Ogród Pod Lasem
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Pod Lasem
Ależ u Ciebie cieplutko , kolorowo i tak ...słonecznie . Tę azalię z przedostatniej fotki i ja mam . Natomiast podobają mi się różaneczniki w bieli, rozmytej z różem / wrzosem , są śliczne .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Piękne wspomnienia. Tyle kolorów i słońca!
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
Bosko... zidentyfikowane te magnolie? Lubią ekstremalne warunki? ;-)
Jakbyś tak 2 razy Enter po każdej focie uderzyła, to by mi się nie zlewały ;-) Wzrok szwankuje
Jakbyś tak 2 razy Enter po każdej focie uderzyła, to by mi się nie zlewały ;-) Wzrok szwankuje
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Siberio ... wykonano
Zeniu, Jagódko, Dangar, ... dziękuję za miłe słowa ... w taką pogodę jak dziś - pada deszcz przy temp +5* - z przyjemnością wspomina się wiosnę
A koty i inne "ogony" najchętniej lokują się w pobliżu czegoś ciepłego
Ta laska z Ogonkiem (tak ma na imię) w objęciach to nie ja ... niestety.
Zeniu, Jagódko, Dangar, ... dziękuję za miłe słowa ... w taką pogodę jak dziś - pada deszcz przy temp +5* - z przyjemnością wspomina się wiosnę
A koty i inne "ogony" najchętniej lokują się w pobliżu czegoś ciepłego
Ta laska z Ogonkiem (tak ma na imię) w objęciach to nie ja ... niestety.
Jakie wykonane?
Jeden enter był, zamiast dwóch
Ale menażeria... Bomba
Jeden enter był, zamiast dwóch
Ale menażeria... Bomba
-
"Wykonane" odnosiło się do wstawienia fotek, a Twój post z prośbą o Enter przyszedł w czasie, gdy wklejałam fotki ze zwierzakami. Sorry, będę pamiętała. Magnolia przez kilka lat miała przyczepiona plakietkę, ale w końcu wyblakła, połamała się, a ja nie zapamiętałam nazwy
- Jagodka
Joluś , a ta magnolia biała , z rożowym , od spodu kielicha , to nie jest aby ' Aleksandrina ' ? Mam podobną do Twojej .
A dlaczego piszesz o ' Ogonku ' i tej osobie na zdjęcie ..., cyt. ' niestety , to nie ja '?
Sibi , no wsadż sobie okulary na nos , to nie będzie Ci się zlewało . Albo sama sobie daj Enter .
A dlaczego piszesz o ' Ogonku ' i tej osobie na zdjęcie ..., cyt. ' niestety , to nie ja '?
Sibi , no wsadż sobie okulary na nos , to nie będzie Ci się zlewało . Albo sama sobie daj Enter .
Odkurzone jest... czyli musi być wyraźne a Siberii się zlewa... widział to kto?
I Enterów żąda! Dwóch!
Nic to... skoro już wpadłam z wizytacją, to pochwalę, po główce pogłaszczę... pięknie jest... nawet bez Enterów!
I Enterów żąda! Dwóch!
Nic to... skoro już wpadłam z wizytacją, to pochwalę, po główce pogłaszczę... pięknie jest... nawet bez Enterów!
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Jolu, rozważam z koleżanką sanatorium w styczniu. (jakieś 2 tyg.) Ona sugeruje Swieradów, co o tym sądzisz?
Jolu, ja tam swoje posty nawet po pół roku edytuję, jak coś mi się nie podoba w nich
Jagódko, okularów nie używam sokoli wzrok Sama to ja sobie mogę nalewki nalać
- Jagodka
No , Sibi , jak sokoli , to czegóż Ci więcej trzeba ? Jednak uważam , że skoro się zlewa to coś nie jest tak . Weż sobie ( nie nalewkę ) na wzmocnienie oczu , albo połóż na powieki okład z ziela świetlika .Siberia pisze:
Tyczy się nalewki ; - i sama tak będziesz sobie polewała . To nie może być , zaraz tam lecę .
-
Gorzato, dziękuję za pogłaskanie dobrze, że główka świeżo umyta
Siberio, skoro wzrok sokoli, to dlaczego Ci się zlewa ... a, może to z nadmiaru nalewki . Muszę sprawdzić, czy nalewka zaszkodzi ostrości widzenia Właśnie wczoraj przefiltrowaną zlałam do butelek - pigwówkę.
Jagódko na obu fotkach jest ta sama magnolia, tylko w innym oświetleniu i jeśli dobrze pamiętam, to nie jest Aleksandrina.
Piszę, że to nie ja niestety, bo ta osoba jest ode mnie duuuużo młodsza. I bardzo sympatyczna.
Adrianno, a masz już upatrzone jakieś sanatorium Nie mogę Ci w tej materii służyć radą.
Będzie miło znów Cię zobaczyć
Siberio, skoro wzrok sokoli, to dlaczego Ci się zlewa ... a, może to z nadmiaru nalewki . Muszę sprawdzić, czy nalewka zaszkodzi ostrości widzenia Właśnie wczoraj przefiltrowaną zlałam do butelek - pigwówkę.
Jagódko na obu fotkach jest ta sama magnolia, tylko w innym oświetleniu i jeśli dobrze pamiętam, to nie jest Aleksandrina.
Piszę, że to nie ja niestety, bo ta osoba jest ode mnie duuuużo młodsza. I bardzo sympatyczna.
Adrianno, a masz już upatrzone jakieś sanatorium Nie mogę Ci w tej materii służyć radą.
Będzie miło znów Cię zobaczyć
Za jakieś dwa/trzy lata to i ja się wybieram do sanatorium, to już wiem gdzie W poprzednim tak mnie wyleczyli, że do dziś nic mi nie dolega
O nalewce zapomniałam więcej gadam niż piję, odkąd schowałam do szafki. Jak stała na wierzchu, za szybko znikała
Jolu, może to któraś z Twoich?
O nalewce zapomniałam więcej gadam niż piję, odkąd schowałam do szafki. Jak stała na wierzchu, za szybko znikała
Jolu, może to któraś z Twoich?
W 1965 roku w U. S. National Arboretum w Waszyngtonie powstało osiem mieszańców wyselekcjonowanych przez Francisa de Vosa i Williama Kosara. Ich roślinami matecznymi były M. liliiflora 'Nigra' i M. stellata 'Rosea'. Odmiany te wytrzymują polskie mrozy, długo kwitną i rosną jako wielopniowe krzewy (do 4 m wysokości). Ich kwiaty są duże, w odcieniach purpury lub różu, jaśniejsze od wewnątrz. Mówi się na nie "osiem małych dziewczynek"- ich nazwy pochodzą od imion żon i córek personelu arboretum: 'Ann', 'Betty', 'Judy', 'Randy', 'Ricky' 'Susan', 'Jane', 'Pinkie'. W Polsce najpopularniejsze są 'Betty' i 'Susan'.