Kawon ( arbuz ) - część 6

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Wiciu
200p
200p
Od: 29 mar 2016, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawon ( arbuz ) - część 6

Post »

rolnik90 a padły Ci już jakieś arbuzy? Zniszczyć może ale nie musi , najlepsza jest gnojowka z czosnku , butelki które robią hałas , możesz złapać go też na gorącym uczynku albo go zalać xd
rolnik90
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na szczęście nic nie padło i mam nadzieje, że tak zostanie.
Piotr
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W ubiegłym roku miałam spore straty w dyniowatych spowodowane ryciem kretów .Dosłownie żadne środki
nie działały .Ryły tam gdzie były ustawione odstraszacze.W tym roku już trzy złapane , dwa w pułapki , jednego
pies odkopał . ;:138 Wiem , że to jeszcze nie wszystkie ,ale i tak już jest lepiej.
Telimenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2015, o 15:11

Post »

Kawonki rosną pomalutku . Dzisiaj popadało, więc wieczorem zasiliłam pokrzywówką + pomidorowa i biohumusem . Myślę,że to już ostatnie nawożenie na ten rok. Pod korzeniem mają obornik to chyba nie zdechną z głodu :wink: .
Obrazek

Obrazek
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41

Post »

Koniec nawożenia , tak szybko ? Byłam przekonana , że na etapie wzrostu , wiązania owoców i wzrostu owoców
przynajmniej raz na dziesięć dni coś im się należy . ;:108 Pewnie z głodu nie padną , ale może plon nie będzie
taki jak oczekiwany .Wszystko i tak zależy od zasobności gleby .Jestem ciekawa jak inni postępują ,dokarmiacie
swoje arbuzy i czym ?
radu1982
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 mar 2014, o 18:12

Post »

W tym roku arbuzy u mnie debiutuja, duzo czytam, ale nie wszystko rzecz jasna jeszcze wiem, wczoraj pojawily sie pierwsze kwiaty i zastanawiam sie czy to nie za pozno? Ile arbuz potrzebuje czasu od zawiazania owocu do zbioru?

Posadzony jest rosario, Polska polnocna, wiec nie za cieplo i tak sie zastanawiam czy jakiegos tunelu nie zrobic bo na te chwile w gruncie siedza
Awatar użytkownika
dorota514
200p
200p
Od: 23 lut 2014, o 18:55

Post »

Kilka postów szybciej pisałam, że zawiązane nawet w sierpniu dadzą radę dojrzeć. Jak krzaki są za małe to należałoby nawet jeszcze zerwać zawiązki. Też polska północna.
Goshia
500p
500p
Od: 11 paź 2013, o 09:38

Post »

anulab pisze:Jestem ciekawa jak inni postępują ,dokarmiacie
swoje arbuzy i czym ?
Moje Złoto Wolicy i 2 Bingo są posadzone na rozkładającej się kupce trawy kośnej. Dodatkowo nie dostają nic. Rosną co prawda słabo, ale wątpię, że nie mają co jeść.
Pozdrawiam, Gosia:)
Wiciu
200p
200p

Post »

a Moje w końcu dały czasu i to co nie zjadł turkuć ruszyło z wzrostem i to bardzo szybko. :) Dostaną dwa razy jeszcze porcję gnojówki z pokrzyw a póżniej zobaczymy na jakim będą etapie xd
Obrazek

Obrazek
vegs_lover
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 wrz 2014, o 15:08

Post »

czy jak mam male arbuzy wielkosci orzecha wloskiego to radzicie cos dac pod nie (styropian lub kostke, czy zeby lezaly na golej ziemi?)

Zdania zaczynamy wielką literą i piszemy poprawnie po polsku- mod.jokaer.
Wiciu
200p
200p

Post »

vegs_lover daj coś pod niego żeby nie leżał na gołej ziemi i nie miał z nią styczności , nie wiem czy styropian to dobra rzecz lepiej daj coś cięższego bo styropian może Ci go po niszczyć bo nie jest ciężki , najlepiej daj jakąś płytkę większą lub coś co jest cięższe;)
vegs_lover
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 wrz 2014, o 15:08

Post »

a i jeszcze jedno pytanie, zalaszalam z iloscia arbuzow, zrobilam duzy rzadek podwyzszony od truskawek - ktory jest zarosniety trawa po kostki, czy radzicie ta trawe wyplewic czy rosliny sobie poradza z wykarmieniem roslinek?

edit

chodzi o to czy trawa i chwasty rosnace wokol arbuzow maja wplywa na ilosc i wielkosc owoców na roslinach?

Zdania zaczynamy wielką literą i piszemy poprawnie po polsku- mod.jokaer.
Wiciu
200p
200p

Post »

vegs_lover Arbuzy za bardzo nie lubią konkurencji z innymi roślinami ;). Wyplew to sobie ładnie żeby arbuzy rosły sobie same i miały więcej pola do popisu:)
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”