Moje zielone zakręcenie cz.II
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje zielone zakręcenie cz.II
Halo, halo
Julcia a Ty co tak osłabłaś z sił i wątek usnął Już nowy rok mamy trzeba plany rozpocząć co i gdzie kupić no i oczywiście rozplanować gdzie wsadzić w ogrodzie Zaraz wiosna nadejdzie
Julcia a Ty co tak osłabłaś z sił i wątek usnął Już nowy rok mamy trzeba plany rozpocząć co i gdzie kupić no i oczywiście rozplanować gdzie wsadzić w ogrodzie Zaraz wiosna nadejdzie
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Julio
Nadeszła już wiosna i na pewno coś już u Ciebie zaczęło kwitnąć Czekamy wszyscy na zdjęcia z Twojej wspaniałej działeczki Miodunka od Ciebie już zaczęła kwitnąć, a reszta już pięknie wychodzi z ziemi Może wiesz coś już o targach w Trapezie? Ja nie znalazłem żadnych informacji, a to już niedługo
Pozdrawiam serdecznie
Nadeszła już wiosna i na pewno coś już u Ciebie zaczęło kwitnąć Czekamy wszyscy na zdjęcia z Twojej wspaniałej działeczki Miodunka od Ciebie już zaczęła kwitnąć, a reszta już pięknie wychodzi z ziemi Może wiesz coś już o targach w Trapezie? Ja nie znalazłem żadnych informacji, a to już niedługo
Pozdrawiam serdecznie
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Julek oczywiście ze kwitnie, tylko zmęczona remontem nie miałam czasu na działkę. W Niedzielę byłam, ale oczywiście nie miałam czasu na robienie zdjęć , narobiłam się jak dziki pies ale działka zaczyna wyglądać. W tunelu kiełkuje rzodkiewka, wsiane nasiona sałaty i kalarepy na sadzonki, a na zewnątrz posiany bób i groch tylko o szpinaku zapomniałam. Mam nadzieję w najbliższy weekend to zrobić bo pogoda ma być.
O targach na Trapezie na razie nie słuchać ,ale gdy tylko będę wiedzieć dam znać sama mam nadzieję kilka zachcianek zrealizować.
Mariuszu planów po zimie mam sporo tylko czasu jakoś malutko na realizację a jak już chwilka jest to działam zal czsu na siedzenie przy monitorze ale obiecuję poprawę
Marysiu przyślę sadzonkę dzwoneczków bo fajnie się rozrastają w takie poduchy
O targach na Trapezie na razie nie słuchać ,ale gdy tylko będę wiedzieć dam znać sama mam nadzieję kilka zachcianek zrealizować.
Mariuszu planów po zimie mam sporo tylko czasu jakoś malutko na realizację a jak już chwilka jest to działam zal czsu na siedzenie przy monitorze ale obiecuję poprawę
Marysiu przyślę sadzonkę dzwoneczków bo fajnie się rozrastają w takie poduchy
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Julciu wszystkie dzwoneczki kocham, ale chyba je trzeba odnawiać bo po latach zanikają. Przygarnę i podziękuję, ale jak się odrobisz
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Juleczko, cieszę się, że nareszcie się pokazałaś w swoim wątku.
Cieszy mnie również to, że podziałałaś na działce, tylko szkoda ze fotek nie napstrykałaś. Napstrykaj i pochwal się podczas najbliższego pobytu na działeczce. A nadchodzący weekend ma być ciepły i słoneczny, więc na pewno działkę nawiedzisz, czego z całego Ci życzę.
Zdrówka dla Was.
Cieszy mnie również to, że podziałałaś na działce, tylko szkoda ze fotek nie napstrykałaś. Napstrykaj i pochwal się podczas najbliższego pobytu na działeczce. A nadchodzący weekend ma być ciepły i słoneczny, więc na pewno działkę nawiedzisz, czego z całego Ci życzę.
Zdrówka dla Was.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- julcia1
Marysiu wyślę po niedzieli fiołeczki ale proszę napisz co jeszcze dopakować może host, albo coś innego coś doczytałam o nowym zakątku, który szykujesz napisz o nim coś więcej to coś dopasuję
Lucynko fotek nie robiłam bo pracowałam na zakwasy ale się poprawiam ,bo wczoraj dzień cudowny , mąż na rybach ja bez dzieci no totalny luz.
chyba mam siewki ciemierników, ciekawa jestem tylko jakie będą bo wysiały się między białym i ciemnym.
Mam też sporo posiane, bób, groch, szpinak,marchewka, pietruszka wysadziłam dymkę a w tunelu rzodkiewki, sałaty i kalarepki
muszę jeszcze wysiać kwiaty jednoroczne bo w domu z racji remontu tego nie zrobiłam.
Między workami ze zgromadzonymi liśćmi mam takie znalezisko, tylko miszę je schować przed mężem rybakiem
miłej niedzieli kochani bo dziś jeszcze ładnie, za to w tygodniu ma być gorzej ale co mi tam i tak będę w pracy
Lucynko fotek nie robiłam bo pracowałam na zakwasy ale się poprawiam ,bo wczoraj dzień cudowny , mąż na rybach ja bez dzieci no totalny luz.
chyba mam siewki ciemierników, ciekawa jestem tylko jakie będą bo wysiały się między białym i ciemnym.
Mam też sporo posiane, bób, groch, szpinak,marchewka, pietruszka wysadziłam dymkę a w tunelu rzodkiewki, sałaty i kalarepki
muszę jeszcze wysiać kwiaty jednoroczne bo w domu z racji remontu tego nie zrobiłam.
Między workami ze zgromadzonymi liśćmi mam takie znalezisko, tylko miszę je schować przed mężem rybakiem
miłej niedzieli kochani bo dziś jeszcze ładnie, za to w tygodniu ma być gorzej ale co mi tam i tak będę w pracy
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Julcia jednak u ciebie jest cieplej bo u mnie fiołki jeszcze nie kwitną.Piękny masz ogród, ale żeby taki był to niestety potrzebuje dużo naszej pracy.
Są w tym roku targi w Trapezie bo coś nic nie słychać
Są w tym roku targi w Trapezie bo coś nic nie słychać
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Ja też nic nie słyszałem o targach
Julio ale już pięknie u Ciebie! Wszystko kwitnie i budzi się do życia. Cudowne fiołeczki U mnie niestety nie chcą tak ładnie rosnąć, bo co roku atakuje je pryszczarek fiołkowiec Masz ogromne i dorodne kępy śnieżników Dużo masz już posiane, ja jeszcze nic nie posiałem prócz papryki Nadrobię w tym tygodniu.
Pozdrawiam
Julio ale już pięknie u Ciebie! Wszystko kwitnie i budzi się do życia. Cudowne fiołeczki U mnie niestety nie chcą tak ładnie rosnąć, bo co roku atakuje je pryszczarek fiołkowiec Masz ogromne i dorodne kępy śnieżników Dużo masz już posiane, ja jeszcze nic nie posiałem prócz papryki Nadrobię w tym tygodniu.
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Juleczko, z tego co widzę, Twoja wiosna pędzi jak szalona! A działeczka kwitnie pełną gamą wczesnowiosennych roślinek.
Moją uwagę zwróciła miodunka plamista. To już drugi ogród, w którym miodunka ma takie piękne listki. Moja zawsze po zimie ma liście mocno zniszczone i tylko kwiatki ją zdobią, ale tylko wówczas gdy na listki się nie patrzy.
U siebie też znalazłam całe przedszkole siewek ciemierników, zawsze jest ich dużo i wyłącznie biały tak się u mnie sieje. Ciemne w tym roku raczej nie pokażą mi kwiatków. Zupełnie nie wiem, dlaczego. Jednak najważniejsze że żyją i jest nadzieja, że gdy tylko zbudują krzaczek, to w końcu i kwiatkami mnie zaszczycą.
Dobrego tygodnia i zdrówka.
Moją uwagę zwróciła miodunka plamista. To już drugi ogród, w którym miodunka ma takie piękne listki. Moja zawsze po zimie ma liście mocno zniszczone i tylko kwiatki ją zdobią, ale tylko wówczas gdy na listki się nie patrzy.
U siebie też znalazłam całe przedszkole siewek ciemierników, zawsze jest ich dużo i wyłącznie biały tak się u mnie sieje. Ciemne w tym roku raczej nie pokażą mi kwiatków. Zupełnie nie wiem, dlaczego. Jednak najważniejsze że żyją i jest nadzieja, że gdy tylko zbudują krzaczek, to w końcu i kwiatkami mnie zaszczycą.
Dobrego tygodnia i zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Julciu, ale ładnie u Ciebie. Ja jeszcze na taka wiosnę czekam, bo wszystko zaczyna kwitnąć ale do pełnego kwitnienia jeszcze brakuje. Mam ochotę zrobić grządkę z paprociami i hostami, ale nie wiem jakie hosty przetrwały. Jedne już ładnie wychodziły to zasypali je ostatni (kiepscy) robotnicy gliną i czekam czy się przebiją i które tam były. Wielokrotne przesadzanie sprawiło że się pogubiłam
Ja też już sobie trochę warzyw posiałam. Pracy jest dużo i uprawiam partyzantkę...o systematyczności nie ma mowy
Julciu siewki ciemierników zachowaj i jak zakwitną to możesz rozdawać, a najciekawsze zostawisz sobie
Pozdrawiam serdecznie i obfitego sezonu życzę
Ja też już sobie trochę warzyw posiałam. Pracy jest dużo i uprawiam partyzantkę...o systematyczności nie ma mowy
Julciu siewki ciemierników zachowaj i jak zakwitną to możesz rozdawać, a najciekawsze zostawisz sobie
Pozdrawiam serdecznie i obfitego sezonu życzę
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Julcia u Ciebie to już zaawansowana wiosna, fakt teraz każdy biegnie na ogród i forum w drugiej kolejności hihi ale taka kolej rzeczy, widzę warzywka posiane, będzie co zajadać
- julcia1
Mariuszu staram się jak mogę każda wolna chwilka na działce w tunelu nowalijki, na zagonkach groch i bób kiełkują nawet rabarbar się stara zastąpić Wielkanocny sernik , drożdżowym z rabarbarem
Marysiu boję się wzruszyć ziemię na rabatkach wszędzie coś kiełkuje, wychodzi ze nawet nogi nie da się postawić. Wychodzą tysiące drobniutkich siewek pewnie chwastów też ale muszę poczekać aż to podrośnie bo może mam coś ciekawego.Hosty u mnie zaczynają wychodzić ,ale jak wiesz nie przywiązuję wagi do nazw więc bardziej po wyglądzie rozróżniam, zresztą nie wszystkie są już na wierzchu, pewnie to moja wina bo jesienią podsypałam kompostem dość grubo i szczodrze .Na szczęście im to nie zaszkodziło tylko wyjdą później.
Lucynko zrobiło się ciepło więc faktycznie wszystko pędzi jak szalone sama się dziwię nareszcie Wiosna
Julku, Krysiu no faktycznie o targach cicho,też nic nie wiem ale sprawdzam na bieżąco jak tylko coś znajdę dam znać
Fotosik nie działa wiec zdjęcia później.
Marysiu boję się wzruszyć ziemię na rabatkach wszędzie coś kiełkuje, wychodzi ze nawet nogi nie da się postawić. Wychodzą tysiące drobniutkich siewek pewnie chwastów też ale muszę poczekać aż to podrośnie bo może mam coś ciekawego.Hosty u mnie zaczynają wychodzić ,ale jak wiesz nie przywiązuję wagi do nazw więc bardziej po wyglądzie rozróżniam, zresztą nie wszystkie są już na wierzchu, pewnie to moja wina bo jesienią podsypałam kompostem dość grubo i szczodrze .Na szczęście im to nie zaszkodziło tylko wyjdą później.
Lucynko zrobiło się ciepło więc faktycznie wszystko pędzi jak szalone sama się dziwię nareszcie Wiosna
Julku, Krysiu no faktycznie o targach cicho,też nic nie wiem ale sprawdzam na bieżąco jak tylko coś znajdę dam znać
Fotosik nie działa wiec zdjęcia później.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- julcia1
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie