Mój kawałek raju ... cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.5

Post »

Witaj Marysiu,
podziwiam i wzdycham, ponieważ i lilie i liliowce to moje ulubione. Marysiu, ta lilia NN o kolorze cytrynowym - to może Lilia azjatycka CITRONELLA. Mam taką lub bardzo podobną, jeśli to ta, to w kącikach liści rosną jej małe cebulki. U mnie też już sporo kwitnie, ale brak czasu nie pozwala na pokazanie na forum, ale może w weekend.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu pospacerowałam z kawką ;:196 Niesamowite masz te lilie i liliowce ;:oj Co ja słyszę... pysznogłówki... no coś TY... nie wyrzucaj... :( Mam tylko 2 kolorki... nie czerwone ;:224 Jeszcze nie kwitną ale może na Twój przyjazd już będą.... Na pewno będą borówki amerykańskie ;:196 Bardzo się cieszę że Pusia jeździ z Tobą, bo chciałam Cię gorąco namawiać na wizytę z nią... zakochałam się... bardziej niż w M ;:167 Słoneczko od rana ładne ale jakieś chmurki już idą....a duszno.... W niedziele znów sadzę truskawki... bo M przywlókł z pracy :;230 Słoneczko już poszło i churzyska :( Ale taki zaduch że mogłoby trochę znów beczki napełnić bo sporo wody już poszło...

Pozdrawiam serdecznie, udanej soboty ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Upisałam i wszystko poszło w kosmos ;:223
Irenko dziękuję za powitanie wraz ze wstającym słonkiem ;:196
Ewo ja dzisiaj taka jestem jak ten mój psiak ;:306
Utrica Dioica jest super, i na wysokość i na szerokość ;:306
Jacku mam podobnego do 'Arctic Snow' już ponad 20 lat a może to on ;:oj tylko ja nie potrafię dopatrzeć się podobieństwa ;:174
Aniu lilie to mój konik tylko tabliczki poginęły z nazwami i będą piękne ale bezimienne ;:138
Na niektóre liliowce czekałam 3 lata aby zakwitły ;:108 zobaczymy co to będzie za kilka dni ;:oj
Lidziu u mnie Evinę wmłóciły ślimaki ;:134
Pusia jest taka padnięta codziennie ;:306
Ulu sprawdzałam i 'Citronella' ma więcej kropek ;:202 to jest tygrysia sprzed wieków ;:108
Zakwitła lilia od Ciebie :heja jest piękna ;:138
Anetko na razie wyjazd wstrzymany, brak pojazdu ;:306 ale do jesieni daleko ;:oj
Nie będzie borówek to będą śliwki ;:215

Teraz zapraszam na przegląd ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dla mnie one wszystkie NN
Obrazek

Obrazek
All American Windmil
Obrazek
Green Mistique
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
trochę robaczków
Obrazek
goryczka tienszańska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dziękuję za wspólny spacer

CDN
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Marysiu pospacerowałam z kawką wśród liliowców i wspaniałych widoczków ogrodowych ;:196 Jak nie będzie śliwek to będzie sok z jeżyn albo sok z jagódek - moja produkcja - odkryłam w zeszłym roku- szczególnie z jeżyn jest pyszny. Sama robię a zbieram w żareckich sosnowych lasach u Babci ;:196 Licz się z tym, że pojazd niezbędny bo po tylu już naszych wyprawach do tego czasu, mam nadzieje, najszybszego spotkania - taczka szyszek z całej Polski będzie ;:173 Idę zaraz na Maję lubię oglądać ale jak pokazują ogród przy holelu..... wolałabym takie ogrody jak na FO oglądać ;:196 Kłodzko dziś wrzucę bo jest jednym z ładniejszych miast, a wchodzi się do niego mostem sprzed wieków, który jest niczym praski most Karola :wink:

Pozdrawiam serdecznie, udanego dnia ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Z zaproszeń zwykłam korzystać to i z twojego skorzystałam Marysiu. Ależ liliowcowo u Ciebie , sporo odmian i kolorów.
Ja miałam przez lata 2 piękne stare liliowce o olbrzymich kwiatach a że się rozrosły już zbytnio a u mnie miejsce na wagę złota , postanowiłam je zmniejszyć i przesadzić. Uprosiłam ;:173 swoje sąsiadki działkowe, żeby zechciały wziąć po kawałku ... Obecnie moje rosną bo rosną ;:131 bez rewelacji a u sąsiadek są przepiękne... Chyba się obraziły na mnie,że je wyeksmitowałam do przedogródka ! ;:7

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No cuda pokazujesz, śliczny ten pomarańczowy pająk ;:63 goryczusia ;:333 a ogólne widoki powalają ...no wszystko tam jest ;:219
Co się stało z pojazdem ;:oj
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne liliowce! Szczególnie ciemny fiolet - bomba :!:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko u mnie czas na robienie soków przeminął, jeszcze sprzed paru lat stoją a jeżynowy jest pyszny ale z leśnych malin jeszcze pyszniejszy :heja na pewno się spotkamy ;:168
Maryniu ja wierzę w obrazę roślin, mój M kiedyś ze szczerego serca podarował 'komuś' złocień różowy, był go łan, do tej pory u mnie nie rosną to już 20 lat co najmniej ;:202 teraz przybysze z ulicy muszą dać co najmniej grosz ;:306 Maryniu u mnie gościnnie brama otwarta i psiaki nastawione do gości przyjaźnie mimo, że początkowo głośno oznajmiają przybycie gości ;:89
Marysiu pajączek od forumowej koleżanki :heja miszmasz u mnie był i będzie ;:306 nie umiem się tego pozbyć ;:202
Ticuś wiekowy i biedny zachorował, ale mam nadzieję, że wyzdrowieje :roll:
Jacku ten piękny to niespodzianka, miał być inny ;:oj a pozostałe to staruszki ;:138

Dzisiaj zapraszam na przegląd lilii ;:108
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Eyeliner
Obrazek

Obrazek
Ulu coś dla Ciebie i od Ciebie :wit
Obrazek

Obrazek
Na zakończenie spaceru mikołajek olbrzymi z pięknie wybarwioną kryzą na srebrno ;:333
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Marysiu na nie czekałam ;:138
Poproszę o więcej :lol:
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Marysiu, bardzo owocny spacerek Twoimi ścieżkami, zapachy i kolory takie dynamiczne jakby realne a jednak wirtualne. ;:224 Podziwiam piękne liliowce i bajeczne lilie a Eyeliner mnie zafascynowała, tak samo jak mikołajek ze srebrnym kołnierzykiem. ;:oj
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu będą jeszcze ale nie tyle ile bym chciała :shock: dużo zmarzło bo się pospieszyły i niestety lutowych mrozów nie przetrzymały ;:174
Stasiu może zebrać nasionka z mikołajka ;:108 dziękuję za spacerek i mam nadzieję, że nie poobijałaś sobie boczków w tym gąszczu ;:219
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczna ta biała lilia obrysowana kreseczką!(i nie tylko) mikołajki też ładniutkie. Tikusiowi dużo zdrowia ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Marysiu uwielbiam Twój ogród....Jest wspaniały i napiszę znów.....coś pięknego....można się zatracić w tych cudownych kolorach liliowców z pięknymi kępami kolorowych kwiatów. Przepiękne też lilie.....jestem nimi ostatnio zaczarowana, strasznie mi się podobają, mam ich też trochę ale tylko te najpopularniejsze, ale marzą mi się inne kolorki....tylko trochę się obawiam, bo słyszałam, że nie wszystkie mogą zimować w gruncie,,,A byłoby strasznie żal, gdyby zginęły....
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”