Ogród Azy cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Azy cz2.

Post »

Klara pięknie na ganeczku wyglada. Moja Dorcia po operacji też już doszła do siebie. Z tydzień ściąganie szwów. :heja
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu-a groszku w tym roku nie ma?
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Ewo mam groszki tradycyjnie, ale pogoda w tym roku wybitnie im nie służy.

Wczoraj byłam w górach, przeszłam z Hrebienioka przez Rochatkę na Łysą Polanę.
Wyjechałam autobusem Stramy o 6 rano spod domu do Smokowca. Widok na Tatry z Głodówki.
Obrazek

Ze Smokowca lanowką wjechałam na Hrebieniok. Bardzo ładnie było widać szczyt Łomnicy.
Obrazek

Początek drogi był podobny jak poprzednim razem . Tu zeszlam z magistrali turystycznej na ścieżkę do Zbójnickiej Chaty.
Obrazek

W dolinie Staroleśnej.
Obrazek

Pierwszy łańcuch na podejściu do chaty.
Obrazek

Po drodze spotkałam aż 4 nosiczów, to jeden z nich. Wszyscy szli w dół znosząc różne śmieci i puste " naczynia"
Obrazek

Szłam bardzo powoli robiłam zdjęcia i cieszyłam się pobytem w górach, w czasie wyznaczonym na dojście do chaty byłam dopiero przy moim ulubionym jeziorku.
Obrazek

Kwitła wełnianeczka, sasanki miały nasionka, tak jak i ciemiężyca.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Znad tego jeziorka wygnał mnie deszczyk, poszlam dalej, do następnego jeziora skąd widać juz schronisko.
Obrazek

Widok na to jezioro od chaty.
Obrazek

Zbójnicka Chata w całej okazałości.
Obrazek

Koło Chaty sporo kwitnie , ale to już nie są te moje ukochane sasanki dzwonki i zawilce tylko tojady, litwory, miłosna, modrzyk i rdesty.
Obrazek

Obrazek

Widok na wschód.
Obrazek

Sprawozdanie z dalszej drogi jutro.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trasa z chaty na przełęcz, nie byłam na niej kilka lat, ścieżka jest w dośc złym stanie .ale jest dobrze wyznakowana.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
OLGA od malamutów
Wątki Azy
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i jak tu się dalej opierać górom. Dalej są chęci na łażenie.
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Olgo i znowu mały maraton z takimi widokami :shock: - zostanie jeszcze coś dla mnie ;:224
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula zawsze możesz do mnie przyjechać jak Ci tylko czas i obowiązki pozwolą. Pokój gościnny doprowadziłam do stanu przyzwoitości, gorzej z moja kondycją.
Na przełęczy ( Rochatka 2288mnpm) dopadła mnie burza z gradobiciem trwała z godzinę . Uratowała mnie wełniana , peruwiańska czapka, która jakoś tak wepchała mi się do plecaka przy wyjściu z domu, szkoda że nie miałam rękawiczek bo ręce w tych warunkach na łańcuchach bardzo marzną. Oczywiście z samej przełęczy nie mam zdjęć, szłam wodospadem wody o kolorze beżowym, na zdjęciu nic nie wyszło.
To zdjęcie robione w złej pogodzie po zejściu na ścieżkę widać Zmarzły Stawi i dalszy szlak.
Obrazek

Widok na Litworowy Staw z góry. Tu przestało padać.
Obrazek

LITWOR NAD LITWOROWYM STAWEM
Obrazek

Długa droga doliną Białej Wody.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj mimo bolących nóg byłam na Kalatówkach u Albertynów i (chyba pierwszy raz w życiu) mam poświęcone zioła.
Jest bardzo ciepło nie pada i nie ma słońca. Kolejka do kolejki w Kuźnicach była fenomenalna, fotografowałam ja , ale jeszcze nie zrzuciłam zdjęć.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Wspaniała trasa, jedna z moich ulubionych, dzięki za przypomnienie.
Ja właśnie wróciłam z Tatr, chodziłam Twoimi ulubionymi ścieżkami :D Pogoda była doskonała, udało mi się wybrać na 4 całodzienne wędrówki i 2 krótkie bo w deszczu.... ale nie odpuściłam i każdego dnia byłam w górach :)

Jeśli chodzi o roślinki to najbardziej urzekły mnie takie zółte kwiaty podobne bardzo do omiegów, czy wiesz może co to? Przecudne... nie były tak wiotkie, bo pewnie nie przetrwały by w górskim klimacie.

Zaskoczyły mnie i zasmuciły jednocześnie w pełni rozwinięte wrzosy.... jesień zdecydowanie zbyt blisko ...
x-U-ie
---

Post »

Olgo wiesz że gdybym miała możliwość skorzystałabym z zaproszenia. Za to na własne życzenie zrobiłam sobie całą masę zaległych prac do zrobienia, począwszy od zadbania o jakby nie było nei swoja działkę, a w tym samym czasie wyszła konieczność doprowadzenia choć na jako tako mieszkania. Nie zdążyłam z malowaniem ścian w dużym pokoju przed zakupem nowej wersalki, u córek nowe tapczaniki, dopiero luźniej będe miała na początku października jak już kupimy upatrzoną działkę. A najgorsze, że robiąc miejsce na wersalkę odłączył się kabel tv i mediów i musiałam wywalić z garderoby większość ciuchów. Potem jeszcze w ten wekend byłam na wsi - no właśnie. Teraz trzeba zrobic ład. Ale jak się obrobię, zmówimy się. No i mam nadzieję, że przesilony przez przesuwanie mebli samemu kręgosłup szybko da mi szansę na góry :heja do butów muszę dokupić sobie lepszą kurtkę, by mi 4 literki w razie deszczu nie zmokły :;230
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06

Post »

Przecudne widoki...moge tylko zazdrościć i podziwiać fotki.
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac te kwiatki , które Ci się podobały to pewnie był omieg-kozłowiec. Już go nie widziałam teraz.
W ogrodzie najlepiej kwitnie nasturcja, malwa ma pąki duże, ale nie chce pokazać koloru.
Obrazek

Obrazek

W mojej wiązance nie było kłosów owsa, ani jęczmienia, bo nigdzie w okolicy nie ma pól uprawnych, nawet na drodze do Nowego Targu nie widziałam zbóż, bardziej opłaca się obsługa turystów.
Obrazek

turyści pod kolejka w Kuźnicach.
Obrazek
Obrazek
OLGA od malamutów
Wątki Azy
x-U-ie
---

Post »

O rany jak dobrze że kolejka zabiera sporą grupę na raz.
Tylko wielki problem się robi, że tam na górze to już dosłownie nie ma czego podziwiać, ani już nie ma jak cykać zdjęć, bo w każdym kadrze będą tłumy. No i na każdej możliwej ścieżce. Jedyny plus to jakiś dochód dla Zakopanego z tej kolejki.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

To ma być urlpo ;:223......................masakra :|
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”