Ogród Pod Lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Pod Lasem

Post »

Ależ u Ciebie cieplutko , kolorowo i tak ...słonecznie ;:224 . Tę azalię z przedostatniej fotki i ja mam . Natomiast podobają mi się różaneczniki w bieli, rozmytej z różem / wrzosem , są śliczne ;:108 .
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne wspomnienia. Tyle kolorów i słońca!
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bosko... zidentyfikowane te magnolie? Lubią ekstremalne warunki? ;-)
Jakbyś tak 2 razy Enter po każdej focie uderzyła, to by mi się nie zlewały ;-) Wzrok szwankuje :roll:
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Siberio ... wykonano :D :;230
Zeniu, Jagódko, Dangar, ... dziękuję za miłe słowa ... w taką pogodę jak dziś - pada deszcz przy temp +5* :tan - z przyjemnością wspomina się wiosnę :)

A koty i inne "ogony" najchętniej lokują się w pobliżu czegoś ciepłego

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ta laska z Ogonkiem (tak ma na imię) w objęciach to nie ja ... niestety.
Siberia
---

Post »

Jakie wykonane? ;:14 ;:14 ;:14
Jeden enter był, zamiast dwóch :-)

Ale menażeria... :shock: :shock: :shock: Bomba :-)
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

"Wykonane" odnosiło się do wstawienia fotek, a Twój post z prośbą o Enter przyszedł w czasie, gdy wklejałam fotki ze zwierzakami. Sorry, będę pamiętała. Magnolia przez kilka lat miała przyczepiona plakietkę, ale w końcu wyblakła, połamała się, a ja nie zapamiętałam nazwy ;:223
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś , a ta magnolia biała , z rożowym , od spodu kielicha , to nie jest aby ' Aleksandrina ' ? Mam podobną do Twojej .

A dlaczego piszesz o ' Ogonku ' i tej osobie na zdjęcie ..., cyt. ' niestety , to nie ja '?

Sibi , no wsadż sobie okulary na nos , to nie będzie Ci się zlewało :;230 . Albo sama sobie daj Enter ;:167 .
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Odkurzone jest... czyli musi być wyraźne :;230 a Siberii się zlewa... widział to kto? :wink:
I Enterów żąda! :lol: Dwóch!
Nic to... skoro już wpadłam z wizytacją, to pochwalę, po główce pogłaszczę... pięknie jest... nawet bez Enterów! :D
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Jolu, rozważam z koleżanką sanatorium w styczniu. (jakieś 2 tyg.) Ona sugeruje Swieradów, co o tym sądzisz?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Siberia
---

Post »

Jolu, ja tam swoje posty nawet po pół roku edytuję, jak coś mi się nie podoba w nich :;230

Jagódko, okularów nie używam :-) sokoli wzrok :-) Sama to ja sobie mogę :-) nalewki nalać :-)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siberia pisze:
Jagódko, okularów nie używam :-) sokoli wzrok :-) Sama to ja sobie mogę :-) nalewki nalać :-)
No , Sibi , jak sokoli , to czegóż Ci więcej trzeba ? Jednak uważam , że skoro się zlewa to coś nie jest tak . Weż sobie ( nie nalewkę ;:14 ) na wzmocnienie oczu , albo połóż na powieki okład z ziela świetlika .
Tyczy się nalewki ; - i sama tak będziesz sobie polewała :shock: . To nie może być , zaraz tam lecę :tan .
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Gorzato, dziękuję za pogłaskanie ;:180 dobrze, że główka świeżo umyta :;230

Siberio, skoro wzrok sokoli, to dlaczego Ci się zlewa :lol: ... a, może to z nadmiaru nalewki :;230 . Muszę sprawdzić, czy nalewka zaszkodzi ostrości widzenia :;230 Właśnie wczoraj przefiltrowaną zlałam do butelek - pigwówkę.

Jagódko na obu fotkach jest ta sama magnolia, tylko w innym oświetleniu i jeśli dobrze pamiętam, to nie jest Aleksandrina.
Piszę, że to nie ja niestety, bo ta osoba jest ode mnie duuuużo młodsza. I bardzo sympatyczna.

Adrianno, a masz już upatrzone jakieś sanatorium :?: Nie mogę Ci w tej materii służyć radą.
Będzie miło znów Cię zobaczyć
Siberia
---

Post »

Za jakieś dwa/trzy lata to i ja się wybieram do sanatorium, to już wiem gdzie :-) W poprzednim tak mnie wyleczyli, że do dziś nic mi nie dolega :;230

O nalewce zapomniałam :;230 więcej gadam niż piję, odkąd schowałam do szafki. Jak stała na wierzchu, za szybko znikała :-)

Jolu, może to któraś z Twoich?
W 1965 roku w U. S. National Arboretum w Waszyngtonie powstało osiem mieszańców wyselekcjonowanych przez Francisa de Vosa i Williama Kosara. Ich roślinami matecznymi były M. liliiflora 'Nigra' i M. stellata 'Rosea'. Odmiany te wytrzymują polskie mrozy, długo kwitną i rosną jako wielopniowe krzewy (do 4 m wysokości). Ich kwiaty są duże, w odcieniach purpury lub różu, jaśniejsze od wewnątrz. Mówi się na nie "osiem małych dziewczynek"- ich nazwy pochodzą od imion żon i córek personelu arboretum: 'Ann', 'Betty', 'Judy', 'Randy', 'Ricky' 'Susan', 'Jane', 'Pinkie'. W Polsce najpopularniejsze są 'Betty' i 'Susan'.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”