Zielone Skarbeczki - KamilaB
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielone Skarbeczki - KamilaB
WoW!
Tak różne a wszystkie śliczne. Jako przyczynek do dyskusji o wyższości jednych rodzajów nad innymi bardzo udane fotki.
Tak różne a wszystkie śliczne. Jako przyczynek do dyskusji o wyższości jednych rodzajów nad innymi bardzo udane fotki.
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak zawsze piękne kaktusy nam pokazujesz.
Lobivia
Lobivia
- chaveiro
- Od: 26 sie 2011, o 17:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
M. plumosa super, a i turbiniaczek całkiem ładniutki
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Jak zwykle same perełki, już się przyzwyczaiłam, że byle czego u Ciebie nie zobaczę Gymnocalicium cardenasianum cudo, a lobivka porażona piorunem jeszcze ładniejsza.
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Masz bardzo ładne i zarazem ciekawe kaktusy Kamilo.
Kaktusów jest stosunkowo dużo ( rodzajów, gatunków, odmian, form stanowiskowych i hybryd ),
więc każdy może znależ coś dla siebie.Wszystko zależy od gustów i guścików.
Nie wszystkim przecież musi podobać się to samo !
Kaktusów jest stosunkowo dużo ( rodzajów, gatunków, odmian, form stanowiskowych i hybryd ),
więc każdy może znależ coś dla siebie.Wszystko zależy od gustów i guścików.
Nie wszystkim przecież musi podobać się to samo !
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Tej sulce przydałby się grzebień bo wygląda jak czupiradło A jeśli chodzi o gusta, drażnienie etc. to co niektórzy na forum po prostu przyjmują wszystko do siebie lub dramatyzują, widząc we wszystkim atak na swoją osobę lub innych. W takim wypadku większość z nas zostałaby zaszufladkowana jako potencjalni agresorzy Prawdę mówiąc jeszcze się nie spotkałem na tym forum, a już trochę tu siedzę z sytuacją kiedy rażąco byłaby naruszone zasady dobrego smaku (no może poza jednym wyjątkiem z najbliższej przeszłości).KamilaB pisze:
Artur, Piotr Ale ja się wcale nie napinam Uważam, że kaktusiarzy więcej łączy niż dzieli a gdyby wszystkim podobało się to samo to by było nudno, nie mówiąc o większej konkurencji Jeśli się z kimś drażnię to tak dla przekory no bo przecież i tak wszyscy wiedzą, że najpiękniejsze są.....*
Sulcorebutia patriciae
Sięgając pamięcią, mógłbym 'strzelić focha' za ciągłe wytykanie mi w przeszłości braku konsekwencji w profilowaniu kolekcji na echinocereusy ale podobnie jak inni traktuje to jako zwykłe droczenie się. Faktem, jest że było to wybitnie motywujące
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Gymnocalicium cardenasianum / z własnego siewu piękny
Sulcorebutia patriciae-rozczochraniec ,ale piękny
Echinoffossulocactus hastatus-cudne ma ciernie,ostatnio przypadł mi do gustu ten rodzaj
Sulcorebutia patriciae-rozczochraniec ,ale piękny
Echinoffossulocactus hastatus-cudne ma ciernie,ostatnio przypadł mi do gustu ten rodzaj
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
Neoporteria oczywiście jest przepiękna Rebutia krainziana moja ulubienica I G. cardenasianum trzeba pochwalić, własny wysiew
Pozdrawiam, Zuza
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
wszystkie super a najładniejszy steniak i gymnol. Jeżeli chodzi o świeta to każdy wie że Boże narodzenie jest zancznie fajniejsze niż Wielkanoc
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Aleś zdjęcia trzasnęła Piękne rośliny. Właściwie bez wyjątku. Choć jak dla mnie popieram gust Jacka: gymno i Echinofossulocactus. Choć ta rozczochrana sulka jest bombowa Cardenasianum piękny! A skoro z własnego siewu, to tym bardziej piękny. Ja bym pękała z dumy.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lobiwka jest ok. Jej dziwność nie odbiega od ogólnej zmienności tego gatunku.KamilaB pisze:Lobivia wrightiana mam trzy, ale ta jest jakaś dziwna
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
Kaktusy bez względu na rodzaj masz śliczne i zadbane, zawsze miło na nie popatrzeć i myślę, że niejedną osobę zainspirują i otworzą na nowe rośliny
Dzięki! W takim razie chyba kiedyś się skuszę na ściąganie tych szczepionych teresekKamilaB pisze:Paula Przepraszm, nie odpowiedziałam Ci . Przeżywalnoś zdejmowanych roślin jest różna, kiedyś z Czech przywiozłam "raubowane" sulki - te dały radę w 100%. Mammillarie wielkokwiatowe różnie, statystyki psuje mi mammillaria luethyi dwie próby i obie nieudane. Tereska 100% powodzenia.
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Rebutia krainziana Świetna roślina! Podoba mi się bardzo. Ma ładne przebarwienia od słonka, dobrze widzę?
Sulorebutia arenacea moja reakcja podobna jak wyżej
Sulcorebutia patriciae świetna "czuprynka" Bardzo ciekawa roślinka. Można na nią długo patrzeć.
Gymnocalicium cardenasianum z własnego wysiewu? To ile lat ma ten gymnol? Wygląda na dość duży okaz Ma ładne ciernie. Podoba mi się i tyle no
Sulorebutia arenacea moja reakcja podobna jak wyżej
Sulcorebutia patriciae świetna "czuprynka" Bardzo ciekawa roślinka. Można na nią długo patrzeć.
Gymnocalicium cardenasianum z własnego wysiewu? To ile lat ma ten gymnol? Wygląda na dość duży okaz Ma ładne ciernie. Podoba mi się i tyle no