- Twoje roślinki zaczynają się rozkręcać, .... i niech tak postępują dalej , a na większą ilość słońca zapewne doczekają się. Te drobne kwiatuszki są super .Pąki rosną, słońca więcej nie ma, niż jest, a tymczasem kilka kwiatków sie pojawiło:
Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładne chociaż nieduże kwiatuszki i miłego sezonu początki.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
No właśnie. Co to ja o kwiatach pisałam...
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Turbiniaczek super
- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Kontakt:
Listki rosły jej gęsto czyli fajna NIE pędzona roślinka. Wolałbym jej poodginać gałązki na boki żeby wypuściła z uśpionych pąków nowe gałązki i się jeszcze bardziej zagęściłą
Pozdrawiam, Jan
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
A to od samego odginania by zechciała wypuszczać nowe gałązki?
Dziękuję za odwiedzanie mojego wąteczku, choć do podziwiania tu ostatnio niewiele. Ale - coś na mojej młodej lobivii syjamskiej mam!
Dwa lata temu, kiedy przyszły do mnie maleństwa wielkości zbliżonej do ziarna większego grochu, "zaplanowałam" pierwsze kwitnienie na 2016. I teraz nie wiem, czy taka dobra wróżka jestem, czy się wełnowiec przyplątał. Rozgrzebałabym to, ale mi szkoda, bo chyba raczej to pąk, a nawet dwa (drugi z drugiej strony)
Dziękuję za odwiedzanie mojego wąteczku, choć do podziwiania tu ostatnio niewiele. Ale - coś na mojej młodej lobivii syjamskiej mam!
Dwa lata temu, kiedy przyszły do mnie maleństwa wielkości zbliżonej do ziarna większego grochu, "zaplanowałam" pierwsze kwitnienie na 2016. I teraz nie wiem, czy taka dobra wróżka jestem, czy się wełnowiec przyplątał. Rozgrzebałabym to, ale mi szkoda, bo chyba raczej to pąk, a nawet dwa (drugi z drugiej strony)
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Zaplanowane - wykonane! Pąki na tak niedużej roślince to zdecydowanie sukces. Potrafisz!
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Jestem jestem i podziwiam, mało pisze bo czasu nie ma ale wpisać się dziś wpisać by pochwalić Twoje cuda
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Chyba dotknęłaś ją swą magiczną różdżką
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niesamowicie oryginalne i bardzo ciekawe okazy kaktusów na ładnych ujęciach-kwitnący aporocactus prezentuje się super
Od pewnego czasu jak do Ciebie zaglądam zaczyna mi się podobać adenium ale wolę nie ryzykować i nie przynosić go do domu bo walizki za drzwiami gwarantowane
Pozrówka.
Od pewnego czasu jak do Ciebie zaglądam zaczyna mi się podobać adenium ale wolę nie ryzykować i nie przynosić go do domu bo walizki za drzwiami gwarantowane
Pozrówka.
- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Kontakt:
Wprawdzie krasulka to nie grubasek ale ...onectica pisze:A to od samego odginania by zechciała wypuszczać nowe gałązki?
W tym całym ścisku i tłoku nie zauważyłem, że roślinka sobie leży zamiast stać i nawet przy istniejących jeszcze listkach wypuściła gałązki...
Pozdrawiam, Jan
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Bardzo się cieszę, że jesteście, chociaż póki co dzieje się tu umiarkowanie dużo, żeby nie powiedzieć niewiele
Zapowiedzi sporo, pąków coraz więcej, na maluchach też, tylko wolno to idzie jakoś. Mammillarie kwitną, ale się jeszcze nie postarały, to fotki nie mają
Od wysiewu minęło blisko 2 miesiące, chyba trzeba będzie wietrzyć i odkrywać, przynajmniej te ociernione. Pikowanie, jak się da, to zostawię już na początek wakacji, czyli za miesiąc, akurat będą miały 3 m-ce.
Zapowiedzi sporo, pąków coraz więcej, na maluchach też, tylko wolno to idzie jakoś. Mammillarie kwitną, ale się jeszcze nie postarały, to fotki nie mają
Od wysiewu minęło blisko 2 miesiące, chyba trzeba będzie wietrzyć i odkrywać, przynajmniej te ociernione. Pikowanie, jak się da, to zostawię już na początek wakacji, czyli za miesiąc, akurat będą miały 3 m-ce.
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- zapowiada się pracowity początek wakacji. Ja za takie maluchy bym się nie brał, mógłbym je "stratować", a szkoda roślinek, bo ładnie się prezentują .Pikowanie, jak się da, to zostawię już na początek wakacji, czyli za miesiąc, akurat będą miały 3 m-ce.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Mieczysław