Adenium (róża pustyni) cz.5
- magusik
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 mar 2013, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Adenium (róża pustyni) cz.5
Witam
Mam pytanie dostałem dzisiaj zamowioną Adenium roczną ( bez doniczki i ziemi ) kiedy mogę podlać ją ? Teraz lub odczekać kilka dni po przesadzeniu.
Mam pytanie dostałem dzisiaj zamowioną Adenium roczną ( bez doniczki i ziemi ) kiedy mogę podlać ją ? Teraz lub odczekać kilka dni po przesadzeniu.
Pozdrawiam, Rafał
- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Albo zaczekaj z 2 - 3 dni i wrzuć do mieszanki i odrobinkę podlej albo możesz włożyć do mieszanki nawet już teraz ALE mieszanka MUSI być sucha jak pieprz i za 3 dni odrobinkę podlej
Pozdrawiam, Jan
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
- magusik
- Od: 16 mar 2013, o 16:05
http://imageshack.us/photo/photo/28/201 ... 04391.jpg/
A to moja nowa jednoroczna roślinka:-D
A to moja nowa jednoroczna roślinka:-D
Pozdrawiam, Rafał
- buniabunia85
- Od: 21 lis 2012, o 09:41
magusik piękny okaz
noo magusik bardzo piękna ta Twoja roślinka! a ja myślałam, że moja roczna ma ładne krągłości Aby dalej tak grubiała
ryska
dzięki za zainteresowanie moim adenium. No, niestety teraz to w ogóle słońca nie ma, ale to przez tę pogodę. Normalnie sadzonki stały na najbardziej nasłonecznionym miejscu - parapet od str. południowej, ale okno nisko, więc zanim tam słońce doszło, to nie zdążyły się spalić.
magusik,
piękna sadzonka, mnie to nawet po 3 latach tak nie urosły.
Myślę, że muszę je ponawozić i wystawić na balkon jak już będzie słońce. Do słońca.
Dziękuję za rady, ryska!
dzięki za zainteresowanie moim adenium. No, niestety teraz to w ogóle słońca nie ma, ale to przez tę pogodę. Normalnie sadzonki stały na najbardziej nasłonecznionym miejscu - parapet od str. południowej, ale okno nisko, więc zanim tam słońce doszło, to nie zdążyły się spalić.
magusik,
piękna sadzonka, mnie to nawet po 3 latach tak nie urosły.
Myślę, że muszę je ponawozić i wystawić na balkon jak już będzie słońce. Do słońca.
Dziękuję za rady, ryska!
Jik niestety nie pomogłam Ci w Twoim temacie. Wyczytałam na innym forum, że może to być przędziorek (na początku ataku powstają właśnie takie małe dziurki);/
Nie wiem czy to na pewno to, bo moja bez zabiegów wyleczona (chyba, że to spryskiwanie jej pomogło). Mam nadzieję, że z Twoja tez ruszy i wkrótce nas zaskoczy:) Trzymam kciuki!
Nie wiem czy to na pewno to, bo moja bez zabiegów wyleczona (chyba, że to spryskiwanie jej pomogło). Mam nadzieję, że z Twoja tez ruszy i wkrótce nas zaskoczy:) Trzymam kciuki!
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- na lepszą może nie, ale bardziej wygodną = większą, tak . Roślina bardzo ładna, szczególnie jej "zgrabnie" formujące się "nóżki". Na podstawie moich kilkunastu sadzonek, nie wiem czy właściwie wyciągam wniosek, że w doniczkach bardziej "ciasnych", Adenium szybciej "poszerza" swój "spichlerz" - kaudex, na wodę i składniki mineralne, jednak w podłożu korzenie roślin rosnących w ciasnych doniczkach są bardzo "poplątane"./ ... / jednak czeka na lepszą doniczkę
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Magdo, Twoje Adenium wygląda obłędzie!
Powiedz mi, rozwijają się dalej jego pąki?
Powiedz mi, rozwijają się dalej jego pąki?
Nawet jeśli żadne nie zostaną to roślinę masz genialną!
Ma tak fantastyczny kaudeks,że
Ma tak fantastyczny kaudeks,że
Dzięki, warto było wydać zaledwie 20zł za tak dużą sadzonkę,
następna okazja na targach we wrześniu we wro, bo osoba która rozprowadza te rośliny jest co roku na wystawach - jak wiem nie tylko we Wrocławiu.
następna okazja na targach we wrześniu we wro, bo osoba która rozprowadza te rośliny jest co roku na wystawach - jak wiem nie tylko we Wrocławiu.