Pomidor czarny, granatowy, fioletowy Cz.1
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidor Czarny lub granatowy
Pora na odświeżenie wątku i pytanie co z odmian w tym kolorze na ten rok zamierzacie wysiewać a co macie ze sprawdzonych już odmian.Moje plany są w zasadzie sprecyzowane i ograniczają się do dwóch odmian,których jeszcze nie uprawiałem a są to Black Dragon i Kubinskyi Pertcevidnyi Chornyi.
Przy okazji mam pytanie.Czy ktoś uprawiał pomidora Blue Pear?
Przy okazji mam pytanie.Czy ktoś uprawiał pomidora Blue Pear?
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Witaj
W tamtym roku bardzo dobrze spisały się u mnie Japanease Trifelle Black i Chocolate Stripes. JTB zostaje na zawsze, chocolate stripes na pewno powtórzę.
W tym roku wysiewam: Black sea man, mata hari, brad's black heart. Zastanawiam się jeszcze nad nad pierce's pride i indygo rose.

W tamtym roku bardzo dobrze spisały się u mnie Japanease Trifelle Black i Chocolate Stripes. JTB zostaje na zawsze, chocolate stripes na pewno powtórzę.
W tym roku wysiewam: Black sea man, mata hari, brad's black heart. Zastanawiam się jeszcze nad nad pierce's pride i indygo rose.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na ten rok z nowych czarnych mam Beckers Blaue , Kiriuchę i Czarnoróżową Górę .
Do decyzji czy je posieję jeszcze daleka droga .Kusi mnie by wrócić np. do Cherokee
Purple .
Faworyt uprawiałeś Chocolate Stripes ? U mnie to obowiązkowa odmiana .
Do decyzji czy je posieję jeszcze daleka droga .Kusi mnie by wrócić np. do Cherokee
Purple .
Faworyt uprawiałeś Chocolate Stripes ? U mnie to obowiązkowa odmiana .
- Faworyt
Witaj Andrzeju.
Konkretne odpowiedzi Twoje i anulab
A chodzi mi w tym o to żeby każdy kto czyta wyrobił sobie opinię w temacie danej odmiany.
Andrzej potwierdzę JTB miałem parę lat temu,stabilny w plonie i smaku.U mnie po połowie sezonu trafił w tunelu na niesprzyjające warunki wilgotnościowe i trochę zaczął pękać.Poza tym nie mam mu nic do zarzucenia.
anulab nie miałem jeszcze Chocolate Stripes,może w przyszłym roku się pokuszę a wiesz dlaczego? Na ten trzykrotnie mam już przekroczone normy odmian i teraz skrobię się po głowie gdzie to zmieścić.
Tak to jest jak chłop się w zimie nudzi i siedzi w necie. 

Konkretne odpowiedzi Twoje i anulab

Andrzej potwierdzę JTB miałem parę lat temu,stabilny w plonie i smaku.U mnie po połowie sezonu trafił w tunelu na niesprzyjające warunki wilgotnościowe i trochę zaczął pękać.Poza tym nie mam mu nic do zarzucenia.
anulab nie miałem jeszcze Chocolate Stripes,może w przyszłym roku się pokuszę a wiesz dlaczego? Na ten trzykrotnie mam już przekroczone normy odmian i teraz skrobię się po głowie gdzie to zmieścić.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
U mnie zostaje koktajlowy Black Cherry - niesamowicie plenny i wigorny. Wyrwałam go ze szklarni jako ostatni krzak. Smaczny.
I Carbon ze względu na smak, chociaż nie zawiązał wielu gron (ale to chyba mój błąd w przygotowaniu rozsady).
I Carbon ze względu na smak, chociaż nie zawiązał wielu gron (ale to chyba mój błąd w przygotowaniu rozsady).
Pozdrawiam. Sławka
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Moje pierwsze czarne pomidory miały pyszny , maślany smak .
To był chyba Carbon i Cherokee Purple .
W następnych latach miałam inne przyzwoite czarne , ale jednak
to już było nie to .
Koktajlowy Chocolate Cherry to dobry pomidorek , trochę pękał ,
ale mniej niż Snow White .
To był chyba Carbon i Cherokee Purple .

W następnych latach miałam inne przyzwoite czarne , ale jednak
to już było nie to .

Koktajlowy Chocolate Cherry to dobry pomidorek , trochę pękał ,
ale mniej niż Snow White .
Miałam podobnie, ale z Indian Stripes. Jak go spróbowałam za pierwszym razem, to bardzo mi smakował, że wysiewałam go od tamtej pory co roku. W zeszłym roku wyszedł zupełnie bezsmakowy, wodnisty, myślę, że miała na to na pewno wpływ zbyt deszczowa pogoda. To jednak sprawiło, że ów pomidorek mi się znudził, a raczej przejadł
Przypomniały mi się wtedy pomidory Chocolate Stripes i Cherokee Purple, które też mi bardzo smakowały, ale jakoś wysiałam je tylko raz.
Dwa lata temu miałam Indigo Blue Beauty, które jako jedyne bez oprysków przetrwały u mnie sezon (a dodatkowo były bardzo smaczne). W zeszłym roku ich nie wysiałam i trochę brakowało mi tych smacznych, czarnych pomidorów.

Dwa lata temu miałam Indigo Blue Beauty, które jako jedyne bez oprysków przetrwały u mnie sezon (a dodatkowo były bardzo smaczne). W zeszłym roku ich nie wysiałam i trochę brakowało mi tych smacznych, czarnych pomidorów.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
A jak się zwie ten Murzynek?
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:

Asia
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Chocolate Stripes dla mnie jest przepyszny i będzie w tym roku na pewno tak jak i Arbuznyj. Wrócę po roku przerwy do pomidorka Czekolada oraz wysieję na próbę Brandywine Black i Cherokee Purple.
Pozdrawiam Ela
- Faworyt
Black Papper.

Sakiewkowy kształt najbardziej mnie interesuje w tej odmianie.Smak jakikolwiek by był pozostaje w gestii ręki ogrodnika.Czarna sakiewka odpowiednich rozmiarów to priorytet na ten i kolejne sezony.

Sakiewkowy kształt najbardziej mnie interesuje w tej odmianie.Smak jakikolwiek by był pozostaje w gestii ręki ogrodnika.Czarna sakiewka odpowiednich rozmiarów to priorytet na ten i kolejne sezony.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Faworyt
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Zerwałam wczoraj jednego Black Pepper (nasiona z all..) identyczny jak Kuban pepper od Błażeja. Mam tego i tego. I albo pogoda niesprzyjająca bo smak nijaki, kartoflany, twarda skóra. Teraz codziennie pada więc może dlatego.
Pozdrawiam ;)