Sukulenty raflezji cz.3
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sukulenty raflezji cz.3
Tak, miejsce na zimowanie przygotowane w chłodnym garażu. Jednak nie zdążyłam. Wszystko zasypane śniegiem, a w szklarni jest zaledwie +2 stopnie. Muszą wytrzymać.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W swoim czasie mówiłem jakim dobrodziejstwem byłoby doprowadzenie 220 do szklarni Nikt nie każe ogrzewać całą zimę , ale właśnie w takich momentach dałoby się moment przenosin na zimowisko odwlec w czasie. Bo pogoda za jakiś czas na pewno sie poprawi - to jeszcze nie zima.
Mam nadzieję , że jednak strat żadnych nie będzie , myślę że nie będziesz miała żadnego wypadu , choć nie jestem pewien do niektórych innych sukulentów niż kaktusy. No a z kaktusów to ewentualnie szczepione mogą być zagrożone.
A krasulki cały czas były poza szklarnią i teraz zasypane ?
Mam nadzieję , że jednak strat żadnych nie będzie , myślę że nie będziesz miała żadnego wypadu , choć nie jestem pewien do niektórych innych sukulentów niż kaktusy. No a z kaktusów to ewentualnie szczepione mogą być zagrożone.
A krasulki cały czas były poza szklarnią i teraz zasypane ?
- raflezja
Krasulki niskie wczoraj schowałam z placyku. Część została w szklarni.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Jak stan roślin po ataku zimy ?
- raflezja
Jacek! Rewelacyjnie!
Nic się nie dzieje, fakt, że wszystkie miały już sucho. Stoją sobie w szklarni w słońcu, wczoraj miały temperaturę 28 stopni. Więc dobrze, ze nie spanikowałam. Schowałam tylko sukulenty, choć na balkonie jeszcze stoją.
Nic się nie dzieje, fakt, że wszystkie miały już sucho. Stoją sobie w szklarni w słońcu, wczoraj miały temperaturę 28 stopni. Więc dobrze, ze nie spanikowałam. Schowałam tylko sukulenty, choć na balkonie jeszcze stoją.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Skalniaczek pierwsza klasa,a regał też muszę pochwalić,bo nawet bez kaktusów ładnie się prezentuje.
Dobrze zrobiłaś, ze się nie przestraszyłaś. U mnie były przymrozki nawet chyba do -6, wszytko w szklarni siedzi, fakt dogrzewałem.
To sa te plusy posiadania takiej konstrukcji. Na zewnątrz już dawno byłoby po sezonie.
To sa te plusy posiadania takiej konstrukcji. Na zewnątrz już dawno byłoby po sezonie.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Iwonka,regał bardzo fajny ,będziesz mogła zawsze podglądać swoją kolekcję
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- raflezja
Też właśnie trochę o to mi chodziło. Jak każdy z nas, lubię sobie popatrzeć.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Iwonko
Kaktusy to nie moja działka,mam ich kilka ale to tak dla urozmaicenia i ozdoby,mimo to lubię je sobie pooglądać u kogoś
Masz bardzo ciekawe i interesujące okazy,lubię na nie patrzeć zwłaszcza na te kwitnące a kwitnienia masz wyjątkowo piękne
Zazdroszczę szklarni i skalniaka ekstra zaprojektowanego-pełna profesja a estetyka rzuca się w oczy
Pozdrawiam.
Kaktusy to nie moja działka,mam ich kilka ale to tak dla urozmaicenia i ozdoby,mimo to lubię je sobie pooglądać u kogoś
Masz bardzo ciekawe i interesujące okazy,lubię na nie patrzeć zwłaszcza na te kwitnące a kwitnienia masz wyjątkowo piękne
Zazdroszczę szklarni i skalniaka ekstra zaprojektowanego-pełna profesja a estetyka rzuca się w oczy
Pozdrawiam.
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Regał super
Dobrze, że nie spanikowałaś. Jak przeczytałam o śniegu to spojrzałam, czy nie otworzyłam jakiegoś wątku z przed roku
Bo ostatnio nie mam czasu na wiadomości, telewizję czy radio i myślałam, że jeszcze nigdzie śniegu nie było.
Dla Warszawy prognoza 16-dniowa jest super - pełno słońca i temp. nie niższe niż na plusie.
Ja dokupiłam na zimowanie ratanowych koszy więc chcę je tam włożyć tak późno jak tylko się da.
Dobrze, że nie spanikowałaś. Jak przeczytałam o śniegu to spojrzałam, czy nie otworzyłam jakiegoś wątku z przed roku
Bo ostatnio nie mam czasu na wiadomości, telewizję czy radio i myślałam, że jeszcze nigdzie śniegu nie było.
Dla Warszawy prognoza 16-dniowa jest super - pełno słońca i temp. nie niższe niż na plusie.
Ja dokupiłam na zimowanie ratanowych koszy więc chcę je tam włożyć tak późno jak tylko się da.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja również dopiero teraz czytam, że ten atak zimy dotknął Twoich rejonów, Iwonko. Ja u siebie nieco mam cieplej, ani śniegu, ani przymrozków. Wykorzystuję to i trzymam też jeszcze towarzystwo na balkonie. Fajnie u Ciebie jak zawsze!
hej odezwij się do mnie mam do Ciebie pytanie kasia192@spoko.pl