Tulipany cz.3
- Nanavel
- 200p
- Od: 5 mar 2014, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulipany cz.3
No to jeszcze takowe mi sie trafily dziwadełka:)
Aga2 Miałam kupne 8 sztuk Banja luka ,po wykopaniu w pierwszym roku uzyskam 13 cebulek, wszystkie kwitły w roku następnym z tym że kolejne cebulki przybyszowe były już mniejsze i pewnie w tym roku nie zakwitną wszystkie. ( no ale błąd początkującego nie dokarmiałam ich i w piachu sadziłam więc i tak nieźle się namnożyły
Aga2 Miałam kupne 8 sztuk Banja luka ,po wykopaniu w pierwszym roku uzyskam 13 cebulek, wszystkie kwitły w roku następnym z tym że kolejne cebulki przybyszowe były już mniejsze i pewnie w tym roku nie zakwitną wszystkie. ( no ale błąd początkującego nie dokarmiałam ich i w piachu sadziłam więc i tak nieźle się namnożyły
-
- 50p
- Od: 25 lut 2015, o 22:49
Także liczę, że w przyszłym sezonie się wykażą, a jak mi się uda upolować to dokupię im towarzystwo na jesieńnena08 pisze:skrajem-lata, miałam tak samo z Pink Flag w ubiegłym roku. Z całej paczki zakwitł tylko jeden. Zostawiłam bez wykopywania i teraz mam kilka pąków.
Mam tą odmianę pierwszy rok, więc po wykopaniu dam znać czy jest więcej cebul, a czy zakwitną to dopiero w przyszłym sezonie będę wiedzieć.Aga2 pisze:skrajem-lata czy tulipan Banja luka masz dłużej jak się rozmnaża dobrze czy słabo ?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- 50p
- Od: 25 lut 2015, o 22:49
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nanavel, drugi prawdopodobne Monsella
Widzę, że w tym roku wszyscy mamy wirusowe tulipany, wrzuciłem też kilka dziś
Havran (4 z 8 ), Atlantis i Burgundy. Zastanawiam się, czy wirus wsiadł do tulipana ostatniego roku lub w tym roku. Ktoś wie?
Widzę, że w tym roku wszyscy mamy wirusowe tulipany, wrzuciłem też kilka dziś
Havran (4 z 8 ), Atlantis i Burgundy. Zastanawiam się, czy wirus wsiadł do tulipana ostatniego roku lub w tym roku. Ktoś wie?
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Wydaje mi się że mógł w zeszłym roku jeśli zmiany nie są duże, w następnym roku pokazuje się więcej języków i w trzecim roku jeśli się nie mylę chyba wypadają, tulipany które miałam w zeszłym roku (te które zaraziły mi czerwonego Apeldoorna) miały wirus chyba któryś rok z rzędu, bo w tym roku ani śladu po nich na grządce.
A oto winowajcy:
I chyba zaczynają się wyłaniać z mieszanki 'day&night' brązowe tulipanki, ciężko im coś idzie i będą zapewne niższe od białych koleżanek, na powyższym zdjęciu ten sam delikwent w tle (niestety również wypadły z grządki).
A oto winowajcy:
I chyba zaczynają się wyłaniać z mieszanki 'day&night' brązowe tulipanki, ciężko im coś idzie i będą zapewne niższe od białych koleżanek, na powyższym zdjęciu ten sam delikwent w tle (niestety również wypadły z grządki).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
- Rennni
Dzisiaj byłam na wystawie (tulipan i żonkile). Zrobiłam kilka zdjęć....
Hotpants
A to jest moj, zakupiony jako Shirley Dream. Podobne lub identyczne tutaj są nazywane Mata Hari. Kto ma w ogróde i widzi różnicę? Ja nie widzę
Beauty of Spring
Moj, zakupiony jako Blushing Apeldoorn. Znowu nie widzę żadnej różnicy
Hotpants
A to jest moj, zakupiony jako Shirley Dream. Podobne lub identyczne tutaj są nazywane Mata Hari. Kto ma w ogróde i widzi różnicę? Ja nie widzę
Beauty of Spring
Moj, zakupiony jako Blushing Apeldoorn. Znowu nie widzę żadnej różnicy
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Również nie widzę różnicy , pierwsze co mi przyszło na myśl jak spojrzałam na 'beauty of spring'...'blushing apeldoorn' (biegałam po zdjęciach dzisiaj to się poduczyłam nazw ).
Z tego co widzę 'mata hari' ma rumieńce wyraziste różowe aż wydają się wpadać w czerwień, o dziwo 'hotpants'/'shirley dream' przypisują tulipanom które mają odcienie od różowego po fiolet (także ciężko sprecyzować), chyba że ktoś się podpina pod tulipana i zmienia mu nazwę .
Z tego co widzę 'mata hari' ma rumieńce wyraziste różowe aż wydają się wpadać w czerwień, o dziwo 'hotpants'/'shirley dream' przypisują tulipanom które mają odcienie od różowego po fiolet (także ciężko sprecyzować), chyba że ktoś się podpina pod tulipana i zmienia mu nazwę .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Rennni
ewka36jj, Nie chcę cię straszyć ale na przedostatnim zdjęciu ja widzę wirus Rzuciłam bym go.
-Iwona-, żółte te są piękne Odmiany wiesz?
-Iwona-, żółte te są piękne Odmiany wiesz?