"dimahi" - nie wiem w jakich doniczkach rosną Twoje Adenium, ale moim zdaniem - zaznaczam jest to moje zdane - nie należy podlewać adenium codziennie małymi ilościami wody. Jeżeli podlewasz małymi ilościami wody i na dodatek "od góry", to roślinka - sieweczka/sadzonka żeby napić się musi kierować korzonki do góry, co nie jest ich naturalnym sposobem wzrostu i dostarczania - zaopatrywania roślinki w wodę. Ja moje siewki, sadzonki i obecnie poprzycinane roczne sadzonki podlewam przez podsiąkanie wtedy, gdy zaczynają im się marszczyć "brzuszki". Podłoże naciąga wilgoć, roślinki piją i podłoże ma szybko przeschnąć do następnego podlewania. Młode siewki podlewałem również przez podsiąkanie, ale wtedy gdy zauważyłem, że podłoże jest suche sieweczkom zaczynały "kurczyć" się brzuszki - wypadało to nie częściej niż średnio raz na tydzień. W jakich doniczkach i podłożu rosły moje siewki, pisałem w poście wyżej.dimahi pisze: / ... / Podlewam je po trochu co wieczór, jak nie ma dużego słońca, nie wiem co robię źle
Całkowicie zgadzam się z wypowiedzią "ArkadiuS", która ukazała się jak pisałem moją wypowiedź..