Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martusiu ależ się wpatruję w kosz rydzów ;:oj ....wspaniałe grzyby, wyobraź sobie, że ja nigdy ich nie jadłam... nawet nie widziałam....
W moich okolicach jest ich bardzo niewiele, są tylko konkretne miejsca, w których rosną i ja niestety ich nie znam.... są trzymane w wielkiej tajemnicy :wink:
Przepiękną masz odmianę zimowitów, bardzo podobają mi się, takie niewysokie, krępe, z jasnym środeczkiem....cudne. Czy znasz może ich nazwę???
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko,u mnie było ponuro ,ale po południu zaświeciło słoneczko,grzybów mam pod dostatkiem ,właśnie nad nimi pracuję,pozdrawiam ;:168

Dorotko,dziękuję za miłe słowa ,tak mi radośnie jak ogród się podoba,to nie krokusy tylko zimowity jesienne,w słońcu tak pięknie wyglądały ,że musiałam im zrobić specjalną sesję,trytomy samą mnie zaskakują ,dzisiaj obeszłam ogród i widzę nowe pędy i znowu będą nowe kwiaty,blaszkowe trzeba rzeczywiście dobrze znać ,ja żaden specjalista nie jestem ,ale jak zbierałam z kimś to teraz wiem co zbierać,a rydze są pyszne ,pozdrawiam i buziaczki dlaCiebie ;:196

Aguś,u nas też są tylko konkretne miejsca,i zbieram dzięki przyjaciółce,która mi te miejsca pokazała,też wcześniej nie zbierałam rydzów ,bo nie miałam gdzie,możesz zejść kilometry lasów i nie znajdziesz ani jednego ,jak właśnie nie wiesz gdzie szukać,moje zimowity są od kuzynki z ogrodu z Zakopanego,dobrze się u mnie mają i super sie rozrastają ,mogę posłać Ci takiego,nazwy niestety nie znam,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i zapraszam do kwitnącego ogrodu

ta róża wygląda jak piwonia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iglica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, znowu dajesz po oczach kolorami, aż się napatrzyć nie można... ;:138
Też mam Zimowity, tylko ostały się w jednym miejscu... Sadziłam w kilku i pewnie coś wsunęło cebulki... Kiedyś sadziłam i Krokusy, cudnie kwitły na jesieni, ale ani jednego kwiatka nie znalazłam w ogrodzie...
Pozdrowienia zostawiam i dobrego dnia... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Ciebie jesieni w ogóle nie widać, a rydze- miam zjadłabym takiego solonego z piekarnika, a co znimi robisz? nie znam innych sposobów przetwarzania lub konsumpcji rydzy.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Cudnie kwitną Ci te dalie. ;:215
Rydze też lubię z masełkiem i marynowane.
Czasem sobie nazbieram trochę w moim drugim ogrodzie, ale to tak na posmakowanie, bo zbyt dużo ich tam nie rośnie.
Widzę, że twoja spiżarnia też pęcznieje od słoików, moja już zapełniona po brzegi. :uszy
Przydałoby się więcej słonka i dni bezdeszczowych na prace w ogródku.
Pozdrowienia spod deszczowych gór. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Grażynko, pytałaś Martę o tę złotą trawkę, to jest właśnie tatarak trawiasty Ogon. ;:333
Martuś, sorry że się rządzę, ale nie widziałam, żebyś Grażynkę objaśniła. :oops:
Nigdy nie próbowałam derenia, a rydze jadłam niedawno i jeszcze przepyszne kanie. :tan Dobrze że syn nazbierał.
Ten łan jesiennych krokusów jest zachwycający a na floxa wiatraczkowego nie mogę się napatrzeć, u mnie gdzieś wsiąknął. ;:145
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto dalie cudne a róże zawsze zachwycają swoim pięknem :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu ile posadziłaś tam sadzonek kleome? Świetnie wyglądają w takiej dużej kępie ;:333
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś 'lepiej późno niż wcale' i oto jestem, powolutku nadrabiam zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach ;:138 bardzo mi tego brakowało, ale co zrobić tak czasami bywa ;:174
Martuś czekam na fotkę zagajnika brzozowego z jego darami :tan
Dalie masz niesamowite ;:215 łany rudbeki i dzielżanów robią niesamowite wrażenie ;:oj cleome zgubiło rozmiar ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to już wiemy co to za trawka za sprawą Stasi. ;:196
Oj chyba będę od Stasi sępić wiosną. ;:306
Teraz patrząc na twoją gaurę przypomniało mi się, że moja gdzieś znikła. ;:24
Pewno nie przezimowała, bo ona dość wrażliwa na zimno a zima była bezśnieżna.
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,ale zimowity są trujące i nic ich nie powinno zjeść ,moje są z Zakopanego to może odwdzięczają się za lepsze warunki,teraz przy słocie są pochylone i biedne ,ale jak zaświeci słońce to po prostu się śmieją,krokusów jesiennych nigdy nie miałam ,dzisiaj ogród troszkę smutny ,bo paskudna u mnie pogoda,a od popołudnia pada ,i fatalnie wszyscy się czujemy,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Dorotko DTJ,nigdy nie jadłam rydza z piekarnika ,ja duszę na maśle i idą do słoiczka do zamrażarki z tym masełkowym sosikiem ,potem w zimie,na patelnię i można same ,albo z jajeczniczką ,,część idzie do marynaty,są pyszne,pozdrawiam i moc całusków ;:168 :wit

Grażynko,dalie samą mnie zaskoczyły,bo o takich marzyłam i mam tyle pierwszy raz,rydze to pyszne grzyby,ale trzeba znać miejsca i wtedy to są tylko rydze,i to jest radocha ,moja spiżarnia wypełnia sie powoli,wczoraj zakisiłam ogórki tarte na zupę ,już kończę zapełnianie spiżarki,pozostały mi grzyby ,ale na nie pojadę w świętokrzyskie,to znaczy na prawdziwki i podgrzybki i czerwone kozaczki,no i gąski które też uwielbiam,dzisiaj padało i dzień dołujący ,ale co zrobić ,na tyle spraw nie mamy wpływu,jutro jadę do Krakowa pozałatwiać różne sprawy,w ogóle nie mam czasu na ogród ,co najwyżej robię zdjęcia,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196 ;:196

Stasiu,,nie mam nic przeciwko temu ,że mnie zastępujesz, :uszy kupiłam tą trawę w tym roku na targu,gdzieś nazwę zapisałam i na tym się skończyło ;:306 ,myślę,że się spotkamy ,to dam Ci spróbować dereni,ten floks plamisty nie lubi ciasnoty,on pieknie wygląda,jak jest sam ,może u Ciebie inne rośliny go trochę zatłamsiły ,może jest ,tylko nie zakwitł,jak nie wyjdzie na wiosnę to będziemy coś myśleć.ja część swoich też w tym roku przesadziłam i posiałam koło nich maki ,Ty wiesz,że ledwo przeżyły ,bo maki oczywiście zajęły teren,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ;:196

Renatko,fajnie ,że jesteś,tak sie cieszę z tych dalii,myślę ,że na drugi rok będzie ich jeszcze więcej,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19

Aniu,kupiłam na targu,taką małą doniczkę z paroma siewkami i ja ich nie rozdzieliłam tylko posadziłam tak jak rosły w tej doniczce,bo były splecione korzonkami i nie chciałam ich rozdzielać ,bo długo by chorowały a tak to ruszyły z kopyta i od połowy lata kwitną pięknie i tylko rosną w górę,pozdrawiam i duża buźka dla ;:196 Ciebie

Marysiu,fajnie ,że jesteś,trochę już tęskniłam za Tobą ,darów w lasku było dużo ,ale nie zawsze zrobię zdjęcie na czas ,ale myślę ,że jeszcze będą ,bo pojedyncze to i teraz są codziennie ,ale rozrzucone po zagajniku,dalie uwielbiam jak piwonie ,i moim marzeniem jest mieć ich duużo,pozdrawiam i czekam zawsze na Ciebie ,dużego buziaka Ci posyłam ;:79

Grażynko,moje gaury dość dobrze zimują i jest ich coraz więcej ,bo wszędzie się rozsiewają ,a jak ta trawka przezimuje to ci dam ,jest u mnie od wiosny ,pozdrawiam ;:168 ;
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Piękna ta róża ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”