Zielone parapety Maribat... cz.4.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielone parapety Maribat... cz.4.

Post »

maribat pisze: A teraz? popatrz :heja :heja Obrazek..sięga daleko poza łokieć :uszy
Aż poszłam zmierzyć liście u mojego ...mają w granicach 70 cm.
Przy następnym zdjęciu U Twojego gigancika ,też pewnikiem takie będą ,a może nawet i dłuższe ;:109
nuta23 pisze:Nie wiem co piękniej wygląda fiołeczek, paprotki czy sucholubny parapet więc chwalę wszystkie po kolei. Ślicznie wyglądają.
Reniu,u Marty wszystko jest piękne.Tu trzeba chwalić hurtem ;:113
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Będę kibicować Twemu albinoskowi , bo wygląda prześlicznie . Widocznie żyje trochę
kosztem tej zielonej części , ale dzięki temu jest piękniejszy niż jednolicie zielony . ;:63 ;:63
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Marcik a te radary to gruboszki się nazywają??
70 cm liść , czyli dociągnie do 1m lub więcej :shock: . Będziesz musiała go wydać z czasem do jakiejś szkoły, urzędu czy kościoła :;230 . Tam tylko giganty się mieszczą ;:224 .
Pozdrawiam cieplutko.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Twój skrzydłuś za niedługo mojego dogoni. JAk będę u babci to z ciekawości zmierzę moje radarki ile maja cm;)
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek
takie coś to pierwszy raz widziałam ;:92
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Martuś cieszę się, że kłujaczki dobrze się u Ciebie sprawują. :tan
A wiesz, że ja zupełnie zapomniałam, że wysyłałam Ci też kawałeczek tego gruboszka? :lol: Faktycznie ładnie rośnie
i jestem z niego dumna. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Dech zapiera patrząc na te foteczki sukulentowe ;:180
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Sukulenty choć to nie moja bajka lubię podziwiać u innych. I muszę napisać tak jak Ania, że są przecudowne.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

:wit . Przeglądałam sobie Twoje wątki w odcinkach, ale kiedy już miałam się wypowiedzieć, to pamięć zaszwankowała. Zrobiłam, zatem, powtórkę z czwartej części :) i teraz nie wiem, co najpierw pochwalić.
Największe wrażenie wywarł na mnie kwiat stapelii, następnie - kwiaty starca (strasznie go szkoda :cry: ). Na podium łapie się także "krokodylek". W życiu czegoś takiego nie widziałam ;:138 .
Pozostałe, oczywiście, są równie piękne: mega rozrośnięte zielistki, falenopsisy, czy hoje :) .
Muszę wspomnieć także przecudną ceropegię - jest po prostu wspaniała ;:138 . Z resztą aichryson variegata, grudniki, epipremnum, anturium i eszynantus też wyglądają wręcz idealnie ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17

Post »

Martusiu-ale z Ciebie zdolna cwaniara :!: Wycięłaś kwiatka z jakiegoś starego sweterka ,przypięłaś szpilką do roślinki i się chwalisz kwitnieniem,myślisz ,że się nabierzemy :?: nic z tego :;230 :;230 :;230
A tak poważnie :D to istne cudo,czy tylko jedną odmianę stapelii masz :?:
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Renatko miło, że podobają Ci się wszelakiej maści, mnie też trudno jest skupić się na wybranych roślinkach.. Czasem tylko metodą segregacji.. pozostają.. najwytrwalsze..

Aniu- APe ;:196 naśmiewaj się naśmiewaj z mojej cud urody sweterkowych kwiatuszków ;:196
Jedną, niestety jedną odmianę :roll: a szkoda, bo jak tak się napatrzę na cuda cudeńka w tym gatunku...? ;:224
Stapelia gigantea, stapelia flavopurpurea czy też stapelia hirsuta .. marzenie.. ;:170 Czyzbym przegapiła coś u ciebie? ;:224

Wiktorio ;:196 dziękuję za poświęcony czas na te odcinki , podziwiam za wytrwałość ;:180
Wymieniłaś troszkę roślin.. masz tu rację, ja.. nigdy nie potrafiłam tak do końca ukierunkować się na konkretne gatunki roślin.. a wynika to chyba z tego, że trudno byłoby pozbyć się wielu- już zdobytych, które zachwyciły mnie urodą ;:167

Eluniu- elcia1974 przyznam, że w realu crasulka wygląda jeszcze lepiej niż na fotkach, a jej pieniek.. toż to już maleńkie drzewko prawie ;:196

Aneczki kochane / , Anija i anik/ miałam więcej kłujaczków, kaktusków, ale ostatnio jakoś tak bardziej mnie w stronę sukulentową przewiało ;:224

Zosiu szczególnie serdecznie witam na skromnym parapetku ;:196 Kwiat tej stapelii pamiętam jeszcze gdzieś z dzieciństwa, tylko skąd? niestety już się zatarło..

Pati
ja taka dumna byłam ze swego skrzydłusia, a wy mi właśnie uzmysłowiłyście, że to nie koniec jego możliwości..

Jak tak dalej Tesiu pójdzie, to ja dla niego jakiś Urząd u siebie otworzę.. i pozostanie na włościach :uszy

Kociarko.. przyznam, że w ostatnich dniach zrobiłam porządek z aichrysonwm.. sekator, nowa osłonka ..teraz to dopiero wygląda

Aniu
-/ chan-dzia/.. ten gigancik rosnąć nie przestaje, nie ma zimy dla niego ;:196
A tu Tobie przyznam się jeszcze do czegoś.. terapia wstrząsowa dla tetry pomogła :;230
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Marto kłujakowy przegląd śliczny :)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Ciepło-luby cudne.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Kłujaki cudne a strapelia boska !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

maribat pisze: A tu Tobie przyznam się jeszcze do czegoś.. terapia wstrząsowa dla tetry pomogła :;230
;:112 ;:112 Dobre,dobre,to tylko trzeba się cieszyć no i oczywiście trzymam ;:215 ;:215 za tetrę. ;:109
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”