Tylko że moje cały czas w domu siedzą, także nie mają nawet opcji przemarznąć , nawet drastycznie się nie wyciągają...tylko tak jakby miały zahamowany wzrost albo coś nie pozwalało im pobierać substancji odżywczych (dostały 3x mocno rozcieńczonego florovitu), jakby coś było nie tak przez nawóz, to by i te pięknie zielone nie rosły
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia. "Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Śnieżyce całe dopołudnia i 0*C.
Teraz szarość nastała jak w listopadzie ale nie pada.
Pomidorki jeszcze nie doświadczyły powietrza balkonowego, ciągle jak nie deszcz to wiatrzysko.
To macie tragiczną pogodę prawie w całej Polsce, u Nas jest w sumie OK wczoraj 19 C , dziś 17 C , a jutro ma być ok 22 C , w sobotę i niedziele trochę chłodniej bo 12-14 C , ale od poniedziałku dalej ok 19 C . Nocą temp. ok 8-10 C i czasami 6 C . Ja dziś do tuneli resztę pomidorów wysadziłem , a te co zostały to ok. 10 maja pod chmurkę pójdą
Pozdrawiam-Bogusław "Pan pomidor wlazł na tyczkę I przedrzeźnia ogrodniczkę.
Jak Pan może,Panie pomidorze?!"J. Brzechwa
Kupiłam do pomidorowej kolekcji sadzonki pomidorów Colibri, Conqueror, Datterino, Fantasio, wysokie i Sun Chocolate i Kermit samokończące. Szczególnie podoba mi się Datterino, niesamowite grona, mam nadzieję takie zobaczyć.
Oczywiście moje ulubione Corianne i Andyjskie też
Może i kiedyś u nas tak będzie. A może już jest tylko ja nie wiem gdzie patrzeć? Na razie widziałam tylko w internecie w P..landii, ale 6 zł za 1 sadzonkę - trochę drogo.
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Korzystając z komunikatu PIORIN, kiedy możemy być pewni jego wiarygodności/aktualności/ ?
Pytam, gdyż zagrożenie widoczne np. w tym aktualnym komunikacie https://piorin.gov.pl/sygn/php/rpowiat.php?kod=POKA - jest ciągłe, nawet w zimie.
Zaraza ziemniaczana już gdzieś grasuje ? i kiedy to jesteśmy tak naprawdę pewni komunikatu ?
Pozdrawiam, Zbyszek
Ci, co nie wiedzą, ale wiedzą, że nie wiedzą:to prostaczkowie, poucz ich.
Ci, co wiedzą, a nie wiedzą, że wiedzą: to śpiący, obudź ich.
Julian Tuwim
Tyle tutaj o rozsadach pomidorów a ja dopiero dojrzałam.
W tym roku zaszalałam, wysiałam już popikowałam i chcę wiedzieć czy takie popikowane zasilacie...jeżeli to czym, też bym chciała w tym sezonie zajadć swoje pomidory.