Moja kolekcja
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja kolekcja
o wow, super equestris!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Przepraszam, że odpisuję po tak długiej przerwie
Dziękuję wszystkim za pochwały mojego Phal. equestris
Muszę jeszcze sprostować podaną przeze mnie ilość jego pędów, bo sama się w tym gąszczu pogubiłam Matka ma 5 pędów, a dzieci 3 Czyli razem jest ich 8
mala06 Mam go od maja 2008r i od tego czasu nie był przesadzany, traktuję go podobnie jak inne Phal. , poza tym, że zraszam korzenie keiki przy każdym namaczaniu - mniej więcej 2 razy w tygodniu. Nie widzę żeby roślinka jakoś się osłabiła ilością keiki. One tak mają zakodowane Korzonki u każdej keiki rosną w różnym tempie, dlatego nie martw się bo Twoja roślina sama zdecyduje kiedy i ile korzeni wypuścić
Pokażę jeszcze zdjęcia, na których mam nadzieję lepiej widać keiki:
Wyprawa do Drezna ( trochę czasu już minęło) udała się bardzo W pierwszej chwili jak zobaczyłam halę, na której były wystawione ekspozycje storczyków i stoiska ze sprzedażą, byłam zawiedziona ich niewielkim rozmiarem Po zeszłorocznym Kongresie miałam prawo się zdziwić. Na szczęście kupiłam wszystko co chciałam, a czego poprzednio nie było Oto one:
Blc. Husky Boy "Romeo"
Chiloschista usneoides W tej chwili ma więcej rozwiniętych miniaturowych kwiatów, a już u mnie zaczęła wypuszczać kolejny pęd kwiatowy
Neofinetia Falcata "Koka"
Dendrobium laevifolium - moje wymarzone i wypatrzone w sprzedaży niemal w ostatniej chwili
Dziękuję wszystkim za pochwały mojego Phal. equestris
Muszę jeszcze sprostować podaną przeze mnie ilość jego pędów, bo sama się w tym gąszczu pogubiłam Matka ma 5 pędów, a dzieci 3 Czyli razem jest ich 8
mala06 Mam go od maja 2008r i od tego czasu nie był przesadzany, traktuję go podobnie jak inne Phal. , poza tym, że zraszam korzenie keiki przy każdym namaczaniu - mniej więcej 2 razy w tygodniu. Nie widzę żeby roślinka jakoś się osłabiła ilością keiki. One tak mają zakodowane Korzonki u każdej keiki rosną w różnym tempie, dlatego nie martw się bo Twoja roślina sama zdecyduje kiedy i ile korzeni wypuścić
Pokażę jeszcze zdjęcia, na których mam nadzieję lepiej widać keiki:
Wyprawa do Drezna ( trochę czasu już minęło) udała się bardzo W pierwszej chwili jak zobaczyłam halę, na której były wystawione ekspozycje storczyków i stoiska ze sprzedażą, byłam zawiedziona ich niewielkim rozmiarem Po zeszłorocznym Kongresie miałam prawo się zdziwić. Na szczęście kupiłam wszystko co chciałam, a czego poprzednio nie było Oto one:
Blc. Husky Boy "Romeo"
Chiloschista usneoides W tej chwili ma więcej rozwiniętych miniaturowych kwiatów, a już u mnie zaczęła wypuszczać kolejny pęd kwiatowy
Neofinetia Falcata "Koka"
Dendrobium laevifolium - moje wymarzone i wypatrzone w sprzedaży niemal w ostatniej chwili
Dziękuję za odpowiedź Mambo i gratuluję udanych zakupów - niech Ci zdrowo rosną
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
Phal. equestris jest naprawdę niesamowity... Nie planujesz rozdzielenia rodzinki? A to białe maleńkie to Chiloschista usneoides? Jak się o nią dba? Cudna jest, marzą mi się takie miniatureczki różne...))) Gratuluję kolekcji ))
Magda
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No Mambo obłowiłaś się w rarytasiki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Bardzo oryginalne okazy, ale i tak equestris podoba mi się najbardziej. Mój marniutki equestrisik puszcza 2 pędziki. Ale twój jest taki cudny... Tyle pędów, kwiatów i do tego jeszcze keiki.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Gratuluję nowych zakupów !
Pozdrawiam, Justyna
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Mambo, same rarytaski przywiozłaś, ogromne wrażenie zrobiło na mnie dendrobium, piękny będziesz miała widok jak zakwitnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ale cudaaaa najbardzie mi sie podoba equestris
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Dziękuję wszystkim
Mała aktualizacja
Hybryda Phal. o ciekawym kolorze i nowość Leptotes bicolor
A to już Ascocenda i jej pierwsze kwitnienie w tym roku. Tym razem ma rekordową ilość kwiatów bo aż 21, choć nie wszystkie jeszcze rozwinięte Jak by tego było mało, gdy tylko pierwsze pąki zaczęły się rozwijać ona zaczęła wypuszczać kolejny pęd
Kolejna nowość, maleńki Ceratostylis rubra i Chiloschista usneoides z wystawy w Dreźnie, z nowym pędem, który wyrósł już u mnie
Jeszcze jedna nowość, choć mam już ją jakiś czas, kupiona w Castoramie za ok. 21zł, Epicattleya
Poza tym z nowości mam jeszcze wymarzony Phal. tetraspis, kupiony w OG. Kwiaty były tak marne, że nie zrobiłam zdjęcia . Czekam niecierpliwie na swoje kwitnienie.
Mała aktualizacja
Hybryda Phal. o ciekawym kolorze i nowość Leptotes bicolor
A to już Ascocenda i jej pierwsze kwitnienie w tym roku. Tym razem ma rekordową ilość kwiatów bo aż 21, choć nie wszystkie jeszcze rozwinięte Jak by tego było mało, gdy tylko pierwsze pąki zaczęły się rozwijać ona zaczęła wypuszczać kolejny pęd
Kolejna nowość, maleńki Ceratostylis rubra i Chiloschista usneoides z wystawy w Dreźnie, z nowym pędem, który wyrósł już u mnie
Jeszcze jedna nowość, choć mam już ją jakiś czas, kupiona w Castoramie za ok. 21zł, Epicattleya
Poza tym z nowości mam jeszcze wymarzony Phal. tetraspis, kupiony w OG. Kwiaty były tak marne, że nie zrobiłam zdjęcia . Czekam niecierpliwie na swoje kwitnienie.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przpiekne rerytasiki ;) Ascocenda swym kolorkiem mnie zauroczyła
A Epicattleya...dawno ją Kupiłaś? Ciekawa jestem, czy bywają dość często, katlejaste w Castoramie...
A Epicattleya...dawno ją Kupiłaś? Ciekawa jestem, czy bywają dość często, katlejaste w Castoramie...
Nowości piękne choć i pozostałe zapierają dech w piersiach
Zapraszam... i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;