Ogródek Doroty - dodad cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Re: Ogródek Doroty - dodad cz.3

Post »

Dorotko, czekam niecierpliwie na rozkwitnięcie azaliowego zakątka. A parter azaliowej rabaty będziesz czymś obsadzać?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Romku, parter już częściowo zagospodarowany azaliami japońskimi, jakimiś hebe i wrzoścami, wsadzone cebule lilii a nad resztą się ewentualnie pomyśli :) Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Może jakieś niewielkie hosty sie pomiędzy zaplączą. A tak w temacie host - pokazały się pierwsze kły :wink:
Obrazek

Obrazek

Majeczko, ja też lubię taki trawnik i nawet nie dążę do takiej "angielskiej" murawy. Inna sprawa, że nie miałabym chyba czasu i siły się nią zajmować. Wszyscy sąsiedzi dookoła hodują mniszka :;230 Liczę na ten efekt azaliowy w maju i czerwcu ;:108

osia, szkoda, że nie ma tylu chętnych do pracy ilu do fotografowania ;:14
Ciemiernik cudny ciemny mi sie objawił. Tylko jednym kwiatkiem co prawda, ale zawsze to coś :)
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

dodad pisze: Nie mam pojęcia skąd tam się wzięły takie różne :wink:
No niektórym to chyba nasiona i cebulki z nieba spadają, a ja biedna wszystko muszę kupować :roll: :wink:
Ciemiernik rzeczywiście cudny! No i kłów hostowych zazdroszczę, nie ukrywam :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Dorotko jak tak dalej pójdzie to przesadzisz cały ogródek :)

Ja tez kupiłam powojnika.. w namiocie Auchan..
jak bedziesz w Rzeszowie zagladnij.. sa fajne powojniki :wit
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, podejrzewam, że to rozsiewanie cebulek ta "zasługa" mojego ciągłego wędrowania z roślinami po ogrodzie. Wczoraj też przesadzałam i jestem pewna, że w przyszłym roku pojawią mi się w trawniku cebulice. Wlokłam wielką karpę z wrzoścem :;230 a w nim wrośnieta cała masa cebulek (mikroskopijnych dodam).
Iza, będę w Rzeszowie, ale chyba do A. nie zdążę :( A co jest?

U mnie zaczynają tulipany. Posadziłam w zeszłym roku wszystkie takie "biedne" cebulki w jednym miejscu i ku mojemu zdziwieniu coś z nich zakwitło :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A dziś leje i u nas, ale to dobrze, bo sucho i juz musiałam z konewką latać :wink:
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Noooo, w Auchan to mają powojniki takie rózne...a po sezonie wyprzedaże i też jest w czym wybierać...kłów hostowych też zazdroszczę, bo moje całe cztery funkie, któe mam, jeszcze nic nie pokazują (ale w nocy wreszcie popadało, może coś ruszy). Wiesz co, mamy rekolekcje, i przyjechał ksiądz, który kiedyś pracował w Gorlicach, Ryszard jakiś tam, kojarzysz go może? Ale fajny, takich zyciowych wypowiedzi dawno nie słyszałam :-)

Jak sobie czytam, co się u Ciebie dzieje, to widzę, że tak jak u mnie :-) To jeszcze przesadzić, to przyciąć, tu się coś rozrosło i włazi jedno na drugie, nawóz rozsypać, skopać, o matko czas się skończył, game over :;230 Ale czyż to nie cudowne, że wreszcie COŚ SIĘ DZIEJE?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Nie miałabym nic przeciwko stokrotkom na trawniku :D Ile u ciebie kwiatków juz kwitnie :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W zeszłym roku w Auchan trafiłam nawet na wyprzedaż powojników, ale zostały tylko takie biedaki. I tak żałuję, że nie kupiłam ;:223
Ryszard z Gorlic :? hmmm u nas trzy parafie, ale jeżeli to ten o którym myślę, to rzeczywiście fajny i kazania warte posłuchania.
Dobrze, że dziś pada bo jest nadzieja, że wreszcie zakończę tę moją nieszczęsna pracę :evil:
Tak więc spadam do pisania
Miłego dnia :wit
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dorotko..jestem pełna podziwu i uznania...wspaniałą rabatkę stworzyłaś.. ;:138
Wiosna u Ciebie też piękna..i jakby wcześniejsza niż u mnie):
..
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Dorotko, jestem z rewizytą... :wit
Ale powiem szczerze, że już tu nie raz buszowałam...
Nie miałaś zadeptanych rabat ? :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dorotko, przejrzałam wszystkie zaległości, widzę że u Ciebie lepsza wiosna, szybciej wszystko się rozwija, oceniam zwłaszcza po tulipanach botanicznych. Ładnie rozpoczynasz sezon od "grubych" prac, takie nasadzenia to sporo roboty.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

W Auchanie mają czasami piekne powojniki. Tylko chyba bardziej w środku sezonu. W zeszłym, roku była Josephin. No i róże renesansowe.
Ty przesadzałaś swoje azalie, a ja muszę kupić. No, ale będzie pieknie jak wszystkie zakwitną.
Moje to maluszki. Dobrze będzie jak w przyszłym roku będą miały kwiaty
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renia, czy ja wiem czy wcześniejsza? Mnie z kolei wydaje się, że mało u mnie kwitnie. Juz po krokusach, tulipany jeszcze w pąkach , chyba żonkile będą wcześniej, sasanki mechatki tez jeszcze zwinięte.
Gabrysiu, witaj zatem oficjalnie :wink: Zapraszam częściej.
Aniu, oj grube te roboty, rąk nie czuję, ale został mi do przesadzenia jeszcze tylko jeden wrzosiec i olbrzymi rh. Ale do niego to się muszę przygotować. Mam nadzieję, że rabata będzie wyglądać tak jak sobie to wymyśliłam. Tulipany botaniczne rosną u mnie w bardzo zacisznym miejscu a ponieważ na jabłoni nie ma jeszcze liści to słoneczka tam mają pod dostatkiem.
Gosia, wczoraj dostałam cynk od Jurka, że przywieźli powojniki i ..... popłynęłam ;:224 Siedem sztuk mi przybyło ( a miałam już wielkokwiatowych nie kupować ;:223 ;:223 ) Cóż nowy płot się objawił do obsadzenia a ponieważ tam cała ziemia do wymiany, więc nie będą mieć tak gliniasto i mokro. Może się utrzymają.
Do tego zakupiłam jeszcze klon Shirasawy Aureum, trzmielinę oskrzydlona i obielę. No i róże od Neli przyszły :) M. mnie z chałupy wygna na żebry :;230
A tu się budzą żurawki, niestety trzy chyba zeszły :( Przynajmniej na razie nie dają znaku życia.
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”