Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
black88lady
50p
50p
Od: 24 mar 2014, o 17:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?

Post »

Następnego roku wysieje tylko celozję pierzastą.
Tak wygląda moja ostatnia sztuka z listkami ;:174
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Sylwia
Awatar użytkownika
Pawel42
500p
500p
Od: 6 maja 2014, o 12:36
Kontakt:

Post »

Znalazłem jak myślę ciekawą stronę o roślinach na balkon i taras.Oto sznureczek do niej.http://www.plantpol.com.pl/Nowosci-Roslinne-789.html ;:333 Chyba warto zerknąć.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Awatar użytkownika
rozmalinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2013, o 11:54

Post »

Kupiłam dzisiaj na kiermaszu 2 miniaturowe pelargonie angielskie :tan :tan :tan
Pozdrawiam. Ania
Awatar użytkownika
Malagenia
100p
100p
Od: 1 lut 2011, o 22:48

Post »

Aniu, no to wreszcie dopisało Ci szczęście i masz te swoje wymarzone ślicznotki, serdecznie Ci gratuluję ;:215 ;:215 ;:215
Ba, co znaczy determinacja ;:108
Skoro miniaturowe angielskie, to znaczy że są to tzw. anielskie, te z fotki Alicji /hugomir_a/ parę dni temu ? Czy masz w tych samych kolorach ? Niech Ci się teraz zdrowo chowają i wspaniale kwitną :!: :uszy i pochwal się fotkami, teraz i za jakiś czas, gdy zmężnieją i podrosną ;:108
Dużo kosztowały ?

Paweł42, znamy znamy, zerkamy zerkamy, a jakże, oko bieleje :lol: , Plantpol Zaborze to od bardzo, bardzo dawna najwyższa półka producentów :!: , zaglądam do nich od dawna i tylko apetyt mi robią, bo do tej pory nie było wiadomo gdzie kupić ich rośliny.
A czy obejrzałeś cały ich portal, wszystkie rośliny :?:
Niestety sprzedaż tylko hurtowa.
Pozdrawiam serdecznie, Iza
Najmilsza kołysanka - kocia mruczanka
Tynka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 24 maja 2013, o 09:08

Post »

Mieli nosa z tą "conchita" :;230 zgadli co bedzie na czasie w tym roku o czym ludzie będą gadać.
To taki głupi żart a na poważnie to piękne wszystkie te kwiaty ze trudno się zdecydować.
Awatar użytkownika
Pawel42
500p
500p
Kontakt:

Post »

Droga Malagenia no tak,masz rację po za wszystkim.Jest tyle fajnych odmian na ich stronie że aż oczy bolą.Calibrachoa super bells w kolorze niebieskim,nie widziałem jak dotąd i natychmiast bym kupił ze trzy! Także odmianę Lemon tej rośliny i białą czystą.Castoramę mam rzeczywiście blisko.Trzeba tam będzie atakować.Ale biorąc pod uwagę ile ludzi przewala się przez Castoramę widzę to czarno. ;:222 ;:218 Ciekawe i jak piszą w swoim katalogu bardziej trwałe mają odmiany hibiscusa szczególnie ładny Apollo.Ja mam od nic Adonicus Pink.Nie mam z nim żadnego problemu a mam go już trzeci rok.Jego odmiana Volcano też szalenie piękna.Pelargonium Grandiflorum też całe mnóstwo odmian,jedna ciekawsza od drugiej itd.To co napisał Adek jest ciekawym praktycznym pomysłem.Wówczas jest szansa na coś na prawdę ciekawego.Trzeba o tym serio pomyśleć. ;:333
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

W tym roku całkowicie bez takich zamiarów, balkon wyszedł mi w różnych odcieniach fioletu -

Obrazek

:wit
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Agrestowa
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zastanawiam się, czy mogłabym wysiać jeszcze gipsówkę roczną. Przydałby mi się wypełniacz do donic z wysokimi pelargoniami, a pamiętam, że gipsówka karminowa tworzyła bardzo ładną, ciemnoróżową chmurkę. Nie wiem, dlaczego o niej zapomniałam w tym roku :/
hugomir_a
200p
200p
Od: 18 mar 2012, o 18:56

Post »

Malagenia pisze:Alicjo, dziękuję :wit
Jeszcze nie mam, dopiero będę kupować - o jakiej średn. kupić, na razie są w produkcyjnych, tak jak przyszły.
Million bells chyba nie trzeba przycinać dla rozkrzewienia ?
Ja zazwyczaj sadzę 1 roślinę na 20 cm, czyli np. 3 rośliny na 60 cm skrzynkę. Zawsze fajnie się rozrastają a i tak mają miejsce. Wiem, że ludzie sadzą gęściej. I faktycznie milion bells nie trzeba przycinać i usuwać przekwitłych kwiatów jak w przypadku zwykłej surfinii.
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam! :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
rozmalinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2013, o 11:54

Post »

Izo,planujesz dla każdej doniczki osobną podstawkę ? Jakie będą doniczki? Plastikowe czy ceramiczne. Np. we Włoszech też ludzie sadzą roślinki do osobnych doniczek i bardzo ładnie to wygląda.
Pozdrawiam. Ania
Awatar użytkownika
Pawel42
500p
500p
Kontakt:

Post »

Sadzenie Lantany,pelargonia angielska i dzwonek karpacki choć właściwiej było by powiedzieć dzwon,kwitnie stale od miesiąca,kwiaty ma bardzo trwałe.Obrazek Obrazek Obrazek
Paweł
joanna1984k
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 12:32

Post »

Ja wczoraj dokupiłam parę doniczek ;:138

Obrazek
Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Malagenia
100p
100p
Od: 1 lut 2011, o 22:48

Post »

Aniu - rozmalinko :wit
nie czerpałam pomysłu z Włoch, po prostu wydumałam sobie najwygodniejszy dla mnie sposób, by nie tachać się ze skrzynkami. Doniczki najzwyklejsze plastikowe, najtańsze - tzw. produkcyjne. Podstawki oddzielne - nie, jeśli już to podstawki pod skrzynki, długie. Poczekaj, proszę, jeszcze trochę, jeśli nie będę musiała się wstydzić swego pomysłu i wykonania, nauczę się umieszczać tu fotki, to pokażę moje balkony :)
Pozdrawiam serdecznie, Iza
Najmilsza kołysanka - kocia mruczanka
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”