Ogród- mój azyl -JolantaG -część 7
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród- mój azyl -Jolanta Graj -część 7
Tyle kolorów floksów ten czerwony super
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś alez masz odmian floksów
Lilie przepiękne, bardzo podoba mi sie ta biało-różowa pełna.....cudo.....czy znasz nazwę
Lilie przepiękne, bardzo podoba mi sie ta biało-różowa pełna.....cudo.....czy znasz nazwę
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jesteś na urlopie?
A floksy masz cudne! ja też nie mogłam się powstrzymać i mam już 5 odmian
A floksy masz cudne! ja też nie mogłam się powstrzymać i mam już 5 odmian
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Witaj Jolu
Zachwyciła mnie Twoje kolekcja hortensji Mnie też na nie naszło i mam już ich trochę Tak mi się one podobają, że poluję na inne odmiany. na nie zawsze znajdę miejsce w moim grajdołku :P Teraz..., jak mam nowe oczko wodne, to aż się proszą, aby je tam posadzić. Będą przy okazji cieniowały inne rośliny, jak m.in. hosty czy żurawki.
Floksy mnie jakoś nie ruszają, chociaż trzeba przyznać, że są ładne. Ja mam tylko z 7 odmian, ale wszystkie wylądowały za płotem. Za bardzo mi się rozrastały. Wzdłuż ogrodzenia mogą sobie szaleć do woli
Zachwyciła mnie Twoje kolekcja hortensji Mnie też na nie naszło i mam już ich trochę Tak mi się one podobają, że poluję na inne odmiany. na nie zawsze znajdę miejsce w moim grajdołku :P Teraz..., jak mam nowe oczko wodne, to aż się proszą, aby je tam posadzić. Będą przy okazji cieniowały inne rośliny, jak m.in. hosty czy żurawki.
Floksy mnie jakoś nie ruszają, chociaż trzeba przyznać, że są ładne. Ja mam tylko z 7 odmian, ale wszystkie wylądowały za płotem. Za bardzo mi się rozrastały. Wzdłuż ogrodzenia mogą sobie szaleć do woli
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
WITAM Wszystkich bardzo serdecznie ,po krótkim urlopie.Byłam w Ustce .Pogoda dopisała. było aż w nadmiarze ,a woda w Bałtyku bardzo ciepła .Można się było kąpać i opalać do woli .
Przywitało mnie mnóstwo chwaściorów..........,pomidorów ........., ogórków........... i owoców do przerobienia
MARCIN ,nie dziwię się ,że pomimo braku miejsce, na hortensje zawsze znajdziesz miejsce .Oczywiście ,masz na myśli bukietowe ,nie ogrodowe .
MIŁKA ,floksy wprowadzają taki swojski nastrój ,do ogrodów .Nie ważne ,czy rosną na jakimś reprezentacyjnym miejscu ,czy gdzieś za płotem .
AGNESS ,ta lilia to MISS LUCY .Pisałam już wcześniej .
MARIO ,GENIU ,HALINKO ,
DALU ,po powrocie zauważyłam ,że zakwitły też floksy Drummonda-dwukolorowe .Jest chyba z 5 kolorków.Jutro je sfocę . :P
WANDO ,floksy są dość wysokie i wspaniale nadają się na tył rabatek .
JACKU ,też mam odętkę Variegatę .Na razie w pąkach ,ale ona i tak bardziej zdobna z liści .
CHATTE ,nie lubię wysiewów jednorocznych ,zwłaszcza do donic .Wprost d gruntu lepiej mi wychodzi .Floksy Drummonda wysiane wcześniej w domu ,padły prawie wszystkie ,poza tym jednym czerwonym . Siane wprost do gruntu ,rozpoczynają teraz kwitnienie i kolorków jest od groma .
W niewoli.
Co nie co jeszcze kwitnie.
Przywitało mnie mnóstwo chwaściorów..........,pomidorów ........., ogórków........... i owoców do przerobienia
MARCIN ,nie dziwię się ,że pomimo braku miejsce, na hortensje zawsze znajdziesz miejsce .Oczywiście ,masz na myśli bukietowe ,nie ogrodowe .
MIŁKA ,floksy wprowadzają taki swojski nastrój ,do ogrodów .Nie ważne ,czy rosną na jakimś reprezentacyjnym miejscu ,czy gdzieś za płotem .
AGNESS ,ta lilia to MISS LUCY .Pisałam już wcześniej .
MARIO ,GENIU ,HALINKO ,
DALU ,po powrocie zauważyłam ,że zakwitły też floksy Drummonda-dwukolorowe .Jest chyba z 5 kolorków.Jutro je sfocę . :P
WANDO ,floksy są dość wysokie i wspaniale nadają się na tył rabatek .
JACKU ,też mam odętkę Variegatę .Na razie w pąkach ,ale ona i tak bardziej zdobna z liści .
CHATTE ,nie lubię wysiewów jednorocznych ,zwłaszcza do donic .Wprost d gruntu lepiej mi wychodzi .Floksy Drummonda wysiane wcześniej w domu ,padły prawie wszystkie ,poza tym jednym czerwonym . Siane wprost do gruntu ,rozpoczynają teraz kwitnienie i kolorków jest od groma .
W niewoli.
Co nie co jeszcze kwitnie.
Już Ci kwitnie hibiskus bylinowy? Szybciutko!
Ale moje w tym roku też zdążą zakwitnąć, w zeszłym nawet nie zdążyły rozwinąć 1/10 pąków przez mrozami i już mnie trochę wkurzyły, bo rok wcześniej też tak było. W tym roku ruszyły jakoś szybciej
Ale moje w tym roku też zdążą zakwitnąć, w zeszłym nawet nie zdążyły rozwinąć 1/10 pąków przez mrozami i już mnie trochę wkurzyły, bo rok wcześniej też tak było. W tym roku ruszyły jakoś szybciej
- Mama Ani
- 1000p
- Od: 17 cze 2009, o 14:40
Jolu cieszę sie,ze odpoczełas i miełas wspanialą pogode tylko teraz nie lap sie szybko za robote. Moje hibiskusy bylinowe też zaczynaja kwitnac Pozdrowienia dla J
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jolu. A co to za cudo różowe na trzecim od końca zdjęciu
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ale fajna ta kleome
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Fajnie, ze trafiłaś na dobrą pogodę i urlop sie udał! Teraz taka pogoda w kratkę, ze trzeba szczęścia, żeby trafić akurat na słońce
W wielu ogrodach robi się trochę mniej kolorowo, bo boom na kwiaty już mija, a u Ciebie nie! - wciąż trwa!
W wielu ogrodach robi się trochę mniej kolorowo, bo boom na kwiaty już mija, a u Ciebie nie! - wciąż trwa!
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
KRYSIU -AGATKA,już napisała ,że to Cleome .Nasionka dostałam od Stasi .
STASIU ,jak tu nie łapać się za robotę ,skorom ogród wzywa.Przerobiłam już pomidory ,ogórki i część owoców.Walczę z chwastami .Padam na twarz.Jutro ciąg dalszy .Dzięki za pozdro.... .Uściskaj M. Mam nadzieję ,że niedługo znów się spotkamy .
CHATTE ,boom ,czy nie boom ,ale coś tam jeszcze kwitnie .
Pogoda Nam sprzyjała .Tydzień wcześniej dużo padało ,a teraz też ,nad morzem,nie za ciekawie .
STASIU ,jak tu nie łapać się za robotę ,skorom ogród wzywa.Przerobiłam już pomidory ,ogórki i część owoców.Walczę z chwastami .Padam na twarz.Jutro ciąg dalszy .Dzięki za pozdro.... .Uściskaj M. Mam nadzieję ,że niedługo znów się spotkamy .
CHATTE ,boom ,czy nie boom ,ale coś tam jeszcze kwitnie .
Pogoda Nam sprzyjała .Tydzień wcześniej dużo padało ,a teraz też ,nad morzem,nie za ciekawie .
- Mama Ani
- 1000p
- Od: 17 cze 2009, o 14:40
U mnie cleome tez pieknie kwqitnie w tym roku znowu zbiore nasionka ladnie wyglada wsrod białych lilii