Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
Michał jakie śliczne te ostróżki zostaw z parę sadzonek jak masz - wsadź w donice albo zadołuj i jak będziesz jechał to przywieziesz , a może jak kiedyś podjadę do Ciebie tylko muszę najpierw trochę posprzątać . A co tam za kwiatki do ogrodu poszły ??? może czegoś nie mam
Pozdrawiam i daj znać jak będziesz gdzieś w pobliżu
Pozdrawiam i daj znać jak będziesz gdzieś w pobliżu
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Michale a miskanto-bambus zioła jak przyjadę to powsadzam do doniczek. Macierzanki od mamy rosną widziałam przed wyjazdem
Piękny las ostróżkowy
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ostróżek mam kilka, jeszcze nie zauważyłam, żeby się tak chętnie siały, raczej kępa się rozrasta i dzielę. Mogłam też przegapić siewki i wypielić, bo już na nie nie czekam
Przekopałam raz ziemię pod nowe róże, jutro jeszcze raz i będzie można sadzić
Przekopałam raz ziemię pod nowe róże, jutro jeszcze raz i będzie można sadzić
Michałku bardzo dziękuje. Listonosz właśnie przyniósł mi kopertę od Ciebie.Sadzonka liliowca dorodna i jakie ma już duże liście.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Michałku, witaj.
Przesyłkę od Ciebie przywiózł kurier PP, taki młody, uroczy chłopak, że poczułam się tak, jakbyś to Ty osobiście mi ją wręczył. Sadzoneczki wypasione, doszły w idealnym stanie . Posadzone, podlane z przykazaniem: rośnij!
A ostróżki mają przykazane, żeby porosły w takie gidyje, jak u Ciebie .
Wielkie dzięki - Jagoda
Przesyłkę od Ciebie przywiózł kurier PP, taki młody, uroczy chłopak, że poczułam się tak, jakbyś to Ty osobiście mi ją wręczył. Sadzoneczki wypasione, doszły w idealnym stanie . Posadzone, podlane z przykazaniem: rośnij!
A ostróżki mają przykazane, żeby porosły w takie gidyje, jak u Ciebie .
Wielkie dzięki - Jagoda
- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeeej Michale, jeszcze nigdy nie widziałem aż tylu ostróżek Piękne są. A kotki sama słodycz Mój pies tez już ma kleszcze i ja niestety tez miałem
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Piwonia jaki ma intensywny kolor. Kolekcja ostróżek rzeczywiście imponująca. Ja się nie mogę dochować jednej.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Ostróżki piękności........
Co robisz ,żeby się nie przewracały
Co robisz ,żeby się nie przewracały
Pozdrawiam Alicja
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziś od rana miałem sporo roboty, posadzone mieczyki, galtonie (po około 50 sztuk) , montbrecje, dziwaczki, mieczyk abisyński, wykiełkowały lwie paszcze, cebula Sochaczewska, astry, dziwaczki, mieczyków od Marty jest już 15 (z kaszy) , powywoziłem zbędne kamienie do dołu w sadzie a teraz zamierzam się delektować wiosną i pilnować morel gdyż może dziś lub jutro zakwitną
Tereniu Mam jeszcze dużo ostróżek, ciągle się wsiewają więc chętnie się podzielę. A do sadu poszły słoneczniczki, żurawka, marcinki, ostróżki, orliki, malwy, krwawnik ...pewnie coś jeszcze ale zapomniałem. Oczywiście dam znać, Ty gdybyś powiat odwiedzała to nie zapomnij na KS podjechać
Beatrix Podjeżdżaj, wszystko na sadzie rośnie, zeszłoroczne wysadzenia także
Marysiu Widzisz jaką mam sklerozę, no przecież tak mi się ten bambus spodobał....
Gosia Dzięki, w tym roku też powinno być ładnie bo las odmłodniał
Ewa U mnie sieją się jak chwast, pewnie teraz sadzisz róże
Gosiu Mnie najbardziej zdziwiły jego bulwiaste korzenie, nie spodziewałem się takich, inne ma niż pozostałe liliowce, cieszę się, że w dobrym stanie dotarł.
Jagódko Też im przykazałem, że mają się dostojnie prezentować i żeby nie szpeciły zdjęć z Ibrą
Jacek zapraszam w 2 połowie czerwca a zobaczysz je osobiście
Kamil Już miałeś kleszcza?? Ogólnie nie tylko kleszcze są tak wcześnie tej wiosny, pszczoły fruwają od końca lutego i jest ich bardzo dużo w przeciwieństwie do tego co jeszcze rok temu straszyli, że pszczoły są na wymarciu.
Krystian Mogę Ci wysłać teraz albo jesienią, jest ich u mnie pod dostatkiem
Alicjo Zauważyłem, że im gęściej rosną to sztywniej się trzymają. Czasem czerwcowa ulewa kilka wyłamie ale to tylko pojedyncze łodygi. Choć jak dawniej ich było mnie to częściej się przewracały. I gleba wapienna im odpowiada. Witam wśród Darmokotów
Tereniu Mam jeszcze dużo ostróżek, ciągle się wsiewają więc chętnie się podzielę. A do sadu poszły słoneczniczki, żurawka, marcinki, ostróżki, orliki, malwy, krwawnik ...pewnie coś jeszcze ale zapomniałem. Oczywiście dam znać, Ty gdybyś powiat odwiedzała to nie zapomnij na KS podjechać
Beatrix Podjeżdżaj, wszystko na sadzie rośnie, zeszłoroczne wysadzenia także
Marysiu Widzisz jaką mam sklerozę, no przecież tak mi się ten bambus spodobał....
Gosia Dzięki, w tym roku też powinno być ładnie bo las odmłodniał
Ewa U mnie sieją się jak chwast, pewnie teraz sadzisz róże
Gosiu Mnie najbardziej zdziwiły jego bulwiaste korzenie, nie spodziewałem się takich, inne ma niż pozostałe liliowce, cieszę się, że w dobrym stanie dotarł.
Jagódko Też im przykazałem, że mają się dostojnie prezentować i żeby nie szpeciły zdjęć z Ibrą
Jacek zapraszam w 2 połowie czerwca a zobaczysz je osobiście
Kamil Już miałeś kleszcza?? Ogólnie nie tylko kleszcze są tak wcześnie tej wiosny, pszczoły fruwają od końca lutego i jest ich bardzo dużo w przeciwieństwie do tego co jeszcze rok temu straszyli, że pszczoły są na wymarciu.
Krystian Mogę Ci wysłać teraz albo jesienią, jest ich u mnie pod dostatkiem
Alicjo Zauważyłem, że im gęściej rosną to sztywniej się trzymają. Czasem czerwcowa ulewa kilka wyłamie ale to tylko pojedyncze łodygi. Choć jak dawniej ich było mnie to częściej się przewracały. I gleba wapienna im odpowiada. Witam wśród Darmokotów
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
O, dziękuję Ci bardzo za ofertę. Jak znajdę jakieś dobre miejsce to dam znać.