Ogródek Robaczka cz. 7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 7
Twoja Pomponella Kasia zjawiskowa, jak na razie widze ,ze moja przezimowała super ...całe pedy zieloniutkie miłego dziona i nos do góry
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Witajcie..pogoda mnie dobiła więc nie było mnie tu długo, ale widzę że tu stronki uciekają
u mnie nie ma co liczyć na wiosnę..bieda straszna, tak jak wszędzie nasypało masakrę śniegu a teraz te ponad 0,5m zaspy topnieją w takim tempie..a raczej nasiąkają wodą. Tulipki połamane, no raczej zgniecione-baardzo, krokusy pogniecione nie wiem czy liczyć na to, że się podniosą?? Już nawet nie wspomnę że nakupiłam kwiatów jak głupia, przyszło to wszystko do domu i teraz kombinuje jak to przetrzymać..ech..musiałam się wygadać
A zmieniając temat. Znacie może jakieś godne polecenia szkółki z różami poza rosarium? Zamierzam się na kolejne odstresowujące zakupy ;) pewnym jest że dzięki Robaczkowi na liście znalazła się Nostalgia i Alinka, myślę też nad Non Petit Chou, ale piszą, że jest bardzo wymagająca i ciężka w uprawie.sama nie wiem..
Robaczku, mam jeszcze pytanie o lawendę. Nie doszłam sama do tego jaką odmianę masz zasadzoną, gdybyś mogła wspomóc
u mnie nie ma co liczyć na wiosnę..bieda straszna, tak jak wszędzie nasypało masakrę śniegu a teraz te ponad 0,5m zaspy topnieją w takim tempie..a raczej nasiąkają wodą. Tulipki połamane, no raczej zgniecione-baardzo, krokusy pogniecione nie wiem czy liczyć na to, że się podniosą?? Już nawet nie wspomnę że nakupiłam kwiatów jak głupia, przyszło to wszystko do domu i teraz kombinuje jak to przetrzymać..ech..musiałam się wygadać
A zmieniając temat. Znacie może jakieś godne polecenia szkółki z różami poza rosarium? Zamierzam się na kolejne odstresowujące zakupy ;) pewnym jest że dzięki Robaczkowi na liście znalazła się Nostalgia i Alinka, myślę też nad Non Petit Chou, ale piszą, że jest bardzo wymagająca i ciężka w uprawie.sama nie wiem..
Robaczku, mam jeszcze pytanie o lawendę. Nie doszłam sama do tego jaką odmianę masz zasadzoną, gdybyś mogła wspomóc
Kasiu ujawniam sie z pierwszym dniem wiosny, czytam na bieżąco, ale ta pogoda tak mnie dołuje, że nawet nie wiem co napisać.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie , co tu jeszcze można napisać o zimie w pierwszy dzień wiosny W środku zimy były ładniejsze dni. Tyle , że słońce świeci , ale wkoło biało. W nocy -8* . Gdzie tu szukać wiosny.
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Zasypało chyba wszystkich Jak żyje nie pamiętam takiej zimy w DZIEŃ WAGAROWICZA
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja tam pamietam, no ale ja starszy krasnal jestem i takie przerozne pogodowe juz przezylam
oj no i masz.........aż się zrobiłam purpurowa
radę daje ale nie powiem, że czasami mam ochotę niektóre dzieciaki zamordować
a ja dziś nie wytrzymałam i kupiłam sobie róże w doniczce - ma bardzo podobny kolorek do Heidi i nawet delikatnie pachnie bazylia i oregano pięknie wschodzą i lobelia też ładnie
hehe i dziś kupiłam jeszcze donice i ziemię - no muszę róże przesadzić do donic
hehe Dzień Wagarowicza.....dziś mnie dzieciaki zapytały czy mogą iść na wagary
wyobraźcie sobie moją minę
Pomponella ....jej piękna
radę daje ale nie powiem, że czasami mam ochotę niektóre dzieciaki zamordować
a ja dziś nie wytrzymałam i kupiłam sobie róże w doniczce - ma bardzo podobny kolorek do Heidi i nawet delikatnie pachnie bazylia i oregano pięknie wschodzą i lobelia też ładnie
hehe i dziś kupiłam jeszcze donice i ziemię - no muszę róże przesadzić do donic
hehe Dzień Wagarowicza.....dziś mnie dzieciaki zapytały czy mogą iść na wagary
wyobraźcie sobie moją minę
Pomponella ....jej piękna
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja sobie znalazłam sklep z piwoniami i zaraz będę wybierać, co można by kupić, więc humor mi się nieco poprawił Nawet jak nie zamówię, to się napatrzę i rozmarzę
Na parapetach coś mi rośnie-na jednej pelargonii odkryłam mały pąk kwiatowy
Na parapetach coś mi rośnie-na jednej pelargonii odkryłam mały pąk kwiatowy
Ewa, a co to za sklep....
Dziewczyny, ja mam zastawiony cały salon i mój pokój u rodziców... Między innymi iglakami, których miałam nie kupować na Gardenii ... Czy tez się łapię na dopłaty?
Dziewczyny, ja mam zastawiony cały salon i mój pokój u rodziców... Między innymi iglakami, których miałam nie kupować na Gardenii ... Czy tez się łapię na dopłaty?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Na lasy są wyższe dopłaty
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Nie wszystkich , u mnie zaczęło teraz zasypywać na nowo to co wczoraj zlazłoedi13 pisze:Zasypało chyba wszystkich Jak żyje nie pamiętam takiej zimy w DZIEŃ WAGAROWICZA
A takie zimowe dni wagarowicza też pamiętam z leżącym śniegiem i zawiejami
Ta róża wygląda mi na Pomponellę