Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Post »

Justynko wybacz, że tak późno dziękuję Ci za wakacyjne, ślimacze pozdrowienia. :D Lubię te małe stworzenia z domkiem na plecach. Teraz u mnie w ogródku już nie rosną ulubione przez nie roślinki więc rzadko do mnie zaglądają. Nadrobiłam prawie miesięczne zaległości, napasłam oczy Twoim cudownie zmieniającym się ogrodem, kociakami i poczęstowałam się słodkimi deserkami. Przesyłam uściski ;:196 i życzenia miłego letniego wypoczynku.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajnie ta opuncja wygląda.Heidi jest ns mojej liście oraz wpadła mi w oko cafe :roll:
Pozdrawiam wakacyjnie, mam nadzieję, że odpoczniesz, poleżakujesz-zamiast chodzić na czworakach 8-)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Justynko - jestem dzisiaj w Gdańsku i odrabiam zaległości w ulubionych wątkach..Jestem oczarowana Twoim ogrodem i tym jak go nam pokazujesz. Biała firletka od ciebie pięknie wykiełkowała, ale dopiero wiosną. Teraz siewki już od dawna przepikowane a jest ich kilkadziesiąt. Ciekawe czy wszystkie będą białe? Właśnie kilka dni temu zakwitły mi siewki białych jeżówek(z Białej Rabaty) - wszystkie są różowe :shock:
Dlatego tak się zastanawiam nad tymi firletkami :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A jak Old Port zachowuje się na słońcu?
Kupiłam w zeszłym roku Tradescanta i na tegorocznym słońcu słabo sobie poradził.
Mam zamiar go przesadzić w bardziej cieniste miejsce
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witam gości w lipcowy niedzielny poranek :wit :wit
Trochę mnie nie było, ale dom i niedyspozycja prawego nadgarstka skutecznie odstawiły komputer (przynajmniej pisanie) na dalszy plan.

Lusiu, gości z domkami na grzbiecie ci u mnie dostatek...Mogę podrzucić jeśli Pani sobie życzy :wink:.
Wędruję z Tobą po Gdańsku i kociewskich bezdrożach podziwiając wiedzę i znajomość dzikiego ogrodu ;:180. Korzystaj z lata ;:196
Zapraszam ;:108 .

Obrazek

Ewo, taka pozycja już mi chyba pisana ;:131. Nie przymierzając- jak niewolnik pół życia na kolanach, a reszta w głębokim skłonie ;:131
Jak to ogrodnik -przesadzam. Siedzę często pod czereśnią, a nawet bywa, że leżę pod gruszą...najczęściej jednak chodzę z kawą i aparatem po rozczochranym.
Cafe -trochę kaprysi (może dlatego, że przesadzana), kwiaty oryginalne, ale nie trzymają się długo i wrażliwe na deszcz.
Ale Ty już to wiesz, że życie z królewnami, nie jest usłane różami...

Obrazek

Marysiu, moje firletki tez dopiero niedawno pokazały potomstwo. Sieweczki jeszcze niewielkie i jak Ciebie-niewiadoma kolorystyczna...Liczę na białe poletko.
Kolejne nasionka już niedługo będę zbierała. W razie nieudanej (amarantowej próby) poczynimy kolejne.
Jeżówki mnie nie lubią ;:185 , a ja je kocham ;:145 . Nie wiem, co robię nie tak...
A może tak odwiedziny w rozczochranym z Madzią ;:108 ...

Obrazek

Gosiu, Old Port u mnie w ma trochę ażurowego cienia może stąd jego bezproblemowość. Heidi w pełnym słońcu, rzekłabym, że na plaży. Spisuje się bez zarzutu. Myślę, że pomysł z przesadzeniem ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakoś tak ostatnimi czasy nie mam pisarskiego natchnienia, przesilenie nadgarstka (ogrodowo i remontowo) też nie sprzyjało ;:185...

Obrazek

Pogodowo na Kaszubach, podobnie jak w innych regionach kraju-dynamicznie. Na szczęście bez ekstremalnych opadów czy wiatrów ;:180 .
Rozczochrany przez deszcz solidnie podlany i nadal podlewany oraz przez wiatr przeczesany...
Widać na rabatach, że pełen przepychu w kolorach i formach lipiec ustępuje miejsca spokojniejszemu i stonowanemu nieco sierpniowi.

Obrazek

Obrazek

Róże zakończyły definitywnie pierwsze kwitnienie, liczę, że zbierają siły na kolejne...Ostało się kilka weteranek z pojedynczymi kwiatkami.
To nowe nabytki ;:170 . Tak wiem, miałam nie kupować ;:14 ...
Lidlowe nn. Kompaktowe ;:63 .

Obrazek

Obrazek

Nastaje sztandarowy czas hortensji, floksów, pysznogłowek...i wielu innych ;:167 .
Obrazek

Obrazek
Urlop na półmetku...

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiedziałam, że będzie c.d. :D Mówisz, że rozczochrany został przeczesany :;230 kiedy ja lubię rozczochrany, drugiego takiego nie ma ;:185 Z tymi zakupami już tak jest zarzekamy się ale...taka okazja przecież nie można nie skorzystać, albo oj ! no takiej jeszcze nie mam i ogród trzeszczy w szwach :;230 Z białej firletki to tylko nasionka poproszę i jeżeli jest tak żywotna jak czerwona to na pewno wykiełkuje ;:215
Wcale nie tęsknię za sierpniem :wink:
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko,
ja wciąż tkwię głęboko w lipcu, urlop zaczął mi się dopiero w poniedziałek.
Jednak pisząc o tym, że sierpień jest prawie tuż-już jakoś tak mi się dziwnie zrobiło.
Po sierpniu jest przecież wrzesień - koniec lata.
A jeszcze tak niedawno był kwiecień, maj i cały sezon przed nami.
Mam jakieś takie uczucie niedosytu, pewnie dlatego, że jakieś takie marne to lato mamy tego roku.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Dziękuję za zaproszenie chętnie bym wypiła kawę w tak ślicznym kubeczku, ale czemu rozczochrany jest tak daleko :oops:
Masz rację zaczyna się stonowany sierpień ...ależ nie pysznogłówki kolorki dodają, a masz cynie :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, jestem mistrzem bałaganiarstwa i nagłych zwrotów akcji & improwizacji:oops: , więc raczej w najbliższej przyszłości nie doczekacie się rozczochranego pod linijkę ;:306.
Tak, jestem ogrodowym zakupocholikiem, chociaż bardzo się staram -terapia przez ;:14 nie skutkuje...no może to terapia małych kroczków (znaczy zakupów ;:170 ).
Biała firletka okazała i z mnóstwem kwiecia, liczę na doby materiał genetyczny. Oczywiście nasionka zbieram.
Przy dzisiejszej aurze, marzę o słonecznym i ciepłym sierpniu ;:108 .
Leje i wieje ;:222 .

Madziu, niestety kalendarz jest nieubłagany. Kolejne dni i kartki...
A pogoda ;:222 . Raz za sucho, teraz znowu zimno i mokro :twisted:
Marne lato, ale nie dajmy się. Jest przecież tyle ciekawych rzeczy na deszczowe dzionki ;:196

Misiu, tego nie wiem...ja mam podobne pytanie. Dlaczego na tę skarpę tak daleko?
Niestety cyni nie mam. Jakoś nie mam ręki do jednorocznych. Przyznam, że zapominam o nich i opiece nad nimi na różnych etapach :oops: .
A kupiłam nasionka białej cyni ;:131
Pysznogłówki nam w 4 kolorach. Niestety jeszcze nie widzę białej...
Ta czerwona najbardziej energetyczna. Zaraz będą rudbiekie i dzielżany. Floksy i trawy. Będzie pięknie.
Tylko słonko poproszę ;:180
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

klarysa pisze: Przy dzisiejszej aurze, marzę o słonecznym i ciepłym sierpniu ;:108 .
Leje i wieje ;:222 .
Justynko też o tym marzę ;:3 ;:3 ;:3 U mnie słonko jest, ale zimnooo i wieje.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

U nas non stop LEJE ;:108
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Justynko ;:196 !
U mnie też leje, a ja się cieszę :heja. Nie przeszkadza mi nawet zimno, wystarczy przecież tylko trochę cieplej się ubrać...
A "Rozczochrany" pewnie zielenieje po tej suszy. Boję się tylko o Twoje róże, bo pogoda sprzyja rozwojowi chorób grzybowych. U mnie czarne plamy już się pokazują. Ale wolę obrywać chore listki niż patrzeć na usmażone krzaczki...
Dogadzasz swoim kotom, takie ładne poduszeczki... ;:224.

;:304 coś na rozgrzewkę, od jutra ma być cieplej - Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”