Ogródek Pszczółki cz.1
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po ulewnych deszczach wszystko naraz zakwitło. Jednak te deszcze na coś się przydały a nie tylko na obrzydzenie
naszych dni.
Dzisiaj wielka niespodzianka wśród liliowców. Zamiast zamówionego 'Destined to See' zakwitło mi coś takiego.
Wygląda bardziej na 'Mildred Mitchell' ale nie pachnie. A wybrałam 'Destined to See' właśnie ze względu na zapach
no i na kolor który bardziej by mi pasował.
Na pocieszenie kwitną lilie i mają taki kolor jaki chciałam mieć.
Dziełżany tez mają taki kolor jaki oczekiwałam.
Duo 'Polka' ze złocieniem też mnie nie zawiodło.
A firletka chalcedońska jest taka czerwona jak powinna być
Jaśminowe wiatraczki są cały czas białe.
I to by było tyle na ten letni wieczór.
naszych dni.
Dzisiaj wielka niespodzianka wśród liliowców. Zamiast zamówionego 'Destined to See' zakwitło mi coś takiego.
Wygląda bardziej na 'Mildred Mitchell' ale nie pachnie. A wybrałam 'Destined to See' właśnie ze względu na zapach
no i na kolor który bardziej by mi pasował.
Na pocieszenie kwitną lilie i mają taki kolor jaki chciałam mieć.
Dziełżany tez mają taki kolor jaki oczekiwałam.
Duo 'Polka' ze złocieniem też mnie nie zawiodło.
A firletka chalcedońska jest taka czerwona jak powinna być
Jaśminowe wiatraczki są cały czas białe.
I to by było tyle na ten letni wieczór.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Aniu u mnie też nie ma miejsca ale na hortensje to już musiałam znaleźć. Tylko na te większe dębolistne alboAniaDS pisze:pewnie, że mi sie podobają
nie mam na nie niestety miejsca, podziwiam u wszystkich naokoło
'Anabelle' byłoby ciężko wykroić więć się zadawalam wielkokwiatową. A ziemia u mnie to nie na hortensje niestety i
do tego jest za sucho latem ale cóż biegam z konewkami jak zwieszają swoje wielkie głowy
Warto spróbować ...
Ewuś o ja się upajam widoczkami u Ciebie ...evluk pisze:Jak zwykle same cudne widoczki Wiesiu Kojące
Magdo wczoraj lało jak z cebra cały ranek a dzisiaj piękne słońce. Zbieram nasionka maków jak szypułkimagdala pisze:Pszczółko Wiesiu U Ciebie jest tak słonecznie i pachąco i tak optymistycznie.... Ale piszesz ,że i u Was deszcz popadał?
Wiesiu -kiedy nasiona maku będą gotowe ? Ja też trzymam makówki maku orientalnego i nie wiem jak je zebrać ,żeby były najlepsze do siewu?
Magda.
zaczynają brązowieć. Moje orientalne juz pozbierałam z jakiś tydzień temu ale one wcześniej kwitną. A na te
lekarskie to jeszcze trzeba troszkę poczekać.
Dobrej nocki Ewciuevluk pisze:Same śliczności na dobranoc
Agnieszko Lilie niestety też nie pachną bo to są azjatyckie ale za to rekompensują kolorkiem. Cóż nieAGNESS pisze:Wiesiu szkoda, że się zawiodłaś na liliowcu, ale ten jest również piękny szkoda tylko, że zapachu brak Lilie cudnej urody przepiękny delikatny kolorek, czy pachną Polka cudo
pierwszy zawód i nie ostatni. Ale 'Destined to See' to na pewno nie przepuszczę.
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Moniu fakt że nie jest znowu taki brzydki choć wolałabym 'Destined to See'. Trudno, będę musiała go polubić.vertigo pisze:Wiesiu , liliowiec - niespodzianka b.ładny
A lilie cukiereczkowe
To jest trochę tak jak z dziećmi. Jak się czeka na chłopczyka to nawet najpiękniejsza dziewczynka nie dogodzi i na
odwrót tez jest tak samo.
Milutkiego i jak się da to słonecznego dnia.
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Danuśku szkoda że nie mogłam Ci pomóc, ale będę się przyglądać jak tylko zobaczę podobnego i na pewnodanutab pisze:Wiesiu trudno wydawało mi się że u Ciebie widziałam ale widocznie
było to u kogoś innego może uda mi się go kiedyś zidentyfikować.
kiedyś dojdziemy co to za gagatek. Najważniejsze że ślicznie Ci rośnie i pięknie kwitnie.
Uściski
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu zajrzyj do mnie - chyba to MM.
Ona u mnie słabo pachnie ale za to Druids Chant super - jak na te deszcze to perfumeria prawie.
Destined jeszcze u mnie nie kwitnie no i pytanie czy to będzie on ?
Ona u mnie słabo pachnie ale za to Druids Chant super - jak na te deszcze to perfumeria prawie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- abeille
- 1000p
Grażynko byłam i widziałam nowe zdjęcia MM. Teraz to już jestem pewna że to ten sam. Jutro otworzykogra pisze:Wiesiu zajrzyj do mnie - chyba to MM.
nastepnego kwiata to sprawdzę średnicę ale na pewno będzie się zgadzać. A w katalogu gdzie go kupowałam
mówią że jest pachnący. Coś oni nie są za bardzo solidni bo nic sie nie zgadza u nich. Chyba zmienię dostawcę
Milutkiego wieczora i dobrej nocki
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Aniu Makaranto dziękuję za mile słowa co rozweselają serduszko. Też bardzo lubię dzwonki i jest ich u mnieAnniaJ pisze:Cudnie cudnie...nie wiem, co podoba mi się najbardziej...boskie maki, wszystko
I półeczka marzenie!!!! Dzwonek bajka (uwielbiam dzwonki) - aż ciepło się robi na duchu w deszczowy dzień
pełno. Cieszę się że Ci się podoba u mnie i zapraszam wpadaj częściej.
Pozdrowionka
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Wiesiu - nadrobiłam zaległości, i to z wielką przyjemnością
Hihi, uśmiałam się z liliowców rosnących u sąsiadki a kwitnących u Ciebie, u mnie podobna sytuacja jest z wiciokrzewem
Polką jestem tak oczarowana, że po prostu muszę ją mieć, mam wielką nadzieję, że jesienią ponownie pojawią sie w LM
Półeczka na siewki też do zachcenia, słodka
dzwoneczki, dzielżany, złocienie, liliowce - wszystko śliczne i tak pieknie rośnie
pozdrowionka,
Hihi, uśmiałam się z liliowców rosnących u sąsiadki a kwitnących u Ciebie, u mnie podobna sytuacja jest z wiciokrzewem
Polką jestem tak oczarowana, że po prostu muszę ją mieć, mam wielką nadzieję, że jesienią ponownie pojawią sie w LM
Półeczka na siewki też do zachcenia, słodka
dzwoneczki, dzielżany, złocienie, liliowce - wszystko śliczne i tak pieknie rośnie
pozdrowionka,