Moja kolekcja
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja kolekcja
Witaj same śliczności a bialy z żółtym środeczkiem mnie urzekł Pozdrawiam Ania
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
Re:
Witaj Mambo mogłabyś napisać co dzieje się w chwili obecnej z Twoim Phal equestris. Byłam w szoku jak zobaczyłam ten okaz i ciekawa jestem czy już oddzielałaś keiki czy dalej sobie rosną na roślinie macierzystejMamba pisze: A to już szalejący Phal equestris i jego trzy "korzeniaste" keiki, z których jednemu wyrósł pęd i całkiem niedawno zakwitł. Jakby tego było mało, na przekwitającym pędzie wypuszcza już 4 keiki obok, którego rozwinął się zmutowany kwiatek z 2 warżkami. Mam nadzieję, ze choć trochę widać to na zdjęciach
[]]
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- Mamba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie po długiej przerwie Niestety ostatnio, ograniczam się jedynie do czytania i oglądania zdjęć na forum Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pochwały
Mała06 na Twoją prośbę wklejam aktualne zdjęcie mojego Phal. equestris. Zdjęcia są niezbyt udane i może niezbyt dobrze widać co się "dzieje" z moim storczykiem, ale trudno jest mu dobre zrobić zdjęcie. W tej chwili "matka ma 2 pędy i 5 keiki, z których 3 najstarsze również mają kwitnące pędy Kwitnie praktycznie cały czas już od roku. Jest to wyjątkowo udany Phalaenopsis
Mała06 na Twoją prośbę wklejam aktualne zdjęcie mojego Phal. equestris. Zdjęcia są niezbyt udane i może niezbyt dobrze widać co się "dzieje" z moim storczykiem, ale trudno jest mu dobre zrobić zdjęcie. W tej chwili "matka ma 2 pędy i 5 keiki, z których 3 najstarsze również mają kwitnące pędy Kwitnie praktycznie cały czas już od roku. Jest to wyjątkowo udany Phalaenopsis
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Rewelacyjny widok
Chyba nie będzie przesadą stwierdzenie, że taki okaz marzy się każdemu z nas
Pozdrawiam,
Ewelina
Chyba nie będzie przesadą stwierdzenie, że taki okaz marzy się każdemu z nas
Pozdrawiam,
Ewelina
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie wygląda mamusia i dzieciaczki razem kwitnące. Gratuluje
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Ale zjawisko Wspaniały, pracowity egzemplarz
Marzy mi się również taki wspaniały okaz, ale cóż, mój zbiera siły po chorobie. Mam nadzieję, że w niedługim czasie będę mogła się pochwalić swoim maleństwem
Marzy mi się również taki wspaniały okaz, ale cóż, mój zbiera siły po chorobie. Mam nadzieję, że w niedługim czasie będę mogła się pochwalić swoim maleństwem
Mamba bardzo się cieszę, że odpisałaś na mój post Kwiat wygląda zachwycająco
Mogłabyś napisać czy jakoś specjalnie dbasz o tą roślinkę: jak często podlewasz? czy zraszasz ją? nawozisz? Czy zmieniałaś storczykowi podłoże od czasu gdy pojawiły się na niej keiki (ciekawi mnie jak zmniana podłoża wpływa na wzrost keiki, czy jej nie osłabia za bardzo)?
Moja orchidea ma 3 keiki i być może będze ich 4 ale na razie CII... nie chcę zapeszać. Najstarsze maleństwo ma 3 miesiące i dopiero 3 niewielkie korzonki, kolejne 2 keiki mają ok m-ca i jednej z nich widać wyżyna się korzonek. A pytanie jest takie, że nie wiem czy powinnam się martwić, że system korzeniowy keiki tak wolno rośnie? A może tak ma być i roślinka sama zadecyduje kiedy wysilić się na rozrost korzeni?
Mogłabyś napisać czy jakoś specjalnie dbasz o tą roślinkę: jak często podlewasz? czy zraszasz ją? nawozisz? Czy zmieniałaś storczykowi podłoże od czasu gdy pojawiły się na niej keiki (ciekawi mnie jak zmniana podłoża wpływa na wzrost keiki, czy jej nie osłabia za bardzo)?
Moja orchidea ma 3 keiki i być może będze ich 4 ale na razie CII... nie chcę zapeszać. Najstarsze maleństwo ma 3 miesiące i dopiero 3 niewielkie korzonki, kolejne 2 keiki mają ok m-ca i jednej z nich widać wyżyna się korzonek. A pytanie jest takie, że nie wiem czy powinnam się martwić, że system korzeniowy keiki tak wolno rośnie? A może tak ma być i roślinka sama zadecyduje kiedy wysilić się na rozrost korzeni?
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
Patrzę i patrzę i oczom nie wierzę. Jestem w szoku :shock:Już po mnie wsiąkłam tu na amen
Zapraszam... i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale bomba super jest ten storczyk
Pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=32078" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=32078" onclick="window.open(this.href);return false;
- Phragboy
- Od: 22 cze 2009, o 10:16
Witam
equestris super , reszta również piękna
equestris super , reszta również piękna
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
To właśnie dzięki takim widokom, zakochałam się w Equetrisie Piękny Ci on
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Equestris jest super! Tyle keiki i kwiatów. Ciekawe, kiedy ja się doczekam takiego widoku na moim (i czy w ogóle się doczekam, bo mój equestris jest wiotki, ma mało korzonków).
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Mambo, napisz czy wyprawa do Drezna się udała
Pozdrawiam
Pozdrawiam