Bazylowo
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Bazylowo
Beatko juz nie musisz uprawiać wężowego aerobiku, bo ogródek sam sie podlewa lepiej niż my byśmy to zrobiły kusisz wciąż fotkami tego przecudnego liliowca w realu jest równie piękny. Gdzie się podziewasz już sierpień do drzwi zapukał, zaraz jego połowa a Ciebie niet myślę ,że u Ciebie wszystko OK
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu Kochana jestem, jestem. Staram się nadrobić stracony czas chociaż wklejając zaległe i aktualne zdjęcia.
Tzn. stracony na FO na rzecz pracy, rodziny, a szczególnie wnuków, działki i spędzonych na niej godzin podlewania. No i ten upał mnie wykańczał. Ale wydaje mi się, że wraz z nadejściem bardziej umiarkowanej pogody i mnie wraca większy wigor. Z czasem wolnym i tak w najbliższych tygodniach nie będę miała po drodze, bo zaczęła się ostatnia prosta przed ślubem syna, który jest z początkiem września tak więc już trzeba dopinać wszystko na ostatni guzik. Ale będę się starać bywać częściej zarówno u siebie jak i w Waszych ogrodach. Właśnie teraz nadrabiam zaległości.
Faktycznie z podlewaniem mamy teraz trochę oddechu i oby tak dalej, bo dość już tej suszy. Dziś po pracy prosto pojechałam na działkę, było bardzo przyjemnnie, nawet sobie poplewiłam bo ziemia po deszczu zmiękła.
Oglądałam też swoje bukszpany - wydaje się, że Mospilan zadziałał, ale dziś na budlei widziałam dorosłą ćmę, więc za jakiś czas będę musiała chyba jeszcze raz profilaktycznie prysnąć.
Jadziu życzę zdrówka i ślę moc
A to dzisiejsze fociszki
Tego zobaczyłam dziś pierwszy raz
Tzn. stracony na FO na rzecz pracy, rodziny, a szczególnie wnuków, działki i spędzonych na niej godzin podlewania. No i ten upał mnie wykańczał. Ale wydaje mi się, że wraz z nadejściem bardziej umiarkowanej pogody i mnie wraca większy wigor. Z czasem wolnym i tak w najbliższych tygodniach nie będę miała po drodze, bo zaczęła się ostatnia prosta przed ślubem syna, który jest z początkiem września tak więc już trzeba dopinać wszystko na ostatni guzik. Ale będę się starać bywać częściej zarówno u siebie jak i w Waszych ogrodach. Właśnie teraz nadrabiam zaległości.
Faktycznie z podlewaniem mamy teraz trochę oddechu i oby tak dalej, bo dość już tej suszy. Dziś po pracy prosto pojechałam na działkę, było bardzo przyjemnnie, nawet sobie poplewiłam bo ziemia po deszczu zmiękła.
Oglądałam też swoje bukszpany - wydaje się, że Mospilan zadziałał, ale dziś na budlei widziałam dorosłą ćmę, więc za jakiś czas będę musiała chyba jeszcze raz profilaktycznie prysnąć.
Jadziu życzę zdrówka i ślę moc
A to dzisiejsze fociszki
Tego zobaczyłam dziś pierwszy raz
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Widzę i czytam, że nie tylko ja mam spore zaległości A do tego całe tygodnie nieobecności...
Fajnie, że już jesteś i do tego z dużą porcją zdjęć, fantastycznych zdjęć. Twoje liliowce przyprawiły mnie o szybsze bicie serca. Wszystkie cudne, wszystkie mi się podobają. Lilie masz naprawdę okazałe Możliwość podziwiania ( i wąchania ) swoich cudnych kwiatów w dużym stopniu rekompensuje ogrodowe porażki i straty. W ogrodzie jak i w życiu nigdy nie jest idealnie, ani nawet tak dobrze jakby się chciało. Powoli idzie jesień, a z nią więcej czasu na FO. Pozdrawiam serdecznie i życzę samych sukcesów
Fajnie, że już jesteś i do tego z dużą porcją zdjęć, fantastycznych zdjęć. Twoje liliowce przyprawiły mnie o szybsze bicie serca. Wszystkie cudne, wszystkie mi się podobają. Lilie masz naprawdę okazałe Możliwość podziwiania ( i wąchania ) swoich cudnych kwiatów w dużym stopniu rekompensuje ogrodowe porażki i straty. W ogrodzie jak i w życiu nigdy nie jest idealnie, ani nawet tak dobrze jakby się chciało. Powoli idzie jesień, a z nią więcej czasu na FO. Pozdrawiam serdecznie i życzę samych sukcesów
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne liliowce Beatko
Ta druga róża to 'rosarium uetersen'
Pozdrawiam serdecznie.
Ta druga róża to 'rosarium uetersen'
Pozdrawiam serdecznie.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Beatko podziwiam twoje piekne liliowce
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Beatko, zgromadziłaś naprawdę pokaźną kolekcję pięknie kwitnących liliowców.
Są też lilie, które najbardziej lubię.
Piękny sierpień w Twoim ogrodzie!!!
Pozdrawiam cieplutko.
Są też lilie, które najbardziej lubię.
Piękny sierpień w Twoim ogrodzie!!!
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Beatko no muszę Cię pochwalić działka się zmienia z roku na rok a kwitnień coraz więcej. Lilie piękne, ale liliowce które masz mnie zachwyciły no co jeden to ładniejszy, a swoje piękno prawdziwe po około 3 latach od posadzenia pokazują, to czas jak się zaaklimatyzują w nowym miejscu, więc nie chcę wiedzieć co będzie później Pogoda w tym roku nas nie rozpieszcza susza u mnie straszna, ale nie podlewam niestety i ogród musi sobie radzić sam, co nie w każdym przypadku idzie mu dobrze. Zdrówka życzę i pozdrawiam
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Beatko musisz trzymać rękę na pulsie z tymi draniami .Z pewnością czytałaś u Irenki czym zadziałała przeciw tej fruwającej cholernicy. Ona nie ma zamiaru opuścić naszych granic, póki wszystkich bukszpanów nie zniszczy i na to nie można jej pozwolić ,przecież my waleczny naród Teraz z pewnościa nie masz głowy do działania na ogrodzie bo już żyjesz weselem syna . i zdróweczka dla pana M również
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Do mnie jeszcze ciągle ćma bukszpanowa nie doleciała. A może tylko ominęła jeden jedyny bukszpan jaki mam, bo szkoda jej było fatygi dla tego jednego ? Za to osobiście tak go wyrżnęłam, że nie wiem czy nie byłam gorsza od tej ćmy
Wesele tuż, tuż, to nie dziwota, że czasu Ci braknie. Trzeba się przygotować, suknie, fryzury, pazurki, pantofelki-będziesz tuz za Panną Młodą, na którą będą skierowane wszystkie spojrzenia. Zawsze na ślubach płaczę, chyba z żalu, że nie mogę popłakać sobie ślubie własnego syna. Ale on żyje jak kot....
Waniliowy liliowiec cudny
Pozdrawiam i serdeczności wysyłam
Wesele tuż, tuż, to nie dziwota, że czasu Ci braknie. Trzeba się przygotować, suknie, fryzury, pazurki, pantofelki-będziesz tuz za Panną Młodą, na którą będą skierowane wszystkie spojrzenia. Zawsze na ślubach płaczę, chyba z żalu, że nie mogę popłakać sobie ślubie własnego syna. Ale on żyje jak kot....
Waniliowy liliowiec cudny
Pozdrawiam i serdeczności wysyłam
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Śliczne masz Beatko te lilie i liliowce. Mają tak ciekawe kolory. Bardzo mi się podobają i te z falbaneczkami i te bez.
Wszystkiego dobrego życzę
Wszystkiego dobrego życzę
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Beatko z trudem ale jakoś się przecisnęłam przez tą przecudnie zarośniętą bramkę jak marzenie. Mogłabym tak chodzić w te i wewte i podziwiać cudną różę i powojniki ją okalające. A za bramką kwiecia niemniej. Powojniki dobrze u Ciebie sobie radzą, liliowce, cudne róże i masa innych przyciągających wzrok.
Cudownie, że udało Wam się spotkać i razem pogawędzić. Ja już kolejny rok mam w plecy. No cóż zrobić. Zawsze jednak mogę do Ciebie wstąpić choć wirtualnie. Zaletą jest to, że nawet w zimie bramka jest do podziwiania.
Cudownie, że udało Wam się spotkać i razem pogawędzić. Ja już kolejny rok mam w plecy. No cóż zrobić. Zawsze jednak mogę do Ciebie wstąpić choć wirtualnie. Zaletą jest to, że nawet w zimie bramka jest do podziwiania.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Beatko w sierpniu Ty się kajałaś że zaniedbujesz wątek a dzisiaj niestety ja to muszę zrobić. Lato sprzyja pobieżnym wizytom na FO i pójściem na łatwiznę...jest powiadomienie... zaglądam...nie ma
Ciesze się, że letnie dni upływały Ci na ulubionych zajęciach czyli wnusiach, działce i miłych spotkaniach zarówno rodzinnych jak i ogrodowych. Niestety upały, mimo że ja też uwielbiam ciepełko, trochę mnie wymęczyły i ogród też. Część roślin zniknęło, a część nie kwitło i wygląda niezbyt atrakcyjnie. Liliowce masz prześliczne...pajączek boski, a zapamiętałam jeszcze takiego białego obrzeżonego
Z gorczycą nie chce mi się wracać, ale to było w ogóle inaczej zmieloną gorczycę w miarę wrzącą wodą się zalewało, a Ty po prostu posiałaś poplon Chodzi to, żeby się wytworzył gaz musztardowy. Ja tej metody nie stosuję, bo dziur mam dziesiątki i blisko roślin i mogłabym kilka ugotować. Jednak walka z podziemnym światem trwa, bo wyjątkowo rozmnożyły się w tym sezonie. Teraz testuję podpowiedziane przez Martę Koziorożec saszetki z żelem. To nowy przysmak i podłożony do dziurki znika błyskawicznie. Zjadają żel razem i saszetkę
A dźwiękowe odstraszacze u mnie w ogóle się nie sprawdziły...żadne!
Dobrze, że córcia mogła zaliczyć koniec roku i nawet pobyć na komersie, bo to jednak niezapomniane imprezki. ja pamiętam że tak się świetnie bawiliśmy i nie mogliśmy się rozstać, że poprosiliśmy rodziców o powtórkę.
Życzę Beatko dużo zdrówka Tobie i rodzince, bo dla nas ona jest równie ważna a może nawet ważniejsza!
Uściskaj wnuczęta i ciesz się nimi nie mając żadnych wyrzutów sumienia że FO zaniedbujesz, forum będzie a wnuczki tak szybko wyrastają
Ciesze się, że letnie dni upływały Ci na ulubionych zajęciach czyli wnusiach, działce i miłych spotkaniach zarówno rodzinnych jak i ogrodowych. Niestety upały, mimo że ja też uwielbiam ciepełko, trochę mnie wymęczyły i ogród też. Część roślin zniknęło, a część nie kwitło i wygląda niezbyt atrakcyjnie. Liliowce masz prześliczne...pajączek boski, a zapamiętałam jeszcze takiego białego obrzeżonego
Z gorczycą nie chce mi się wracać, ale to było w ogóle inaczej zmieloną gorczycę w miarę wrzącą wodą się zalewało, a Ty po prostu posiałaś poplon Chodzi to, żeby się wytworzył gaz musztardowy. Ja tej metody nie stosuję, bo dziur mam dziesiątki i blisko roślin i mogłabym kilka ugotować. Jednak walka z podziemnym światem trwa, bo wyjątkowo rozmnożyły się w tym sezonie. Teraz testuję podpowiedziane przez Martę Koziorożec saszetki z żelem. To nowy przysmak i podłożony do dziurki znika błyskawicznie. Zjadają żel razem i saszetkę
A dźwiękowe odstraszacze u mnie w ogóle się nie sprawdziły...żadne!
Dobrze, że córcia mogła zaliczyć koniec roku i nawet pobyć na komersie, bo to jednak niezapomniane imprezki. ja pamiętam że tak się świetnie bawiliśmy i nie mogliśmy się rozstać, że poprosiliśmy rodziców o powtórkę.
Życzę Beatko dużo zdrówka Tobie i rodzince, bo dla nas ona jest równie ważna a może nawet ważniejsza!
Uściskaj wnuczęta i ciesz się nimi nie mając żadnych wyrzutów sumienia że FO zaniedbujesz, forum będzie a wnuczki tak szybko wyrastają
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Gratuluję wyróżnienia !!!
Mam nadzieję, że wszystko OK. Odezwij się...
Mam nadzieję, że wszystko OK. Odezwij się...