Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
Zmieniłam paru roślinkom miejsca a w tym i jej może to coś da. I oczywiście przesuszę
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Begonia tamaya jest śliczna ciekawe gdzie u mnie można ją dostać
-
- 200p
- Od: 17 maja 2013, o 12:57
Witam, nazywam się Ania i zapraszam do mojego wątku .
Znalazłam Ciebie u NIESI Ja od ubiegłego roku pokochałam lobelię.
Mam cztery kolory, amarantową ,białą, niebieską z białym środkiem i fioletową-Kupiłam też zwisającą mix kolorów na następny rok. Idealnie sprawdzają się na balkonie, do kompozycji.
Moje rosną w misach ,na południowym balkonie i jak jest upał to dwa razy dziennie podlewam ,ale je kocham bo mają praktycznie same kwiatuszki i jak przekwitną za miesiąc-dwa to wystarczy ściąć i znowu kwitną jak szalone.
http://85.193.192.23/~pasja/kwiaty/IMG_5119
Znalazłam Ciebie u NIESI Ja od ubiegłego roku pokochałam lobelię.
Mam cztery kolory, amarantową ,białą, niebieską z białym środkiem i fioletową-Kupiłam też zwisającą mix kolorów na następny rok. Idealnie sprawdzają się na balkonie, do kompozycji.
Moje rosną w misach ,na południowym balkonie i jak jest upał to dwa razy dziennie podlewam ,ale je kocham bo mają praktycznie same kwiatuszki i jak przekwitną za miesiąc-dwa to wystarczy ściąć i znowu kwitną jak szalone.
http://85.193.192.23/~pasja/kwiaty/IMG_5119
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon
ANNA2006 Kolorowy balkon
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zastanawiam się czy jest jakiś kwiat, którego Ty nie masz w swoim dżunglowym domu ....jak zawsze wszystkie kwiatuszki piękne, dorodne i zadbane ....jak Ty się z nimi wszystkimi wyrabiasz to nadal dla mnie niepojęte.... a ten kwietnik w kuchni powalił mnie na kolana .....widzę, że kuchnia specjalnie do kwiatów dostosowana....masakra jednym słowem ......werbena na balkonie cudna....ja tak pięknie rozkrzewionej nigdy nie miałam....no i te kwiaty czerwono białe na niej są po prostu piękne
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Kochani dziękuje z amiłe słowa...
Faktycznie czasem mam dość moich kwiatów- jeśli chodzi o pielęgnację, dlatego robię to systematycznie a nie na 1 raz bo bym zwariowała chyba wtedy:D:D...ale czasem najdzie mnie dzień przesadzania wtedy robię wszystko na raz:) za tzw.1 bałaganem.
Oczywiście ,że wielu kwiatów nie mam w swej kolekcji, nie wszystkie mi się podobają;).A na niektóre po prostu miejsca brakuje....mam swoje ulubione kwiaty stałe i niektóre takie, którymi naciesze się chwilę i potem rózne osoby tak poproszą że wymiękam i się z nimi rozstaję, bo mówię sobie zawsze tak: a za jakiś czas sobie ten kwiat odkupię i tak jest po czasie;)
A robiłam eksperyment czy z 1 listka begonia tamaya puści korzonki...po miesiącu puściła i dziś poszła do ziemi.zobaczymy czy podejmie wzrost tak z czystej ciekawości:D.
Faktycznie czasem mam dość moich kwiatów- jeśli chodzi o pielęgnację, dlatego robię to systematycznie a nie na 1 raz bo bym zwariowała chyba wtedy:D:D...ale czasem najdzie mnie dzień przesadzania wtedy robię wszystko na raz:) za tzw.1 bałaganem.
Oczywiście ,że wielu kwiatów nie mam w swej kolekcji, nie wszystkie mi się podobają;).A na niektóre po prostu miejsca brakuje....mam swoje ulubione kwiaty stałe i niektóre takie, którymi naciesze się chwilę i potem rózne osoby tak poproszą że wymiękam i się z nimi rozstaję, bo mówię sobie zawsze tak: a za jakiś czas sobie ten kwiat odkupię i tak jest po czasie;)
A robiłam eksperyment czy z 1 listka begonia tamaya puści korzonki...po miesiącu puściła i dziś poszła do ziemi.zobaczymy czy podejmie wzrost tak z czystej ciekawości:D.
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Fajnie, że begonie rosną u mnie rośnie tylko taka balkonowa, mam jedną w domu, jakąś odmianową i muszę ją wydać, bo chyba z 1,5 roku a ona niewiele do przodu
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
mniodkowa podetnij czubek swojej i daj jej chwile czasu;).
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Begonia corallina w tej osłonce wygląda przepięknie
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Begonia tamaya pięknie Ci rośnie
Piękne listeczki w krateczkę ma calathea network
Piękne listeczki w krateczkę ma calathea network
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Pati ma po prostu zielone rączki, jej wszystko pięknie rośnie
Widzę że kolekcja begonii stale się powiększa
Widzę że kolekcja begonii stale się powiększa
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne begonki w fajnych doniczkach
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Miałam pochwalić calateę, ale potem zobaczyłam begonie i padłam
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Dziękuję za odwiedziny... okej jak tam begonie chwalicie to poczekacie chwilkę...dziś wypatrzyłam kwiatyna begoni tamaya, ale dopiero się rozwijają;).
Zdjęcia jakieś nowe dopiero chyba jutro dam radę wkleić
Zdjęcia jakieś nowe dopiero chyba jutro dam radę wkleić