Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Dorotko kup wędzone ;:306
Śliczna róża Souvenir du Docteur Jamain ;:215
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Masz fantastyczną przestrzeń ;:oj . Lubię oglądać Twoje zdjęcia. Plaża czy piaskownica...bez różnicy. Pomysł świetny i najważniejsze, że się sprawdza. Wygląda też dobrze. Nawet bardzo dobrze.
Ciut zazdraszczam bogatej fauny na działce. Dzięki za zdjęcia ptaków. Rozbawiła mnie młoda sikorka. Jak udało Ci się "ustrzelić" tak pełną dziuplę ciekawskich pisklaków? Brawo za spostrzegawczość.
Zdjęcie złocieni wręcz konkursowe.
Od roku też posiadam różę Souvenir du dr Jamaine. Jestem nią zachwycona. Multiflorę bardzo lubię. Pszczoły też ją lubią.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Parzydło... pamiętam tę roślinkę u babci w ogródku z czasów dzieciństwa...
Ogólnie Dorotko, przyjemnie u Ciebie. Chętnie odpoczęłabym w cieniu drzew...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Dorotko, będę mało oryginalna, ale powtórzę za przedmówczyniami, że super plaża ;:138 . Przy tym idealnie wkomponowana w ogród ;:108 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko dziewczyny jadą na dwa tygodnie do babci, to sobie go rozłóż. Tym bardziej. I ten hamak rozwieś. Gazeta, książka czy krzyżówka i przez te dwa tygodnie udawaj, że chwasty też wyjechały. ;:215
Bardzo mi się podobają Twoje leśne rabatki. ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu, dziękuję róże u mnie dopiero zaczynają, odbijały z kopczyków. Niektóre niestety odbiły tylko podkładki , ciekawa jestem czy zakwitną i jak :shock: .
Lepiej wpuścić a potem odłowić i uwędzić ;:306 . No tak, ale jeszcze musiałabym wędzarnię mieć, a to będzie kolejny i dużo dalszy etap budowli ogrodowych. :D . Więc kupione, wędzone chyba lepsze.

Iza, kochana dziękuję za pochwały. :oops: Sikora jest the best ;:215 . Tu Cię zaskoczę nie ja tą dziuplę znalazłam tylko Julka szlajała się po krzakach i usłyszała ;:306 , jej pogratuluję.
Fauna bogata, od tygodnia chyba mam rodzinę zajęcy, bo dwa ganiają się po działce. Szkód jeszcze nie widzę, a i gniazda też nie znalazłam, ale jeszcze nie wszystkie krzaki obeszłam ;:131 .

Mariola :wit parzydło jakoś na początku mi nie podeszło, ale im większe kępy tym bardziej mi się to podoba, no i przesadzane jest co roku bardziej w las, takie chodzące parzydło. :;230 . Zapraszam do odpoczynku. ;:196

Edytko cieszę się, że jesteś mało oryginalna ;:306 . Jak macie jakieś spostrzeżenia, porady, chętnie posłucham, może uniknęłabym tak ciągłego przesadzania, bo błędów dużo czynię. Naprzykład języczkę przewalskigo posadziłam w zbyt suchym miejscu i to słonecznym przy oczku, jak jestem i widzę, że jej listki więdną, zabieram małej wiadro, czerpię wodę z oczka i podlewam. Gorzej jak jej wody zabraknie jak mnie nie będzie ;:223 .

Aneczko, co mam rozkładać? ;:303 ja to przez te dwa tygodnie w robocie będę :;230 . A jak na weekend pojadę to wtedy spróbuję sobie wyobrazić, że te chwasty też wyjechały ;:198 .

Zapraszam na spacerek. Dobrze , że chociaż z Wami spaceruję w tygodniu ;:172 .
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatni pąk PINK CAMEO ;:145 Obrazek

Ale rozkwitła Paeonia AVANT GARDE ( Aniu -andowan ;:196 jest śliczna )
Obrazek Obrazek

Róże powoli zaczynają.
Snow Queen
Obrazek Obrazek Obrazek

Gefylt -nie mogę się doczekać kiedy wdrapie się na słup.
Obrazek Obrazek

Souvenir du Docteur Jamain pokazuje kolejne kwiaty, co za kolory ;:167 .
Obrazek Obrazek

Hansestadt Rostock ma na razie jeden kwiat, ale zapach jakby tysiące rozkwitło.
Obrazek Obrazek

Pozazdrościłam Marcie - Koziorozec i też wsadziłam ?Semiplenę?w zeszłym roku. W tym już kwitnie.
?Semiplena?
Obrazek Obrazek Obrazek

Zaczęła też dwoma kwiatkami Amber Sun.
Obrazek Obrazek Obrazek

Tommelise
Obrazek

NN
Obrazek

Więcej róż na razie nie ma, ale sezon truskawkowy i kwiatów czarnego bzu w pełni.
Obrazek
Obrazek

Górka makowa :D
Obrazek Obrazek

Starczy bo Was zamęczę ;:306 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też dołączam
Super plaża
Do niej pasowałby jak ulał basen :wink:
Bardzo masz klimatyczne to swoje miejsce
Nic tylko wieczne wakacje
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dopiero zaczęłam się rozkręcać na spacerze, a Ty kończysz. Wcale się nie zmęczyłam.
Ja definitywnie zakończyłam sezon truskawkowy, spiżarnia zapełniona, soki z bzu też są, oczywiście Zuza rzuciła na nie z pogardą : "fuj". Nie wie co dobre.
Jaką masz odmianę truskawek? Wyglądają fajnie ;:333
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Dorotko, udało mi się wreszcie zajrzeć do Ciebie, leśne widoki niesamowite, iryski i różyczki przepiękne, super oczko i ta prywatna plaża ;:oj, pytałaś o krzewy, pęcherznice jak najbardziej, może krzewuszki, albo tawuła billarda ewentualnie tawuły japońskie, a może sadziec? Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A męcz, męcz :D Jakoś wcześniej nie widziałam huśtawki :lol:
Śliczna ta róża słupna jak go obrośnie będzie ślicznie, bo mam nadzieję że kwitnie cały sezon ;:333
Ja też zakochałam się w Semiplenie ;:167
I peonie jeszcze kwitną! U mnie majowy liliowiec w niektórych miejscach jeszcze pachnie, rośliny maja za nic nasze miesiące ;:306
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

PINK CAMEO śliczna, chyba świeżo posadzona...Paeonia AVANT GARDE ma kwiat podobny do maku...fajne odmiany zdobyłaś ;:333
Co to za górka z makami...będzie nowa rabata :?:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia dziękuję, a basen jest na strychu ;:306 . Właśnie i tu byłby problem z zamieszkaniem, wieczne wakacje ;:128 .

Małgosiu sama tego chciałaś, Zaraz będzie reszta :;230. Truskawki jeszcze długo będą, ale szczerze już się wszystkim przejadły. Soki to 4 zrobiłam, kilka worów zamroziłam, konfitura a reszta na bieżąco konsumowana. Więc tak truskawki miksowane, siekane, z cukrem , z jogurtem, pierogi, zupa , sałatka z rukolą i truskawkami, ser biały z polewą truskawkową, truskawki z makaronem, truskawki z ryżem. Chyba każdemu by się przejadło :;230 . A jeszcze tyle na krzakach. Nie wiem jaka odmiana, mam kilka zbieraninę, na przyszły rok ograniczam pole truskawkowe musisz krzyczeć głośno :wink: .
Patrz a moje dziewczyny uwielbiają sok z kwiatów czarnego bzu. Rozcieńczony wodą, cytryna, mięta, kostki lodu z truskawą zamrożoną;:306 . Pycha.

Ilonko witaj. Cieszę się że się zmobilizowałaś do powrotu. Dziękuję za odwiedzinki i rady. Sadziec mam od Marty już rośnie, czekam aż się rozrośnie, spróbuję z krzewuszkami jeszcze raz, może rzeczywiście upalne lato i bezśnieżna zima je wykończyły, a następnym razem się uda. Nikt chyba nie ma z nimi problemu. Tak myślałam o zgromadzeniu pęcherzyc , i powiększeniu japońskich tawuł. A ta billarda to nie wiem co to , doczytam. Dziękuję.

Marysiu pomęczę a co tam, serce się raduje jak jesteście ze mną i mogę Was męczyć moim ogrodem ;:168 . Słupna ma powtarzać, zobaczymy. Tak mi się też wydaje , że niektórym roślinom trochę się pokręciło.

Aniu Pink Cameo już ostatni pąk, kwitła wcześniej i bardzo długo, kwiat olbrzymi i nawet nie opadł po zlewach i wichyrach. Avant Garde dopiero teraz rozkwił, ociągał się i bałam że może coś złapał.
Takie wielkie karpy Ania(andowan) z wielkim serduchem mi podarowała, że musiały zakwitnąć, mam tylko nadzieję że Jej nie zawiodę i nie zmarnuję. ;:174 .
Pytasz o górkę z makami :;230 Nie to nie nowa rabata, to ziemia do rozwiezienia , która od zeszłego roku leży, a dziewczynki sobie maki rozsiały jesienią. Już wiem gdzie się podziały znikające nasiona :;230 .
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam.
Nie uwierzycie, ale byłam świadkiem jak ten najwyższy bocian objął skrzydłem środkowego, najmniejszego bocianka, chwilę go tak potrzymał a potem zdjął skrzydło. Nie wiem czy to przypadek , ale to było jak to dziewczynki mówią, "takie słodkie"

Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dziś gorąco , trochę cienia?
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dąb Leoś już nie będzie obrastał hortensją pnącą, ciężko jej tam szło, ale za to tojeść rozesłana sama go obrosła.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja wdzięczna modelka.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, ubawiłam się oglądając fotki Twoich dziewczyn i czytając Twoje podpisy. Cofnęłam się o wiele lat do dzieciństwa kiedy z siostrą tez kłóciłyśmy się niemiłosiernie, a do rękoczynów dochodziło też często :;230 Przyjdzie czas, że uspokoją się te negatywne relacje i zapadnie przyjaźń siostrzana.
Oglądałam Twoje róże i Gefylt ma bardzo ładne kwiaty, będzie super wyglądać jak zarośnie te słup. A Semiplenę też masz jak widzę, ciekawa róża, prawda? A multiflora i mnie zniewala swoim zapachem, jak przyniosła większa gałązkę do domu, to w całym pokoju unosiła się jej woń.
Boćki urocze, takie puchate i milusie, aj.
Jestem zszokowana, że tyle truskawek macie i tyle przetworzyłaś już. U mnie nie dość, że drogo i paskudne, to już nie sprzedają, bo niby nie ma już (a w moim regionie dopiero teraz zawsze zaczynają zbiory) i żadnych przetworów jeszcze nie zrobiłam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”