Różana wieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różana wieś

Post »

Boskie masz ostróżki. To są jednoroczne, czy byliny ? Pokaż swojego Silver Dolara. W tych ostatnich zakupach mam dwa dolaki :-) jutro zrobię im zbliżenie i porównamy
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Ewo moje ostróżki to byliny , bardzo je lubię,jutro zrobię zdjęcie mojego dolarka, ale myślę że to nie on, sama zobaczysz, chciałabym się mylić, ale w zeszłym roku też tam kupiłam Sundae Fraise, a okazało się że to Pinky Winky, z kolei Pinky Winy kupiona w Auchanie wyrosła na inną, na pewno nie Pinky ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu drażnisz mnie tymi ostróżkami są takie piękne ,więc nie wiem dlaczego im sie u mnie nie podoba ;:145 .Kupowałabym tak jak Ty bo co jedna to ładniejsza ;:167 Czy one wolą mieć sucho ???? i za pewno multum słońca a terenu to Ci zazdroszczę oczywiście do sadzenia nie do pracy :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu przywiozę Ci sadzonki, co Ci szkodzi spróbować, u mnie rosną i w wilgotnej i w suchej, może miałaś pecha, będą to rośliny ostatniej szansy :;230
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu wiele muszę nadrobić z Twojego pięknego, sielskiego wątku, ale przez ten mój komputer, wiele muszę nadrobić nie tylko u Ciebie.
Na razie przejrzałam kilka ostatnich stron i zauroczyła mnie Caramela, mogłabyś pokazać cały krzaczek i powiedzieć jak się u Ciebie sprawuje?. Ostróżki masz przeeeśliczne, ja jakoś nie mogę się ich dochować :(
Reniu powiedz mi co to za clematis, który rośnie przy łuku, kwitnie na niebiesko.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Reniu gimnastyka na kręgoslup każdej z nas by się przydała. ja zimą sie trochę gimnastykuję, latem udaję ,że nie mam czasu :?
Śliczne masz ostróżki. A w tych zdjęciach wieczorem coś pięknie kwitnie na ciemno niebiesko, śliczny kolor ;:138 No , no , szpaler hortensji będzie super wyglądał jak zakwitną , super sprawa ;:63
Róże śliczne ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Reniu, pewnie zalezy od odmiany, moja kamczatka smaczna, ale prawda... oblatuje, albo ma dodatkowych amatorów ;:oj

Campassion masz bogaty! ;:167 Moja złapała mączniaka :?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pashmina Ewo to mój Silver Dollar nie wiem czy one jeszcze są nie do końca rozwinięte , czy takie już zostaną

Obrazek

Obrazek

DaysyCaramella była przeze mnie ostatni rok bardzo zaniedbana, rosnące obok rośliny wręcz ją dusiły, nawet nie miałam jak ją nawieźć, ale wzięłam.się w tym roku powycinałam ,poprzesadzałam, w przyszłym roku da pokaz, tak wygląda krzew

Obrazek
Nie mam z nią żadnych problemów, dobrze zimuje, nie choruje, piękne kwiaty.
Clematis przy łuku to po prawej Błękitny Anioł, a z drugiej oszałamiająco pachnący Betty Cornning, nie mam pojęcia czemu nie chcą Ci rosnąć ostróżki, u mnie rosną bezproblemowo , rozrastajac się błyskawicznie, nie wiem jak będzie z tymi najnowszymi odmianami, ale to czas pokaże.

karolachaKarolinko to niebieskie to tojad, czekam na popis hortensji w przyszłym roku, Jak mi zające lub sarny nie zjedzą :D

apusBasiu moja Compassion zdrowa, ale też rośnie w bardzo przewiewnym miejscu, za to w zimę musi być porządnie opatulona, biorę do worków słomę tak do połowy(worek taki duży na 50kg zboża, mąki) zawiazuje , rozklepuje na płasko , robię takie jakby poduszki, na ten krzak daje trzy takie naokoło, zawiazuje całość i nie przemarza, w zeszłym roku owinęłam czym innym i zmarzla do kopczyka
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Oj to dobrze Reniu, że pisze o tym, że z niej taki zmarzluch! Bo mam dwa krzaki i będę musiała pomyśleć o jakiś podusiach dla nich.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Reniu ale masz kolekcję ostróżek ;:oj uwielbiam je ,ale u mnie nie bardzo chcą rosnąć ;:174 tylko tych się doczekałam co sama wysiałam.Betty Cornning jest cudny tylko dlaczego u mnie nie pachnie ;:223 ty piszesz że pachnie oszałamiająco ileż ja bym dała żeby mój wreszcie zechciał ;:173 Piękna ta twoja różana wieś ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

apusBasiu koniecznie, on jest straszny zmarzluch :D

TolinkoPrzykro słyszeć że u kolejnej osoby ostróżki nie chcą rosnąć, a ja myślałam że to takie bezproblemowe rośliny,ale jak rosły Ci te co wysiałaś to może jak zabiorę nasiona to Ci wyślę ? Betty Corning zaczął pachnieć dopiero kilka lat od posadzenia, a może wtedy był na tyle duży ze ten zapach był wyczuwalny z daleka? Daj mu jeszcze szansę :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Reniu Claude Monet, bo tak się nazywa moja paseczkowa róża jest pastelowo żółta w ceglane paseczki, jeśli pozwolisz wstawię u Ciebie zdjęcia w różnej fazie rozwoju kwiatka, będzie Ci łatwiej porównać ze swoją. Później możesz je wykasować ;:333
To zdjęcie jest aktualne
Obrazek

Tak wyglądała w pierwszym kwitnieniu, to młodziutki krzaczek z jesieni ubiegłego roku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy dziękuję będę porównywać,ona ma bardzo zmienne kwiaty, właściwie każdy jest inny, przyznam się że gdyby nie to że to róża pomyłkowa ,to ja bym jej nie kupiła bo nie za bardzo podobają mi się takie łaciate, ale muszę przyznać że jak bliżej się przyglądam to nawet zaczyna mi się podobać :D ,szkoda że musiałam przyjechać do Sosnowca bo już bym leciała porównywać, na razie to lecę polować na tulipany , zobaczę co okoliczne markety mają do zaoferowania :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”