Mi się udalo Stuttgarata kupić w kapersie Trafiło się jak ślepej kurze ... mogę się podzielićtakasobie pisze: I przy tym pozostanę, bo jak na wątku kannowym dyskutujemy - praktycznie niemożliwe jest kupić to , co sie chce
Taki - sobie ogród
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No to pokażę dziś kanny, które u mnie kwitną. Część kłączy dostałam od forumowych przyjaciół: Krysi, Janusza "Drozda", część kupiłam, część wyżebrałam
Czerwona NN
Golden Lucifer
Aida
President Red
Różowa NN
Picasso
Jacob's Coat
Yellow King H.
Czerwona NN
Golden Lucifer
Aida
President Red
Różowa NN
Picasso
Jacob's Coat
Yellow King H.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- takasobie
Jesień idzie! Trawnik upstrzony liśćmi, zaraz trzeba będzie grabić, zwłaszcza, że trawa świeża, mizerna!
Podkopywałam dziś uschniętą wiśnię, jestem skonana.
Wyglądało to trochę jak wykopaliska, bo najpierw poszły w ruch widły i próbowałam wyłuskać z gleby cebule.
Potem łopata do odsłonięcia zgrobnego, potem łopatka do odsłonięcia korzeni. Dałam radę. Mąż tylko weźmie łańcuchową i w minutę powycina. Potem sie będzie nazywało, że to on drzewo wykarczował.
W sobotę wymianiałam się roślinami ze siostrą (nie do zaciągnięcia na forum). Zrobiłam ze sto dołków i tyleż zasypałam (sadziliśmy u niej, potem sadziłam u siebie). Tak też wszystko mnie boli, ale to miły ból.
Fotka na dziś : moja 'Bonica'
Podkopywałam dziś uschniętą wiśnię, jestem skonana.
Wyglądało to trochę jak wykopaliska, bo najpierw poszły w ruch widły i próbowałam wyłuskać z gleby cebule.
Potem łopata do odsłonięcia zgrobnego, potem łopatka do odsłonięcia korzeni. Dałam radę. Mąż tylko weźmie łańcuchową i w minutę powycina. Potem sie będzie nazywało, że to on drzewo wykarczował.
W sobotę wymianiałam się roślinami ze siostrą (nie do zaciągnięcia na forum). Zrobiłam ze sto dołków i tyleż zasypałam (sadziliśmy u niej, potem sadziłam u siebie). Tak też wszystko mnie boli, ale to miły ból.
Fotka na dziś : moja 'Bonica'
Miłka
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To się musiałaś nabiegać za tymi motylami Dalie masz po prostu bajeczne 'Lolo Love' ma świetne płatki.Ja tą bordową kołnierzykową dalię mam pod nazwą Impression Fantastica, z tego co kojarzę to La Gioconda ma bordowe liście. Ale ręki bym nie dała za to. Jeju i doszłam do Ewelin. To jest dopiero piękność!Dzięki że pokazałaś pomidory, przypomniało mi się że muszę pozbierać moje samosiejki spod wierzby
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A ta Bonica perspektywiczna widzę Oby tylko pogoda pozwoliła śliczna jest.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Miłeczko widzę, że pracujesz jak mrówka Ja mam lenia
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Witam.
Wybacz, że na dzień dobry takie wieści, ale to na pewno nie jest Picasso.
Wygląda na Golden Lucifer.
Mnie też wyrosło nie to co kupiłam, np. ja i Adrian kupiliśmy w OBI Cleopatre a wyrosła nam Yellow King Humbert, itd.
Chyba się nie gniewasz, ale z kupnem kanny tak jest, ja też byłam w szoku że tak oszukują.
Piękne masz roślinki. Mnie zawilec nie kwitnie i marnie rośnie, nie wiem dlaczego.
Wybacz, że na dzień dobry takie wieści, ale to na pewno nie jest Picasso.
Wygląda na Golden Lucifer.
Mnie też wyrosło nie to co kupiłam, np. ja i Adrian kupiliśmy w OBI Cleopatre a wyrosła nam Yellow King Humbert, itd.
Chyba się nie gniewasz, ale z kupnem kanny tak jest, ja też byłam w szoku że tak oszukują.
Piękne masz roślinki. Mnie zawilec nie kwitnie i marnie rośnie, nie wiem dlaczego.
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
O żesz, jak ja bym chciała sobie poharować w ogródku, i doznać tego miłego bólu może w piątek... a tobie szczerze zazdroszczę
- takasobie
Paula! Dalie uważam za niezastąpione w ogródku! Jedna pani chciała koniecznie mieć "takie kwiaty" ale jak się dowiedziała, że trzeba wykopywać, zmieniła zdanie. Ja uważam, że warto chociażby dla piękna Eveline oraz motyli
Jola! Bonica tegoroczna. I na tym skończę z różami, bo nie będę miała gdzie sadzić dalii. Po Bonice czuję się nasycona
Agness! Ja miałam lenia przez cały sierpień
Claudia! Witaj I nie jest to Golden Lucifer. Zdjęcie jest nieco prześwietlone, w realu cętki są wyraźniejsze. Golden stoi obok Picasso i wierz mi, że są inne. Ale masz rację, że nie wygląda na rasowego Picasso, może to jakaś siewka, czy co? Jak zwał, tak zwał, ładna jest
Ankha! Mnie będzie boleć chyba do pierwszych mrozów, bo tyyyle roboty! Czeka nas jesienne przycinanie drzew, przesadzanie bylin, przerzucanie kompostu, no i wykopywanie 40 mieczyków, 60 dalii 20 kann No i porzadkowanie warzywnika! Sąsiad mi gnój przerzucił za płot i to jeszcze tam pójdzie.
W tygodniu już nic nie robię, przespaceruję się po ogrodzie jak hrabinia, powącham kwiatki i... robi się ciemno
Fotka na dziś (tak niespodziewanie mi zakwitły, a myślałam, że nic z nich nie będzie):
Jola! Bonica tegoroczna. I na tym skończę z różami, bo nie będę miała gdzie sadzić dalii. Po Bonice czuję się nasycona
Agness! Ja miałam lenia przez cały sierpień
Claudia! Witaj I nie jest to Golden Lucifer. Zdjęcie jest nieco prześwietlone, w realu cętki są wyraźniejsze. Golden stoi obok Picasso i wierz mi, że są inne. Ale masz rację, że nie wygląda na rasowego Picasso, może to jakaś siewka, czy co? Jak zwał, tak zwał, ładna jest
Ankha! Mnie będzie boleć chyba do pierwszych mrozów, bo tyyyle roboty! Czeka nas jesienne przycinanie drzew, przesadzanie bylin, przerzucanie kompostu, no i wykopywanie 40 mieczyków, 60 dalii 20 kann No i porzadkowanie warzywnika! Sąsiad mi gnój przerzucił za płot i to jeszcze tam pójdzie.
W tygodniu już nic nie robię, przespaceruję się po ogrodzie jak hrabinia, powącham kwiatki i... robi się ciemno
Fotka na dziś (tak niespodziewanie mi zakwitły, a myślałam, że nic z nich nie będzie):
Miłka
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Sierpień minął , leń minął , dasz radę wszystko przed zimą zrobić
A gnój to dobra rzecz , to prawie jak złoto.......będą na przyszły rok warzywka.
A gnój to dobra rzecz , to prawie jak złoto.......będą na przyszły rok warzywka.
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
Pospacerowałam troszkę i mi się podoba . Przybędę na zwiady jeszcze raz
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Muszę powiedzieć szczerze, że u mnie tym, że kwitną to tylko podpisują na siebie wyrok śmierci. Mam 3miesięcznego kota. Wszystkie motyle, pszczoły, muchy jego. Połamał mi już budleję (tu puściły mi nerwy i dostał w dupę i więzienie przez dwie godziny w garażu), oczywiście wszystkie dalie, połowę astrów, nagietki leżą.. wolą nie liczyc bo zaraz go uszkodzę Niech on już dorasta!
- takasobie
Koniec leżakowania! Zaczął się czas jesiennej roboty
Bolą mnie ręce, palce, ramiona i tyłek od sadzeia, pielenia, wyrywania! Ale to słodki ból!
Nie będę się wdawać w szczgóły, ale posadziłam hosty (Majeczka, Jola! dziękuję!), piwonie, przesadziłam klematisa z donicy. Poprzycinałam brzegi trawnika, wyrzuciłam 3 taczki łętów wszelakich.
Piękny jest poczatek jesieni w ogrodzie!
Muszę pozbierać warzywka i posprzątać warzywnik, choć jeszcze papryka i buraczki pozostaną.
I żeby nie nudzić - fotki na dziś!
A TU będzie bagno! Jeszcze nie wiem kiedy, ale ruszam na wiosnę
Bolą mnie ręce, palce, ramiona i tyłek od sadzeia, pielenia, wyrywania! Ale to słodki ból!
Nie będę się wdawać w szczgóły, ale posadziłam hosty (Majeczka, Jola! dziękuję!), piwonie, przesadziłam klematisa z donicy. Poprzycinałam brzegi trawnika, wyrzuciłam 3 taczki łętów wszelakich.
Piękny jest poczatek jesieni w ogrodzie!
Muszę pozbierać warzywka i posprzątać warzywnik, choć jeszcze papryka i buraczki pozostaną.
I żeby nie nudzić - fotki na dziś!
A TU będzie bagno! Jeszcze nie wiem kiedy, ale ruszam na wiosnę
Miłka