Taki - sobie ogród cz.6
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.6
Pomponiki, pomponiki , ja też chcę pomponiki . Są śliczne .
Wreszcie się ogarnęłaś i wstawiasz więcej zdjęć . Podoba mi się ten zwrot "ogarnąć się". Czego to młodzi nie wymyślą. Wczoraj dostałam lekcję nowych zwrotów młodzieżowych i szczerze mówiąc, to dla mnie chińszczyzna. Nie ten świat, nie ta bajka .
Ale do rzeczy - doszłam do wniosku, że dalie w ogrodzie muszą być. Długo i pięknie kwitną, dają kolory, których powoli zaczyna brakować o tej porze roku, więc po dłuuugim namyśle, trochę ich posadzę przyszłą wiosną . Kilka potworów, bo lubię, reszta pompony, bo małe, ale kolorowe .
Wreszcie się ogarnęłaś i wstawiasz więcej zdjęć . Podoba mi się ten zwrot "ogarnąć się". Czego to młodzi nie wymyślą. Wczoraj dostałam lekcję nowych zwrotów młodzieżowych i szczerze mówiąc, to dla mnie chińszczyzna. Nie ten świat, nie ta bajka .
Ale do rzeczy - doszłam do wniosku, że dalie w ogrodzie muszą być. Długo i pięknie kwitną, dają kolory, których powoli zaczyna brakować o tej porze roku, więc po dłuuugim namyśle, trochę ich posadzę przyszłą wiosną . Kilka potworów, bo lubię, reszta pompony, bo małe, ale kolorowe .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękne zdjęcia dalii, zawsze dalie lubiłam. Teraz mogę napatrzeć się na Wasze ;) Ooo - nowy aparacik, można wiedzieć jaki?!
Pozdrawiam - Justyna
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Miłka pomponiki coraz bardziej mi się podobają pewno w przyszłym sezonie zredukuję dekoracyjne.
Zdjęcia robisz piękne też mam nowy sprzęt ale coś ciężko mi go obczaić
Zdjęcia robisz piękne też mam nowy sprzęt ale coś ciężko mi go obczaić
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Miłko - można dostać oczopląsu od tych cudownych dalii, co jedna to piękniejsza... u mnie rozkwitły pierwsze czerwone kaktusowe, a reszta się ociąga (po majowych przymrozkach) i tak się zastanawiam czy takie karpy w przyszłym roku zakwitną?
No i nie spodziewałam się, że zwykła fasola może być tak fotogeniczna
No i nie spodziewałam się, że zwykła fasola może być tak fotogeniczna
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Miłeczko, dalie cudne. Ale....ale ta fotka ze ślimaczkiem i owocem winorośli po prostu mistrzostwo świata
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Miłko cały czas podglądam dalie, a widząc ich piękne zdjęcia, chciałoby się mieć je wszystkie w ogrodzie. Hapet Pearl śliczna, tylko muśnięta fioletem. Swojej jedynej, już znalazłam zaprzyjaźnioną piwnicę, może tym razem uda się przechować karpę. Miłej niedzieli.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Soniu! Wierzę gorąco, ze się uda przechować. A jak nie - trudno! Na wiosnę kupisz sobie nową, albo uśmiechnij się do mnie
Ciesze się, ze podobają Ci się zdjęcia moich dalii. To dla mnie bardzo miłe i motywujące!
Małgosiu! Na szczęście ślimak pozował niestrudzenie cały dzień! Nie to co ptaki!
Joasiu! Jak tylko dalie mają zielone, a karpy nieco przyrosły, zawsze jest szansa i to duża, ze dalie zakwitną w przyszłym roku. Dać im tylko ładne miejsce w słońcu i w nóżki coś do jedzenia i będzie git! Fasola gwiazdą sezonu!
Florku! Pierwszy sezon u mnie, ale jest obłędna! Coś tylko Akita nie dopisała. Nawet nie wiem, gdzie jest
Krysiu! Bierz instrukcję, podręcznik i takie tam i poćwicz ze spokojem! Czasami można uzyskać piękne efekty. Warto też eksperymentować z kompozycją. To robię w tym roku, trochę korzystając z majowego spotkania z S. Karepanowem, który kompozycje robi obłędne! Czasami trzeba poczekać na fajne światło, czasami zmienić parametry. Grunt to odwaga i cierpliwość.
Justynko! Sprzęt po mężu - profesjonalna lustrzanka Canon z obiektywem 100mm macro. To dobry sprzęt, który daje fajne efekty, ale też zobowiązuje
Aniu! Pompony to moja słabość, ale musi być różnorodność. Uwielbiam wiatraczki, anemony, kołnierzyki, ale dekoracyjne z tych "spokojnych' i niewielkich też bywają urocze! A ogarnięta nadal jestem słabo. Bardzo bym chciała nawet codziennie coś wrzucić, ale czasu ciągle brak, a jak człowiek inne sprawy ma, to nawet weny nie ma na forum.
Na dziś:
Silver Years
Emmaus
Sassafrass
Hortensja nie wiem jaka
Wille Willie
Bell Amour?
Ciesze się, ze podobają Ci się zdjęcia moich dalii. To dla mnie bardzo miłe i motywujące!
Małgosiu! Na szczęście ślimak pozował niestrudzenie cały dzień! Nie to co ptaki!
Joasiu! Jak tylko dalie mają zielone, a karpy nieco przyrosły, zawsze jest szansa i to duża, ze dalie zakwitną w przyszłym roku. Dać im tylko ładne miejsce w słońcu i w nóżki coś do jedzenia i będzie git! Fasola gwiazdą sezonu!
Florku! Pierwszy sezon u mnie, ale jest obłędna! Coś tylko Akita nie dopisała. Nawet nie wiem, gdzie jest
Krysiu! Bierz instrukcję, podręcznik i takie tam i poćwicz ze spokojem! Czasami można uzyskać piękne efekty. Warto też eksperymentować z kompozycją. To robię w tym roku, trochę korzystając z majowego spotkania z S. Karepanowem, który kompozycje robi obłędne! Czasami trzeba poczekać na fajne światło, czasami zmienić parametry. Grunt to odwaga i cierpliwość.
Justynko! Sprzęt po mężu - profesjonalna lustrzanka Canon z obiektywem 100mm macro. To dobry sprzęt, który daje fajne efekty, ale też zobowiązuje
Aniu! Pompony to moja słabość, ale musi być różnorodność. Uwielbiam wiatraczki, anemony, kołnierzyki, ale dekoracyjne z tych "spokojnych' i niewielkich też bywają urocze! A ogarnięta nadal jestem słabo. Bardzo bym chciała nawet codziennie coś wrzucić, ale czasu ciągle brak, a jak człowiek inne sprawy ma, to nawet weny nie ma na forum.
Na dziś:
Silver Years
Emmaus
Sassafrass
Hortensja nie wiem jaka
Wille Willie
Bell Amour?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Miłko piękne dalie i widzę, że masz trochę odmian o dużych kwiatach - to co ja lubię w nich bardzo. Szkoda, że już niedługo potrwa sezon daliowy, u mnie jeszcze kilka maruderów nie kwitnie ale to wszyscy tak mamy, że każda dalia w innej fazie wzrostu.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Śliczne te pomponiki, nie mówiąc o zdjęciach .
Ja muszę jednak wybierać, bo słonecznego miejsca brak. Za dużą inwestycją dla mnie by było wycięcie
trzech 15-metrowych świerków, bo pewnie zgodę bym nawet dostała . Zasłaniają na sporej powierzchni słońce, bo działka jest wąska, a nie ma dojazdu, nawet od sąsiada. Cóż, będzie ich mniej, chociaż teraz to one i marcinki dają kolor.
Wczoraj nieznajomy (już znajomy ) z FO, przywiózł mi bukiet z dalii, no i bach , znowu 1 potwór mi się spodobał i 2 inne też . Ciągle się miotam - czas by się uspokoić, nie sądzisz? .
Okazuje się, że Polki jest dwie karpy, bo oznaczenia po zimie zniknęły same . Teraz tylko przechować, ale skoro poprzednią zimę dały radę i były zdrowiutkie, to będzie ok.
Ja muszę jednak wybierać, bo słonecznego miejsca brak. Za dużą inwestycją dla mnie by było wycięcie
trzech 15-metrowych świerków, bo pewnie zgodę bym nawet dostała . Zasłaniają na sporej powierzchni słońce, bo działka jest wąska, a nie ma dojazdu, nawet od sąsiada. Cóż, będzie ich mniej, chociaż teraz to one i marcinki dają kolor.
Wczoraj nieznajomy (już znajomy ) z FO, przywiózł mi bukiet z dalii, no i bach , znowu 1 potwór mi się spodobał i 2 inne też . Ciągle się miotam - czas by się uspokoić, nie sądzisz? .
Okazuje się, że Polki jest dwie karpy, bo oznaczenia po zimie zniknęły same . Teraz tylko przechować, ale skoro poprzednią zimę dały radę i były zdrowiutkie, to będzie ok.
Pozdrawiam Ania
- kaitou
- 200p
- Od: 4 lut 2011, o 12:19
- Kontakt:
Nie wazne jaka ta hortensja wazne ze sliczna
Proszę o poprawną pisownię(regulamin). Iwona
Proszę o poprawną pisownię(regulamin). Iwona
Have a great day
Kamil
Kamil
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
'Bell Amour' i 'Emmaus' - śliczne! Obydwie widziałem na żywo na wystawie i długo się im przyglądałem. Takie magnetyczne Wydawało mi się, że już tyle dalii widziałem, a wciąż zachwycam się kolejnymi
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Miłko chyba już Ci mówiłam ,że zdjęcia robisz przepiękne
Dalie pokazywane przez Ciebie wyglądają przecudnie .
Pozdrawiam F
Dalie pokazywane przez Ciebie wyglądają przecudnie .
Pozdrawiam F