Nie wiesz przypadkiem, jaką sąsiad ma odmianę?
Kawon ( arbuz ) - część 2
- piotrek7725
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 2
Wiem że polską, no są chyba tylko 2 polskie o jasnej zielonej skórce...
... i dalej, te dwie to...?piotrek7725 pisze:Wiem że polską, no są chyba tylko 2 polskie o jasnej zielonej skórce...
Mam Rosario, Bingo, Crimson Sweet, Janosik, Złoto Wolicy i Sugar Baby, ale żadna nie ma takiej jasnej skórki.
Pozdrawiam
Michał
Michał
- Prazyn
- 200p
- Od: 30 lip 2012, o 16:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miał ktoś kiedyś przejrzałego arbuza?? Jak on smakuje Ma lepszy smak czy gorszy od dojrzałego??
Karol
- piotrek7725
- 200p
Wiesz bardzo jasna skórka...
Flesz robi swoje i akurat słońce się od niego odbijało.
Flesz robi swoje i akurat słońce się od niego odbijało.
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przeglądałam trochę w sieci i generalnie bingo jest jasny.Miki pisze:... i dalej, te dwie to...?piotrek7725 pisze:Wiem że polską, no są chyba tylko 2 polskie o jasnej zielonej skórce...
Mam Rosario, Bingo, Crimson Sweet, Janosik, Złoto Wolicy i Sugar Baby, ale żadna nie ma takiej jasnej skórki.
Tu Karol pokazywał taki jasny bingo: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=798
A co powiecie na taką oszczędność miejsca w transporcie?
źródło: http://www.fresh-market.pl/katalog_prod ... 1617361554
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- piotrek7725
- 200p
Witaj BRZOSKWINKA milo Cię znów widzieć w tym temacie, chyba dawno z nami nie dyskutowałaś - a szkoda ;-)
No co do tej oszczędności w transporcie fajna sprawa ale co z tego jak pracy przy formowaniu takiego cuda potrzeba 10 razy więcej niż przy normalnym transporcie kulistych owoców
No co do tej oszczędności w transporcie fajna sprawa ale co z tego jak pracy przy formowaniu takiego cuda potrzeba 10 razy więcej niż przy normalnym transporcie kulistych owoców
- BRZOSKWINKA
Dużo czytam, mało piszę. Nie nadążam za Wami (za tempem pisania postów w różnych wątkach) i za całym galimatiasem wakacyjnym. Cały czas albo pakuję albo rozpakowuję.
Tak sądzisz? A to nie jest tak, że teraz te arbuzy są drogie, bo trzeba wyprodukować formy? A jak już będą formy to nakładasz i po zabawie... Upraszczam?piotrek7725 pisze:pracy przy formowaniu takiego cuda potrzeba 10 razy więcej
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Moje złoto wolicy dopiero od kilku dni ma kwiaty. Czy moge sie spodziewać że z korzeni wyrośnie mi moje złoto wolicy w następnym roku? bo tylko chyba cud i ciepły wrzesień by mnie uratował. Ale czy to są rośliny kilkusezonowe?
rose who grew from concrete
- BRZOSKWINKA
Niestety Adamie, u nas dyniowate są jednoroczne.
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- piotrek7725
- 200p
Też nie nadążam za moimi tematami w których chętnie bym się poudzielał no ale nie ma jak ;-)
No formy to też swoje koszta i cała pielęgnacja nad tym kształtem szkoda gadać za dużo zachodu po to tylko aby zyskać te kilka-kilkanaście procent miejsca. Co z tego że np. przewieziemy 10ton arbuza kwadratowego w 10m3 zamiast 10ton arbuza w 13m3 jak w transporcie ważniejsza jest masa bo wiemy z fizyki że np. spalanie ciężarówki zależy od masy towaru a w mniejszym stopniu od jej objętości.
No formy to też swoje koszta i cała pielęgnacja nad tym kształtem szkoda gadać za dużo zachodu po to tylko aby zyskać te kilka-kilkanaście procent miejsca. Co z tego że np. przewieziemy 10ton arbuza kwadratowego w 10m3 zamiast 10ton arbuza w 13m3 jak w transporcie ważniejsza jest masa bo wiemy z fizyki że np. spalanie ciężarówki zależy od masy towaru a w mniejszym stopniu od jej objętości.
- BRZOSKWINKA
Piotrek, kalkulacja finansowa to inna bajka...
ja tylko pytam na czym polega większa, niż standartowo, pielęgnacja?
ja tylko pytam na czym polega większa, niż standartowo, pielęgnacja?
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia