Rodzynek brazylijski(PhysalisPeruviana),miechunka pomidorowa i in. Cz.1
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rodzynek brazylijski, miechunka pomidorowa i inne
Poderwij im od dołu listki jak pomidorom 

Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
Ok tak dzis zrobię
Dzięki

U mnie też pozwoliły już się spróbować. Wysiałam mniej niż 1/2 opakowania. wyrosło tylko kilka krzaczków, ale owocki pyszne, w przyszłym roku sieję więcej 

Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moje podzióbały kurczaki
Świeżaki zostały wypuszczone i Jakąś malutką szczelinką się przedarły i skubańce dziubią wszystko co w ich zasięgu. Nie pogardzą rodzynkiem, pomidorem, bez względu na kolor, nawet zielone
Rodzynek wygląda jakby po nim samochód przejechał. Na szczęście część gałązek wystaje poza kolejny płot, przez który już nie przechodzą, więc coś jeszcze zjem 

A moje ciagle nie dojrzewają i jakoś tak słabo nawiązały, te w szklarni lepiej. Tylko jeden owocek sprobowałam choć nie super dojrzały ale PYCHOTKA więc z utęsknieniem czekam i czekam na zbiory:).
W zeszłym tygodniu mocno się usmialam bo piszecie, że jak są dojrzałe to same spadają no więc bacznie obserwuję zarowno krzaki jak i ziemie i cóż widzę pewnego dnia? Spadły wszystkie!!!!wszystkie ale doniczki z rodzynkami z półek na ziemie... To się chyba nie liczy co?....
:)
W zeszłym tygodniu mocno się usmialam bo piszecie, że jak są dojrzałe to same spadają no więc bacznie obserwuję zarowno krzaki jak i ziemie i cóż widzę pewnego dnia? Spadły wszystkie!!!!wszystkie ale doniczki z rodzynkami z półek na ziemie... To się chyba nie liczy co?....

- BobejGS
- Kontakt:
Jak po takim upadku nie spadały z krzaka, to jeszcze długo poczekasz
Liczy się czy nie liczy, to tylko i wyłącznie kwestia tego czy rodzynki smakowały 

No jedyny zjedzony byl pyszny a reszta ciagle zielona. Krzaki owszem lekko sie połamały i pomidory rosnące pod tez .... Głupie miejsce na duże krzaki ale wlasnie w tym miejscu najlepiej owocują mam jeszcze w rożnych innych miejscach i bleeee niewarte zachodu.
Kiedyś wyczytałam , że rodzynek uwielbia ciepełko, wzięłam sobie to do serca i sadzę go 30 góra 40 cm od folii , znaczy w folii ale przy samej ściance , strona południowo wschodnia i południowa . Nie przypala go , nie mdleje za to ładnie owocuje .
jondi ,jak osłonka jest zielona to musi sobie jeszcze powisiec , jak robi się szara znaczy że dojrzewa dla upartego można już jeśc , nie musowo czekac aż spadnie , ja tak robiłam , łapy mnie swędziały i żołądek się domagał
jondi ,jak osłonka jest zielona to musi sobie jeszcze powisiec , jak robi się szara znaczy że dojrzewa dla upartego można już jeśc , nie musowo czekac aż spadnie , ja tak robiłam , łapy mnie swędziały i żołądek się domagał

Tija dokładnie to samo zaobserwowałam, że tuż przy dachu przyklejone do sciany mają dużo owoców czyli nie jestem odosobniona w obserwacji:), zasadziłam je ze względu na córkę, ktora uwielbia physalis ale.... czy coś dostanie...najpierw to musi przejść przez moje ręce ....
:)

- BobejGS
- Kontakt:
Widok jaki zastałem idąc do rodzynka, to tragedia. Krzak cały połamany, owocki pozrzucane. A to dowód 

Niestety większość niedojrzała.

Niestety większość niedojrzała.
Ja dziś skosztował jednego niedojrzałego fuj coś strasznego. Teź taki zielony jsk Twoje.
-- 19 sie 2014, o 22:36 --
A co się stało? Czemu Ci je tak polamalo ?
-- 19 sie 2014, o 22:36 --
A co się stało? Czemu Ci je tak polamalo ?
- BobejGS
- Kontakt:
Małe kurczaki sobie rodeo robiły pod pomidorami i widocznie wskakiwały na niego bo najniżej rozgałęźiony.
Zabić to malo 

- BobejGS
- Kontakt:
Zrewanżują się w jajkach