Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Post »

Kinga!
Twój syn jest uroczy!
Będzie kiedyś z niego przystojniak.

Bardzo ładna H. parviflora. Oglądam z przyjemnością, zwłaszcza, że zalałam swoją i próbuje ukorzenić na nowo.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo dziekuje, w imieniu Zimorosla. Przystojny po mamusi. ;:306 Faktem jest ze chyba sie skopiowalam, z wyjatkiem koloru oczu i... no, tych drobnych roznic sprawiajacych ze on jest chlopcem, a ja nie jestem chlopcem. :roll:

Oj, biedna parviflora... jeśli by Ci sie nie udalo, to za jakis czas bedzie pewnie mozliwe chlasniecie kawalka z mojej bo podjela wzrost.
Mnie sie udalo obovate zalatwic. Zaliczyla lot z parapetu, nie wiem czy kot czy dziecko, ale musiala sie pozbyc czesci korzeni, bo zaczela strasznie marniec po tym wypadku. W ostatniej chyba chwili chlasnelam ja na dwie sadzonki po jednym lisciu i jedna z nich wypuszcza juz korzen. Druga chyba nie da rady, ale dobra choc jedna, bo zachowam "material genetyczny" i jakos sobie odrosnie.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Nie Kinga!
Urodę dziedziczy się po ojcu, zaś inteligencję po matce.
A jemu bardzo mądrze z oczu patrzy. :;230
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona, widzialas mnie, widzisz jego... ksero. Oczy akurat tatusiowe - szaro zielone, z brazowymi plamkami. Inteligencja oczywiscie po mamie, choc czasem patrzac na zachowania, z lekka watpie. Po ojcu osli upor i zamilowanie do wszelkiego zelaziwa, ale to pewnie z chromosomem Y idzie.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Alez tego masz :shock: A synuś czysta mamusia.Niech szaleje potem będzie musiał w szkole siedzieć teraz niech biega i psoci :)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do szkoly od stycznia, wiec duzo mu tego nie zostalo wolnego...

A dzis przyszla przesyleczka - koperta babelkowa, w srodku strunowy woreczek - z zakupkiem. Drugi taki sam zakup, ale poprzednio zima kupione, czesc mi padla, wiec powtorzylam. Madrzejsza o umiejetnosc odroznienia grudnika od "wielkanocnika", wiem, ze w tym koktajlu sa 3 ripsalidopsy, a reszta to zygokaktusy. W gratisie mam wiedze o kolorach ripsalidopsow.
Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Fajnie się zapowiada, oby teraz się ukorzeniły.
I tyle tego, będzie frajda gdy zakwitną.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z poprzedniego pakietu ukorzenilo sie 9, z czego jeden mial wypadek i nie wiem czy z niego wyjdzie - gorna czesc czlonu sie urwala. Teoretycznie powinno byc w pakiecie 12 sztuk, ale widze, ze gosc za kazdym razem dorzuca cos ekstra. Poprzednim razem tez byly 3 sztuki wiecej, z tym, ze sztuka moze byc wielkosci paznokcia - ukorzenila sie taka. :shock: Sadze razem po 2-3 patrzac tylko, zeby gatunek byl ten sam, a jakie beda kolory, to sie okaze. Moga byc rozne w jednej doniczce. Nie wiem, jakie kolory grudnikow - widzialam roz, amarant, czerwien, bialy, zloty... Ale nie wiem co bylo ciachane. :;230 Podwojna frajda jak zakwitna.
Kinga
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Cała paczka grudników ;:138 i jeszcze chcą kwitnąć... szał ;:180 jak przeczytałam o różnicach między synkiem a mamusią, a że reszta jest odbita jak na ksero ;:306 no nie- jak Ty coś napiszesz to proszę siadać ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A nie tylko grudniki - te z paczkami to ripsalisy. One chcialy kwitnac, ale... oberwaly nozyczkami i przyjechaly do mnie.
Kinga
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Takie niewielkie, że nawet nie dojrzałam dokładnie :wink: ale i faktycznie... trochę inaczej wyglądają ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

crazydaisy pisze:A nie tylko grudniki - te z paczkami to ripsalisy. One chcialy kwitnac, ale... oberwaly nozyczkami i przyjechaly do mnie.
To to są różne rośliny? No patrz, a ja zawsze myślałam, że grudnik i "wielkanocnik" to to samo, tylko po prostu nie wiem, kwitnie jak mu się zachce... ;:306 a one tak po ciachaniu mają jeszcze szansę zakwitnąć? Czy po prostu zrzucą te pąki?
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Piekne maluchy :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”