Moja kolekcja:) - k-arolka
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja:)
ja tez czytałam ,ale chodzi o jakieś zarazki tak mi sie wydaje
W sumie to mnie nie dotyczy:P Juz nie robie zapasów ziemniaków:D
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ziemniaki są siedliskiem wielu pleśni. Jeśli w tym samym pomieszczeniu znajdują się kaktusy to te patogeny natychmiast atakują roślinki i zimowanie ich razem z ziemniakami zazwyczaj kończy się katastrofą.k-arolka pisze:kiedyś wycyztałam, ze nie mozna wyniesc kaktusów do piwnicy w której trzymane są ziemniaki.
Szkoda, że nie napisali dlaczego, bo to mnie bardzo zaintrygowało :P ja w swojej ni e mam miejsca, chyba ze wyrzuce ogórki i inne rzeczy;);)
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
O dziękuję za informacje:)
Będę wiedziała na przyszłość:) Moja ciekawość została zaspokojna:P
Będę wiedziała na przyszłość:) Moja ciekawość została zaspokojna:P
-
- 500p
- Od: 25 sie 2010, o 15:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kaktusy wszystkie wniesione do domu, bo w nocy już były tlyko 3 stopnie. ledwo je upchnełam. :P Ale jak coś to mam półeckzi;);)
kurcze zamiast przygotowywac się do rozmowy na studia to ja siedzie na forum i oglądam wasze kaktusy.... oj nei dostane sie na studia jak tak dalej pójdzie
kurcze zamiast przygotowywac się do rozmowy na studia to ja siedzie na forum i oglądam wasze kaktusy.... oj nei dostane sie na studia jak tak dalej pójdzie
- nolina
Karolinko odstresowac sie misisz
- Justynek
- 200p
- Od: 26 lip 2010, o 21:39
Grunt to pozytywne nastawienie Jak ja w moim wieku się dostałam ,to niemożliwe, żebyś Ty się nie dostała. I oczywiście życzę powodzenia
Pozdrawiam, Justyna
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- nolina
Moje jeszcze na balkonie ,ale trochę sie boję o Noto , Echinopsis i Feraki .U nas temperatura w nocy 10* to może im nie zaszkodzi.k-arolka pisze:Kaktusy wszystkie wniesione do domu, bo w nocy już były tlyko 3 stopnie. ledwo je upchnełam. :P Ale jak coś to mam półeckzi;);)
- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ferak u mnie jeszcze stoi. Jak go diabli chcą to niech biorą i tak szybko nie zakwitnie.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- nolina
hahaha może i racja ,ale mnie feraki sie bardzo podobaja
Justynek pisze:Grunt to pozytywne nastawienie Jak ja w moim wieku się dostałam ,to niemożliwe, żebyś Ty się nie dostała. I oczywiście życzę powodzenia
fajnei to zabrzmiało ja jak w moim wieku sie dostalam.... hehehe:P ale wiesz ze wsi do miasta to jak zoabcza moja uczelnie to na dzien dobry odmówia haha
- Justynek
- 200p
- Od: 26 lip 2010, o 21:39
Moje kaktusy od ubiegłego tygodnia już w domu. Chyba trochę spanikowałam, że będzie im za zimno. Ale teraz jest u mnie ok 6 stopni to chyba już rzeczywiście za zimno?
Pozdrawiam, Justyna
Moje kaktusy
Moje kaktusy