miejsca jakie mam. Dlatego niektóre powtórzyłem, by wypełnić wszystkie oczka ale tak by odmian było na tyle, by wysadzić.

Co do kozulek, to powiem szczerze, że dopiero w tym sezonie wysiałem kilka dla testu. Są to:
K/142/f6
K/37/f10
K/137/f8
K/10 Kalman
A także Megagron i Winogronek.
Galka Ja muszę sobie tak ustawić wysiew, by wstrzelić się z pomidorami, z wyjazdami i dlatego wysiałem już, by pomidory podrosły do czasu mojego wyjazdu. Mam nadzieje, że wszystko potoczy się po mojej myśli.

Może będzie widać opisy.

- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Błażej,dzięki za odp.
U mnie zgodnie z tradycją przede wszystkim krzyżówki Ani kozuli.
Z uporem maniaka dążę do ustaleń końcowych.
Inaczej szkoda tej ogromnej pracy,którą przed laty wykonała Ania.
Mam nadzieję,że wysieję wszystkie krzyżówki,które mam u siebie choć po 2 sztuki.
To i tak będzie sporo.
Życzę powodzenia w realizacji planów.
Maria.
U mnie zgodnie z tradycją przede wszystkim krzyżówki Ani kozuli.
Z uporem maniaka dążę do ustaleń końcowych.
Inaczej szkoda tej ogromnej pracy,którą przed laty wykonała Ania.
Mam nadzieję,że wysieję wszystkie krzyżówki,które mam u siebie choć po 2 sztuki.
To i tak będzie sporo.
Życzę powodzenia w realizacji planów.
Maria.
- BobejGS
- Kontakt:
Na krzyżówki Kozuli jest coraz większe zainteresowanie nie tylko u nas na forum ale u zapalonych maniaków pomidorowych z całego świata. Sam wysyłałem już kilku osobom krzyżówki, które sam otrzymałem w zbyt dużej ilości. Przyjęły się one bardzo pozytywnie. 
Również życzę obfitych plonów oraz żeby ten sezon przeszedł bez żadnych wariacji ale to i życzenie dla mnie.
Pomidory giganty wysiane.

Również życzę obfitych plonów oraz żeby ten sezon przeszedł bez żadnych wariacji ale to i życzenie dla mnie.

Pomidory giganty wysiane.

Oj , skoro jestescie przy tym temacie ... powiedzcie mi , prosze , a jakich "Kozulek " mam szukac skoro lubie malinowe pomidory ? Albo mnie wyslijcie do watka , Bezier moge poczytac . W tamtym roku wysiewalam jede zielony a paseczki , ale u mnie wszyscy wola malinowe lub pomaranczowe
- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Kontakt:

Tak krzyżówki Kozuli, ale i innych, żal by zniknęły. Fajnie, że są takie osoby, które dbają o dalszy ich los.
Ja w tym roku obowiązkowo Jarsony i kilka Kozulek pasiastych.
galka68viewtopic.php?f=42&t=64458 tu jest lista i opisy
Dziekuje moje drodzy , zabiore sie do czytania , jak wszystko bedzie dobrze i Pan Blazej pozwoli , to postaram sie o sprawozdanie w ciagu lata , moze wam sie przydam z nasionkami 

- BobejGS
- Kontakt:
Oczywiście. Chętnie obejrze jak się sprawują odmiany z Twojej strony i które polecasz, bo sam chętnie spróbuje. 
To moja sadzonka Pepino, którą ukożeniłen z gałązki jesienią. Niestety przez brak słońca, stała się wyciągnięta, wiotka, więc postanowiłem ją ogołocić.

Tak wygląda po obcięciu.

A takie zrobiłem z niej nowe sadzonki.

Mam nadzieje, że się ładnie ukorzenią i szybko ruszą ze wzrostem..

To moja sadzonka Pepino, którą ukożeniłen z gałązki jesienią. Niestety przez brak słońca, stała się wyciągnięta, wiotka, więc postanowiłem ją ogołocić.

Tak wygląda po obcięciu.

A takie zrobiłem z niej nowe sadzonki.

Mam nadzieje, że się ładnie ukorzenią i szybko ruszą ze wzrostem..
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
No to czekam na rezultaty. Myślałam o mikoryzie w zeszłym sezonie, ale w końcu się nie zdecydowałam, bo przeczytałam, że dla jednorocznych (a takich mam większość) to nie ma większego sensu. Ale Pepino ma być wieloletnie, więc zobaczymy 

Iza