Witam!
Nic nowego ...upał! wczoraj podlewanie na całego, kładłam węża miedzy rośliny, ale do wieczora niewiele było widać.
Dzisiaj przydałoby się skosić trawę ale to przed wieczorem.
Aniu śliczna ta bielutka lilia! zawsze o takiej marzyłam i mam kilka
Tak lato bogate i niektóre rośliny skoczyły o 100 % figa i kasztan jadalny
Julciu zasmarowałam, bo znalazłam maść taką stałą, ostatnio kupiłam to jest płynna. I cieszy mnie to że liście nie zwiędły

Mam nadzieję że już więcej nic się nie złamie. Uleny pierwszy raz dała z siebie wszystko a dojrzałe śliwki z drzewa są jak miodek!
Julciu jednak u mnie parę razy podlało, raz nawet wołałam dość deszczu

W głąb ziemia nie jest sucha tylko z wierzchu skorupa.
Babka to kolejne do kolekcji, ciekawa
Ewelinko Oj zajrzałam do piwniczki i fakt trochę tego jest, przydałby się nowy regalik

A gdzie tam jeszcze do końca...jabłka, śliwki, gruszki no i pomidory z papryką! Będzie kłopot.
Czytam o opadach na Podkarpaciu i zawsze musi być że jednym za dużo drugim za mało
pozdrawiam
Agnieszko że stare drzewa pozbywają się gałęzi to trochę normalne, lecą mi suchulce z orzecha, śliwy io starych jabłoni, ale jak młode drzewko traci gałęzie to jakoś żal.
Gałąź jest dolna i leży na ziemi ale liście nie więdną to może wykarmi śliweczki, za porada Julci posmarowałam grubą warstwą maści i obaczym, a po zbiorze przytnę.
Floksa stłumiły inne kwiatki i może trzeba byłoby przesadzić, a może on zdominuje sąsiadów, to jego pierwsze kwitnienie. Czasem nawet kwiatki pierwsze są trochę inne.
Nie wiem ile mam złączek, bo łączę nie tylko kolejne węże ale jeszcze wycinam przecieki i łączę złączkami... całość ma na pewno ponad 200 m.
Renklod pojedliśmy bo najpierw tych morelowych a teraz uleny...jeszcze dużo śliw przed nami, będę pewnie nawet suszyć własne! Przydałoby się wymodzić jakąś suszarnię na zewnątrz, trzeba poszukać w necie
Dorotko Kotek chyba odzyskał panią bo bywa ale już nie tak nachalnie. Przydałby się deszcz ale nic go nie zapowiada, beczki pustoszeją a podlewam z nich tylko doniczki
To są kwiatki babki i one są nietypowe. Posiałam jeszcze babkę płesznik, ale jeszcze jest malutka.
Kolejne lilie rozkwitają
Moszenki mają kwiaty i owoce jednocześnie
i niezawodna grzałka od świtu!
Chłodu i wody na sobotę