Mój kawałek raju ... cz.5
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Marysia ma chyba rację co do róży Haendel-ona w zasadzie może być pnąca, bo potrafi śmignąć do 3 m. U koleżanki regularnie sięgała 2 m, a mieszkamy w zimnym miejscu Ta ciemna przypomina mi Astrid Grafin von Hardenberg, ale nie przysięgnę, bo takiej nie mam
Ogromnie mi się spodobała Urtica dioica, ale na szczęście mam własne egzemplarze Tymczasem na pewno nie mam Bullata, a nie doczytałam, jak duża rośnie.
Modraka też nie mam Mogłabym się na coś wymienić, ale Ty już chyba wszystko masz w ogrodzie
Ogromnie mi się spodobała Urtica dioica, ale na szczęście mam własne egzemplarze Tymczasem na pewno nie mam Bullata, a nie doczytałam, jak duża rośnie.
Modraka też nie mam Mogłabym się na coś wymienić, ale Ty już chyba wszystko masz w ogrodzie
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu urzekający bodziszek Southern Double
Bezimienna rzeczywiscie ma piękne kwiaty
Bezimienna rzeczywiscie ma piękne kwiaty
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Marysiu, u Ciebie już łan pysznogłówek a moje dopiero zaczynają,liliowce mają zły rok, za to ostróżki dały czadu.
I znowu coś Ci przybyło, czemu nie mogłaś się oprzeć Pusia też jak piszesz,chciała posadzić coś po psiemu.
Różyczki piękne bezimienna w oryginalnym kolorku a żarówiasta pod nią też niczego sobie.
I znowu coś Ci przybyło, czemu nie mogłaś się oprzeć Pusia też jak piszesz,chciała posadzić coś po psiemu.
Różyczki piękne bezimienna w oryginalnym kolorku a żarówiasta pod nią też niczego sobie.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Marysiu, pięknie kwitną Ci lilie, u mnie większość jeszcze w pąkach, nowe nabytki ekstra , a Pusia bombowa, coraz bardziej marzy mi się ta rasa, kiedyś gdzieś słyszałam, że one lubią kopać w ziemi, czy to prawda?
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Irenko to nie wymówka, tylko ona nie jest przyzwyczajona zostać na cały dzień sama w domu
Ewo właśnie, Hendel jest pnąca a ta moja to wielkokwiatowa albo coś koło tego, góra 1.5 m bo jest równa ze mną a ta druga, zrobię jeszcze jutro fotki, pąka i jak się rozwija, ma sztywne dość grube łodygi
Utrica jest super, zostawiam na obrzeżach ogrodu bo tam się gnieżdżą motyle na ich liściach i taka dorodna rośnie, że szkoda mi jej wyrwać
Bullata rośnie góra 50 cm
Wiolu on jeszcze nie pokazał swojej urody bo nie ma podwójnych płatków ale kolorek jest słodki
Stasiu po ostatnich deszczach ostróżki trzeba wyciąć bo je połamało
A owszem kupiłam paprocie, pięciornik malutki, jeżówkę bo jeszcze zielonej nie miałam no i oczywiście floks
Pysznogłówki muszę ograniczyć bo się panoszą w liliowcach a tak mi ich szkoda
Ilonko dołków nie kopie Pusia ale łapie wszystko co się rusza bo to rasa wyhodowana w Anglii na szczury w kopalni Moja jest ze średniej rasy i waży całe 3 kg ale myszy łowi doskonale kot mi nie jest potrzebny
Lilie Ilonko z ubiegłego roku słabo będą kwitły bo wylazły w styczniu i niestety przemarzły i tak przynajmniej 30% odpoczywa
Być na kiermaszu i nic nie kupić to byłby grzech
Zapraszam na króciutki spacerek
zakwitły same bezimienne
Bonanza
czerwony pająk ale mu się przytyło podczas ostatniej zimy
Ewo właśnie, Hendel jest pnąca a ta moja to wielkokwiatowa albo coś koło tego, góra 1.5 m bo jest równa ze mną a ta druga, zrobię jeszcze jutro fotki, pąka i jak się rozwija, ma sztywne dość grube łodygi
Utrica jest super, zostawiam na obrzeżach ogrodu bo tam się gnieżdżą motyle na ich liściach i taka dorodna rośnie, że szkoda mi jej wyrwać
Bullata rośnie góra 50 cm
Wiolu on jeszcze nie pokazał swojej urody bo nie ma podwójnych płatków ale kolorek jest słodki
Stasiu po ostatnich deszczach ostróżki trzeba wyciąć bo je połamało
A owszem kupiłam paprocie, pięciornik malutki, jeżówkę bo jeszcze zielonej nie miałam no i oczywiście floks
Pysznogłówki muszę ograniczyć bo się panoszą w liliowcach a tak mi ich szkoda
Ilonko dołków nie kopie Pusia ale łapie wszystko co się rusza bo to rasa wyhodowana w Anglii na szczury w kopalni Moja jest ze średniej rasy i waży całe 3 kg ale myszy łowi doskonale kot mi nie jest potrzebny
Lilie Ilonko z ubiegłego roku słabo będą kwitły bo wylazły w styczniu i niestety przemarzły i tak przynajmniej 30% odpoczywa
Być na kiermaszu i nic nie kupić to byłby grzech
Zapraszam na króciutki spacerek
zakwitły same bezimienne
Bonanza
czerwony pająk ale mu się przytyło podczas ostatniej zimy
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Ja zapraszam serdecznie Pusię
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Liliowce bardzo urodziwe! Nie narzekaj na nie Szczególnie ładny ciemnofioletowy z białym paskiem przez środek płatków
Lilie super! A Ty piszesz, że wiele "odpoczywa"? To musisz mieć ich ogromną ilość!
Piękne dzwonki! O niektórych słyszę po raz pierwszy 'Hot Lips' kiedyś miałem i chyba jeszcze jest w innych bylinach, bo te kropkowane wciąż wędrują. Ale w tym roku nie zakwitł.
Lilie super! A Ty piszesz, że wiele "odpoczywa"? To musisz mieć ich ogromną ilość!
Piękne dzwonki! O niektórych słyszę po raz pierwszy 'Hot Lips' kiedyś miałem i chyba jeszcze jest w innych bylinach, bo te kropkowane wciąż wędrują. Ale w tym roku nie zakwitł.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No śliczne, a ja ciągle czekam na lilie, na liliowce, a one ciągle w pąkach, zimno, noce zimne, w słońcu gorąco, jak zajdzie, zimno, co dalej z tym latem
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu jak ja je kocham a moje jeszcze w pąkach, ale jeszcze chwila. Twoje wszystkie cudne i chudziaki i wypasione
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Liliowce wszystkie cudne szczególnie ten pajączek ,któremu się przybrało gdzie nie gdzie po zimie Maryś przejrzałam wczoraj całą ruską stronkę z czerwonymi i czarnymi różami i żadna nie pasuje do Twojej piękności . Spójrz na tę http://www.rosebook.ru/roses/tea-hybrid/neue-revue/ , ale chyba wysokość nie jest odpowiednia i ta mocno pachnie http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 453&tab=36 i żarówa http://www.rosebook.ru/roses/floribunda/fellowship/
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Dzwonki różniste widzę u Ciebie Marysiu u mnie jakoś wyszły...tylko brzoskwiniolistne wróciły ale ostatnio nawet różne widziałam w handlu ale jakoś nie zdecydowałam się na nic nowego z tej branży...Naoglądam się na FO to już mi wystarcza.Za to miejsce na inne rośliny zostają!
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Czarujesz tymi swoimi cudeńkami. Dobrze, że Twój największy pies obronny sprawuje nad nimi pieczę.
Prześliczne dzwonki, lilie, liliowce i zielona jeżówka.
Prześliczne dzwonki, lilie, liliowce i zielona jeżówka.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Sprawdź jeszcze taką na wszelki wypadek.