Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Tyle rydzów znowu wczoraj uzbierałam ,zdjęcie prosto z lasu ,jeszcze nie oczyszczone

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to sesja Zimowitów jesiennych w pięknym słońcu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gaura i hibiskus bylinowy biały z różowym środkiem
Obrazek

dalej zakwitają trytomy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

powtórka kwitnienia ostróżek
Obrazek

Werbena patagońska od Milenki
Obrazek

Moje wymarzone dalie,dają nadal wielki popis

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu zazdroszczę wyprawy do lasu ;:108 u mnie w pobliskich lasach niestety wciąż sucho :(
Ziemowity masz sliczne ;:215
Buziaczki ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu czy to pora na kwitnienie trytom,u mnie też jedna teraz zakwitła :wit myślę że teraz rozpoznałabym rydze,dzięki za objaśnienia ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Łał jakie dalie ;:oj ;:138 zimowity piękne tylko ich cena mi nie odpowiada :roll: a rydze z opieńkami pomyliłem ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale grzybobranie ;:111 Mogłabym potykać się o takie grzyby w lesie i nie odważyłabym się sięgnąć po nie ... ;:7 Ja o ile to podgrzybek,maślak,czasem prawdziwek mi się przytrafi... ;:131 U nas prawdziwki podobno w 80% robaczywe...jeszcze w lesie nie byłam w tym sezonie.Przedłożyłam 2 krotnie działkowanie nad grzybobranie ze znajomymi ! ;:109 Widoczki ogrodowe też ;:333
U mnie pochmurno i po deszczu z działki nic nie będzie moje stawy i mięśnie będą odpoczywać choć niechętnie .... :wink:
Miłego dnia Marto! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Martuś na jakim stanowisku je znajdujesz? Jakbym wiedziala tyo może prędzej bym się na nie natknęła :roll:
Pozazdrościć ;:138
U nas podobno opieńki się pojawiają :shock:
Pozdrawiam. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,Zimowity samą mnie urzekły ,jak zaświeciło słońce to były takie piękne ,że musiałam im zrobić sesję ,dzisiaj są zamknięte ,bo pochmurno,a w nocy i nad ranem padało,grzyby niestety potrzebują dużo wilgoci a u nas ciągle pada ,rydze wysypują ,dzisiaj mąż nie chce jechać ze mną do lasu ,a sama nie lubię chodzić i nie mam z kim iść na te rydze ,a już je swoimi oczami widzę ile ich urosło,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196

Grażynko,trytomy kwitną u mnie od połowy lata i ciągle wypuszczają nowe pędy kwiatowe,nigdy tak nie robiły ,przynajmniej nie pamiętam ,a z rydzami to jest tak,że najlepiej by było ,gdybyś zaczęła je zbierać z kimś kto się zna ,,żeby się nie pomylić ,a ja nie mam z kim chodzić na nie,więc wzięłam się za kiszenie utartych ogórków na zupkę ogórkową ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:3 ;:168

Mati,może jak będę Ci wysyłać nasiona maków,to włożę Ci zimowita,pozdrawiam i zapraszam :wit :wit

Maryniu,myślę ,że ze mną byś zbierała,ja też jestem bardzo uważna ,ale jak z kimś się nauczysz to już pójdzie,u nas też prawdziwki jeszcze robaczywe,więc czekam na późniejsze zbiory ,u mnie też ponuro ,na razie nie pada,ale już dolało wczoraj i w nocy,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:196

Ewciu,rydze rosną na mokrym terenie,tam gdzie chodzę to co krok płyną źródła,trzeba uważać ,żeby gumowców nie zgubić jak się omija te płynące źródła ,lubią też górskie łąki,u nas rosną w niskich jeżynach , podbiale i trawach opienek jeszcze nie widziałam ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu jakbyś mnie zaprowadziła na miejsce to ja okulary na nos i ciachałabym aż miło ! ;:190 Anty talent grzybowy jestem tylko te najbardziej popularne mogę zbierać ale jakieś gąski i in.Nawet opieniek bym sama nie zbierała przed laty ze znajomymi w miejscu gdzie można je było kosą kosić to nazbierałam całe mnóstwo... :) Nie mam w swoim otoczeniu grzybiarzy z zacięciem ot, czasem się z kimś zabrałam... Po lesie chodzić lubię bardzo ale ci co mnie znają wiedzą, że ja w lesie bardziej traw czy korzeni szukam ... ;:306
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu,właśnie wróciłam z rydzami ,mąż rano nie chciał jechać ,że nie ma czasu,więc wziełam się za kiszenie ogórków na zimę na zupę ,starłam na maszynie ogórki ,pokroiłam czosnek ,wymyłam słoje ,ale w trakcie pracy stwierdziłam ,że jednak jadę sama na rydze,jak to powiedziałam to on powiedział,że sama nie pojadę do lasu,i o 13 wyjechaliśmy a teraz o 15 jestem w domu z dwoma pełnymi koszami samych główek rydzów i znowu nowa robota i jak się mam z wszystkim wyrobić a ogród znowu został na boku ,ale i tak wszystko pieknie kwitnie,chętnie bym Cię wzięła ,a ja też zbieram korzenie i mchy i trawy pozdrawiam :wit :wit ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to brawo Martuś takich zbiorów tylko pozazdrościć :shock: ... gdybym bliżej miała to na taki wspólny z Tobą wypad załapałabym się z przyjemnością :heja
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu,ogórki skończyłam ,właśnie zamknęłam słoiczki ,teraz obiadek na 18 ,bo mąż przyjedzie z pracy ,poszedł na 15 i grzybki do roboty,ale do ogrodu zaraz idę pooglądać co nowego w nim jest i jak wygląda,teraz zaświeciło słoneczko ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu u Ciebie słoneczko a u nas ciągle pada od rana, były przebłyski, ale już niema, grzmiało nawet trochę ;:108
Grzybobranie udane ;:215
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś... ;:196
Ależ cudownie masz w ogrodzie... ;:138 Krokusy Ci kwitną, Dalie dają koncert, Trytoma, o tej porze roku, to rzadkie zjawisko... ;:333
I tyle grzybków nazbierałaś, super są... Ja się nie znam i zbieram tylko z gąbka pod spodem... Tych blaszkowych się nie tykam... ;:131
Serdeczności... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”