Ogród Azy cz2.
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy cz2.
Dzięki Czyli skojarzenie z omiegiem było trafne, widziałam ich najwięcej na przełęczy powyżej chaty pod Rysami. Cudownie przycupnięte miedzy skałami w kępach zieleni. Ale po naszej stronie też były, w kilku miejscach.
Kolejkę na Kasprowy też taką widziałam kilka dni temu.... chyba szybciej by się weszło pieszo. Fakt, że nie każdemu zdrowie pozwala, ale i młodych ludzi wielu wolało stać niż wejść.
A słyszeliście ile osób przeszło w niedzielę szlakiem do Morskiego Oka? Trudno w to uwierzyć... 13.000 Ja szłam w czwartek na Rysy, też asfaltem szło już dużo ludzi, mimo że było przed 7 .
Są jednak szlaki, gdzie nigdy nie ma dużo ludzi, np na Krzyżne. Znaczy.... "nigdy" hihi ... to za dużo powiedziane, ale byłam tam 4 razy i zawsze było pusto Raz szłam sama i nie było wokół żywego ducha, aż się zaczęłam rozglądać czy jaki niedźwiedź aby zza krzaków nie wyjdzie
Uwielbiam dolinę Pańszczyca , jest niesamowita.
Cudownie Ci się pnie nasturcja, na tle drewna wygląda uroczo Malwy dopiero w pąkach? U mnie ostatki kwitną, a też mam późną wiosnę zawsze.
Kolejkę na Kasprowy też taką widziałam kilka dni temu.... chyba szybciej by się weszło pieszo. Fakt, że nie każdemu zdrowie pozwala, ale i młodych ludzi wielu wolało stać niż wejść.
A słyszeliście ile osób przeszło w niedzielę szlakiem do Morskiego Oka? Trudno w to uwierzyć... 13.000 Ja szłam w czwartek na Rysy, też asfaltem szło już dużo ludzi, mimo że było przed 7 .
Są jednak szlaki, gdzie nigdy nie ma dużo ludzi, np na Krzyżne. Znaczy.... "nigdy" hihi ... to za dużo powiedziane, ale byłam tam 4 razy i zawsze było pusto Raz szłam sama i nie było wokół żywego ducha, aż się zaczęłam rozglądać czy jaki niedźwiedź aby zza krzaków nie wyjdzie
Uwielbiam dolinę Pańszczyca , jest niesamowita.
Cudownie Ci się pnie nasturcja, na tle drewna wygląda uroczo Malwy dopiero w pąkach? U mnie ostatki kwitną, a też mam późną wiosnę zawsze.
Ależ widoki... dech zapiera...
A ten bez koralowy Cudo!
A ten bez koralowy Cudo!
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo Pytałas kiedys o groszki, są mizerne i jeśli u innnych też tak kwitną to nie dziwię się że nie są popularne.
Siberio
Na bzie nie zostało nic czerwonego, skrzydlate żarłoki go zjadły. Natomiast czeremcha choć ponoć jadalna nie jest dla nich atrakcyjna.
W porzeczkach gustuje klara i to je broni przed ptakami.
Rozkwitają floksy, to już jesień
]
Siberio
Na bzie nie zostało nic czerwonego, skrzydlate żarłoki go zjadły. Natomiast czeremcha choć ponoć jadalna nie jest dla nich atrakcyjna.
W porzeczkach gustuje klara i to je broni przed ptakami.
Rozkwitają floksy, to już jesień
]
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Olgo cieszę się że że liliowiec ode mnie ma pąki kwiatowe , u mnie 2 liliowce też jeszcze będą kwitły .
Genia
Genia
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Olgo! Dziękuję za kolejną wycieczkę po górach. Widoki zapierają dech... Tylko to jeziorko pośród szarych zboczy, jak w kamieniołomie, mi się nie podoba. Natomiast widok z puchatymi sasankami cudny!
Za to w Twoim ogrodzie bardzo ciekawe zdjęcie z rysunkiem na płatkach bodziszka. A biało różowy groszek najpiękniejszy! No i wszystko wskazuje na to ,że po Twoim zdjęciu zdecyduję się na białe floksy...Jakoś ich nie lubiłam,ale taki widok kusi.
Za to w Twoim ogrodzie bardzo ciekawe zdjęcie z rysunkiem na płatkach bodziszka. A biało różowy groszek najpiękniejszy! No i wszystko wskazuje na to ,że po Twoim zdjęciu zdecyduję się na białe floksy...Jakoś ich nie lubiłam,ale taki widok kusi.
Cudne te białe floksy u mnie już przekwitły.
- Aza
Dziś znowu byłam w górach, była piękna pogoda i dużo ludzi, ale baranki na niebie zapowiadają, typowe, sierpniowe zalamanie pogody.
Goryczka trojeściowa.
Czarny Staw Gąsienicowy.
Zmarzły Staw, ale to nie jest ten sam staw , który pokazywałam pod Rochatką.
Pod Zawratem kwitł ostatni zapóźniony kozłowiec.
Widok z Zawratu na południe.
Widok na Pustą Dolinkę.
Wielki Staw.
Siklawa
Na koniec goryczka jesienna, bo już jesień.
Goryczka trojeściowa.
Czarny Staw Gąsienicowy.
Zmarzły Staw, ale to nie jest ten sam staw , który pokazywałam pod Rochatką.
Pod Zawratem kwitł ostatni zapóźniony kozłowiec.
Widok z Zawratu na południe.
Widok na Pustą Dolinkę.
Wielki Staw.
Siklawa
Na koniec goryczka jesienna, bo już jesień.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Ojej dlaczego nie wyrabiam się z zaległościami w domu inaczej pewnie bym jeszcze zdążyła przyjechać do Ciebie na małą wycieczkę górską, nim się zimno by zrobiło.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
OLGO ...każde odwiedziny w Twoim wątku to żal, że nie mogę w tym roku tam być ale i radość, że można powspominać, powędrować z Twoimi pięknymi fotami....
.....nie ma to jak Tatry......
.....nie ma to jak Tatry......
- Aza
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
OLGA.....a co to żółtego na ostatnim zdjęciu....ładne
....dzisiaj u mnie pogoda spacerowa.... byłaś gdzieś wyżej....pokaż lubię tak po cichutku pospacerować Twoimi ścieżkami.......
tak się sklada, że nie mogę połazikować Twoimi szlakami......
....dzisiaj u mnie pogoda spacerowa.... byłaś gdzieś wyżej....pokaż lubię tak po cichutku pospacerować Twoimi ścieżkami.......
tak się sklada, że nie mogę połazikować Twoimi szlakami......
- Aza
To ostatnie zdjęcie to tojeść kropkowana u mnie jeszcze kwitnie.
Ostatnią wycieczką był Zawrat, standardowe widoczki z tej trasy zamieściłam, trochę boli mnie kolano muszę, mimo dobrej pogody posiedzieć w domu i tak mam obowiązkowe spacery z psicami.
Ostatnią wycieczką był Zawrat, standardowe widoczki z tej trasy zamieściłam, trochę boli mnie kolano muszę, mimo dobrej pogody posiedzieć w domu i tak mam obowiązkowe spacery z psicami.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy