Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
Na nadmiar wody na pewno nie narzekały, bo częściej były podwiędnięte niż syte. Jeżeli to szara, to mogła dostać się przez kwiaty w czasie kwitnienia.
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Moje podobnie wygladaja pełno czerwonych papryczek , a ostre że aż coś .....
Bożena
-
- 200p
- Od: 26 mar 2015, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
limonkaa pisze:Moje podobnie wyglądają pełno czerwonych papryczek , a ostre że aż coś .....
Eee pani one są słabe, ja mam papryczki numer 2 na liście ostrości Trinidad Scorpion Butch T
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, o 19:45 przez ekopom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmniejszono format zdjęcia
Powód: zmniejszono format zdjęcia
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Dziękuję , nie jestem nimi zainteresowana, raz już miałam przygodę z ostrymi paprykami i nauka na całe życie , bez nich mój świat istniej lekkko ostre to tak nie zaszkodzą mi wcale
Bożena
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
weglowy pisze: ja mam papryczki numer 2 na liście ostrości Trinidad Scorpion Butch T
Lista ostrości (chyba) nieaktualna...
Wg moich informacji 2.miejsce zajmuje Naga Viper, poziom ostrości: 1,382 mln SHU,
lideruje Carolina Reaper, poziom ostrości: 1,569 mln SHU
pzdr.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Butch T 5. Miejsce, Naga Viper 6.
https://www.crazyhotseeds.com/top-10-wo ... t-peppers/
Ja w tunelu mam Trinidad Moruga Scorpion Red i Yellow i 1krzak 7 Pot Lucy
W przyszłym roku Karolinka i kilka innych podobnych
https://www.crazyhotseeds.com/top-10-wo ... t-peppers/
Ja w tunelu mam Trinidad Moruga Scorpion Red i Yellow i 1krzak 7 Pot Lucy
W przyszłym roku Karolinka i kilka innych podobnych
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Różne źródła - różne informacje
Ja korzystałem ze strony -
http://weekend.pb.pl/3982502,36008,5-na ... zek-swiata
Ja korzystałem ze strony -
http://weekend.pb.pl/3982502,36008,5-na ... zek-swiata
Pozdrawiam, Mirek
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Carolina Repper 1 krzak w folii zawiązał 2 owoce, a o 2 w gruncie nawet nie wspomnę.
Wkurzyłam się i na początku września przekopałam ją do dużej donicy i postawiłam w domu na południowo wschodnim parapecie. Do dzisiaj zawiązała 12 papryczek, jak groszki z żądełkiem.
A ja myślałam, że ona potrzebuje więcej wilgotności niż mogę jej zapewnić w domu a ona potrzebuje przede wszystkim ciepła.
Wkurzyłam się i na początku września przekopałam ją do dużej donicy i postawiłam w domu na południowo wschodnim parapecie. Do dzisiaj zawiązała 12 papryczek, jak groszki z żądełkiem.
A ja myślałam, że ona potrzebuje więcej wilgotności niż mogę jej zapewnić w domu a ona potrzebuje przede wszystkim ciepła.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Ja 2 lata temu wysiałam Trinidad Scorpion. Teraz syn trzyma go jako kwiatka w donicy na oknie gdzie przez większą część dnia jest słońce. Jak mówi potrzebuje dużo wody, sporo zawiązuje kwiatów i ciągle owocuje. W każdym bądź razie te ,,skorpiony" jakoś kisi w wodzie z kapusty kiszonej i bardzo sobie je chwali. Ostatnio przesłał mi foto swoich kolejnych zbiorów. Do dziś się śmieję z tego jak stwierdził , że nie zdarzyło mu się jeszcze przy ugryzieniu ostrej papryki od razu ją wypluć gdy nadgryzł ostrożnie ,,skorpiona". Śmiechu przy degustacji ostrych papryczek była co nie miara
Jego ostatni zbiór.
Jego ostatni zbiór.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Spora ilość ale na skundlone wyglądają, bo nie mają charakterystycznego dziubka.
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Może i skundlone bo kupowałam nasiona przez internet w ,,Tropikalne Nasiona". Jeszcze jak u mnie owocowały to zauważyłam , że nie wszystkie na krzaku miały ten charakterystyczny czubek