Moje ukwiecone parapety
- poccoyo
- 200p
- Od: 18 lip 2010, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moje ukwiecone parapety
mnie też wpadł w oko ten equeris
Kasiu Gratuluje orchidarium M się wykazała zachwyciła mnie Laelia praestans x alaorii i phal. equestris alba
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu prześlicznie kwitnie equestris alba, taka śnieżna biel jest bardzo elegancka
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Rysiu, Gosiu, Arletko, Asiu, Edyto, Julitko, Ewo, Henryku dziękuję Wam za odwiedzinki u mnie. Henryku zdjęcia pięknie pokazane bo robił je mąż, myślę że mężczyżni potrafią jednak lepiej wychwycić piękno w kwiatach.
A tu masdevalia którą mam dzięki Asi/Jeane storczyk najprawdopodobnie nie ma jeszcze swojej nazwy, ale taka krzyżówka bardzo mi wpadła w oko jak go zobaczyłam u Asi i teraz dzięki niej mam go u siebie. Asiu moje kwiatki są chyba trochę inne kolorystycznie niż Twoje prawda? Czyzby mały kameleonik?
Uploaded with ImageShack.us
Na koniec zdjęcia laelii kwiat już do końca się otworzył i delikatnie pachnie. Storczyk dostał też nowy domek. Ładny kwiat to i należy mu się ładna doniczka a nie kubeczek po jogurcie
A tu masdevalia którą mam dzięki Asi/Jeane storczyk najprawdopodobnie nie ma jeszcze swojej nazwy, ale taka krzyżówka bardzo mi wpadła w oko jak go zobaczyłam u Asi i teraz dzięki niej mam go u siebie. Asiu moje kwiatki są chyba trochę inne kolorystycznie niż Twoje prawda? Czyzby mały kameleonik?
Na koniec zdjęcia laelii kwiat już do końca się otworzył i delikatnie pachnie. Storczyk dostał też nowy domek. Ładny kwiat to i należy mu się ładna doniczka a nie kubeczek po jogurcie
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Śliczne oba
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ale piękne obydwa i śliczne zdjęcia
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Kasiu, piękne orchidarium, jestem pełna podziwu dla Twojego męża, naprawdę zadbał nie tylko o to żeby było funkcjonalne, ale i bardzo estetyczne, brawa dla niego. Najlepsze jest to że miałam identyczną szafkę RTV(tylko ciemną) i mój mąż przerobił ją na....małe biurko dla dzieci .
Masdevalia przecudnego lica jest, equestris alba też śliczny
Masdevalia przecudnego lica jest, equestris alba też śliczny
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
-
Basiu, Ewo
Agatko moja też była ciemna a dokładnie czarna tylko została zagruntowana i przemalowana na taki słoneczny kolor
Agatko moja też była ciemna a dokładnie czarna tylko została zagruntowana i przemalowana na taki słoneczny kolor
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiu- przybiegłam do Ciebie pooglądać Twoją albę Cudny...ma tyle już kwiatuszków rozwiniętych ;)
I masdevallia piękna, widać obie lubujemy się w "ostrych" kolorkach. Choć białe też bardzo mi się podobają...
I masdevallia piękna, widać obie lubujemy się w "ostrych" kolorkach. Choć białe też bardzo mi się podobają...
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu same cudeńka u Ciebie kwitną
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kasiu, o mały włos, a przegapiłabym Twoje ślicznoty
Pięknie Ci kwitną, a ten storczyk w cudnym nowym domku to mnie oczarował
Pięknie Ci kwitną, a ten storczyk w cudnym nowym domku to mnie oczarował
-
Arletko jeszcze nie wszystkie zakwitły. Zima należała do hybryd a wiosna i początek lata do botaników. Czekam jeszcze na kwiatki penang girl, pantheriny, pulchry i c-c. Bellina też ma pęd kwiatowy a właściwie dwa ale mam wrażenie że znów się zatrzymał, albo tak flegmatycznie rośnie.
Justynko pooglądałam Twoją albę i wydaje mi się, że ta moja ma takie bardziej ostre płatki. A może to kwestia zrobionego zdjęcia?
Lucynko mnie on też strasznie się podoba, chociaż jest w kolorze różu za którym nie przepadam, ale kształt kwiatków ma cudny. Sama też bardzo lubię wszelkie katlejaste i laelie. A ta dodatkowo jest prosta w uprawie i chętnie kwitnie o czym sama się właśnie przekonałam, mam ją z pół roku a już postanowiła zakwitnąć.
Justynko pooglądałam Twoją albę i wydaje mi się, że ta moja ma takie bardziej ostre płatki. A może to kwestia zrobionego zdjęcia?
Lucynko mnie on też strasznie się podoba, chociaż jest w kolorze różu za którym nie przepadam, ale kształt kwiatków ma cudny. Sama też bardzo lubię wszelkie katlejaste i laelie. A ta dodatkowo jest prosta w uprawie i chętnie kwitnie o czym sama się właśnie przekonałam, mam ją z pół roku a już postanowiła zakwitnąć.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kasiu, ja najpierw patrzę na kolor i jeśli storczyk jest żółty albo pomarańczowy to już mi się podoba
Różowy lub w innym kolorze to musi mieć to coś czym mnie ujmie, a cattleye są w tym liderkami
Różowy lub w innym kolorze to musi mieć to coś czym mnie ujmie, a cattleye są w tym liderkami
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu to w takim razie czekamy na resztę kwitnień
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
A mnie bardzo spodobała się laelia.Bardzo ładne ujęcie kwiatka i fajnie wygląda w tej soniczce.Ostatnio widziałam na allegro laelię tenebrosa-też piękna.