Ogród Pod Lasem
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Pod Lasem
Jak dożyję , to z radością powitam Cię w izerskich progach . Po przekątnej przez Polskę to nie jest znów tak daleko
Imionka magnolii urocze - i Becia i Zuzia pasuje. Chciałabym jeszcze mieć gwiaździstą i Nigrę właśnie. Może mi się poszczęści i trafię w jakiejś pobliskiej szkółce.
Imionka magnolii urocze - i Becia i Zuzia pasuje. Chciałabym jeszcze mieć gwiaździstą i Nigrę właśnie. Może mi się poszczęści i trafię w jakiejś pobliskiej szkółce.
Ty lepiej dożyj
A ja zawsze mówiłam: Po co mi magnolia, żeby kwitła (o ile nie przemarznie), kiedy mnie tam nie ma?
Ale jak będę tzw. Rh, to i magnolię do kompletu się posadzi Jak szaleć to szaleć
Jak spadać to z dużego konia
A widziałaś magnolię Siebolda? Ta to kwitnie cały sezon, ale pewnie nie w 5b
A ja zawsze mówiłam: Po co mi magnolia, żeby kwitła (o ile nie przemarznie), kiedy mnie tam nie ma?
Ale jak będę tzw. Rh, to i magnolię do kompletu się posadzi Jak szaleć to szaleć
Jak spadać to z dużego konia
A widziałaś magnolię Siebolda? Ta to kwitnie cały sezon, ale pewnie nie w 5b
-
Zajrzałam do banku informacji czyli Google i obejrzałam magnolię Siebolda. Dobra jest, bo wytrzymuje do -30* i kwitnie długo ... trzeba się zainteresować... ale gwiaździstą i tak chcę
To czemu prawie nikt jej nie ma? Może piekielnie droga?
Piękne wiosenne wspomnienia ...
rh okazałe, chciałoby się pod nimi położyć i pomedytować ...
Jolu, magnolię Siebolda mam, rośnie na wsi, ale miejsce jest bardzo słoneczne, jest jak na patelni ... więc jak będziesz ją już miała, to posadź w miejsu, gdzie słoneczko będzie w godzinach porannych, chyba tak będzie dla niej najlepiej. Moja już w tym miejscu tak zostanie, muszę jej zapewnić więcej podlewania i dać więcej kory dookoła. Nawet w takich ekstremalnych warunkach kwitnie, chociaz nie tak obficie, jakby mi się chciało.
-
Siberio, jak to NIKT, Łana to jest KTOŚ i Ona ma i jeszcze objaśniła jakie ma mieć warunki
Dziękuję Łano, będę się z wiosną rozglądać za tą magnolią i za gwiaździstą Takie miejsce jakie opisujesz u mnie jest
Dziękuję Łano, będę się z wiosną rozglądać za tą magnolią i za gwiaździstą Takie miejsce jakie opisujesz u mnie jest
-
No proszę ... doczekaliśmy się ... i to nie jest cukier puder, bo ten zużyłam cały do zarobienia ciasta na pierniczki z przepisu od Jagódki
A jeszcze kilka dni temu można było obserwować takie piękne wschody słońca ...
Aha... 2 entery jeszcze mają być
-- 5 gru 2011, o 15:59 --
Będę sypać Ci płatki róż pod nogi za zakupienie sadzonki Łano
A jeszcze kilka dni temu można było obserwować takie piękne wschody słońca ...
Aha... 2 entery jeszcze mają być
-- 5 gru 2011, o 15:59 --
Będę sypać Ci płatki róż pod nogi za zakupienie sadzonki Łano
No co jest? Miało być posprzątane, a wszystko przysypane jakąś niezidentyfikowaną substancją
-
No, ... nawiało jakiegoś paskudztwa i ciągle toto pada i temperatura się obniża. Obuwie antypoślizgowe trzeba wyjmować
-
Też się dziwię, Jolu, ale dotykałam, żeby się upewnić, bo mówili że dopiero w lutym ... śnieg ...