Moje Hipeastrum
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Hipeastrum
Pozdrawiam - BabajAGA
-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nusia! wpadłam do Ciebie pooglądać hippeastra, cudne kwiaty, też mam kilka cebul ale na razie jeszcze śpią, będę zaglądać, pozdrawiam
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Vittatum przepiękny
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Nusiu witam Cię
Rewelacyjne te Twoje hippeastra toteż nie mogłem się wówczas oprzeć pokusie by ich nie wykorzystać do swoich kolaży,za co raz jeszcze dziękuję
Natomiast Twoje H.Aulicum kolorem i kształtem zwłaszcza,bije wszelkie rekordy piękna i oryginalności-gratuluję nabytku
Pozdrawiam.
Rewelacyjne te Twoje hippeastra toteż nie mogłem się wówczas oprzeć pokusie by ich nie wykorzystać do swoich kolaży,za co raz jeszcze dziękuję
Natomiast Twoje H.Aulicum kolorem i kształtem zwłaszcza,bije wszelkie rekordy piękna i oryginalności-gratuluję nabytku
Pozdrawiam.
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
Danusiu dziękuję pięknie
Arkadius121
Dziękuję za bardzo miłe słowa pochwał dla moich kwitnących.
To miło,że pamiętałeś o nich po tak długim czasie
Arkadius121
Dziękuję za bardzo miłe słowa pochwał dla moich kwitnących.
To miło,że pamiętałeś o nich po tak długim czasie
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Nusia, wetknęłam nos w otwierający się kwiat vittatum i nic nie pachnie...
Pozdrawiam - BabajAGA
- nusia
- 1000p
Szkoda,że nie pachnie
Moja pachnie obłędnie nawet teraz gdy kwiat przekwita.
Moja pachnie obłędnie nawet teraz gdy kwiat przekwita.
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
Aż miło ogląda się Twoje zdjęcia hippeastrum Zauważyłem już dawno, że ludzie traktują często hippeastrum jak roślinę na jeden sezon bo "on nie chce kwitnąć" albo "przekwitł i wypuścił tylko liście" albo oba stwierdzenia na raz. A tak naprawdę wystarczy niewielka wiedza na ich temat by mój cieszyć się ich kwitnieniem co roku.
Bardzo fajny wątek
Bardzo fajny wątek
- nusia
- 1000p
Witam Ciebie sauromatum
Tak,to bardzo łatwe kwiaty i niezwykle piękne ,cieszące nasze oczy.Jednak nie każdy wie jak doprowadzić je do kwitnienia i traktuje je jak kwiat na jeden sezon.Są też tacy ,którzy mówią,że ciągle tylko liście i liście ,a jak zakwitnie to na tak krótko.
Ja wiem ,że moja miłość do tych kwiatów jest nieśmiertelna
Tak,to bardzo łatwe kwiaty i niezwykle piękne ,cieszące nasze oczy.Jednak nie każdy wie jak doprowadzić je do kwitnienia i traktuje je jak kwiat na jeden sezon.Są też tacy ,którzy mówią,że ciągle tylko liście i liście ,a jak zakwitnie to na tak krótko.
Ja wiem ,że moja miłość do tych kwiatów jest nieśmiertelna
-
- 500p
Nusiu, a powiedz mi, czy u Ciebie co rok kwiaty? nigdy nie idą w liście? i jeszcze jedno, moje cebule jeszcze śpią, nic tam nie wychodzi, znasz może sposób żeby ruszyły z pąkami? z góry dziękuję
- nusia
- 1000p
Na temat uprawy hippeastrum na forum napisano bardzo wiele,nie ma sposoby aby cebule ruszyły z pąkami,wpływ ma na to na pewno temperatura powietrza,ale kiedy cebule będą gotowe to same zaczną wypuszczać pęd lub liście.
Pytasz czy u mnie co roku kwitną cebule,jeżeli nie złapią jakiegoś paskudztwa ,mam na myśli jakieś niespodziewane zdarzenia typu zgnielizna,albo robactwa itp to zazwyczaj kwitną co roku,a nawet dwukrotnie niektóre. Oczywiście muszą być to cebule dorosłe,zdolne do kwitnienia.
Tutaj jest o uprawie :http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=14
Pytasz czy u mnie co roku kwitną cebule,jeżeli nie złapią jakiegoś paskudztwa ,mam na myśli jakieś niespodziewane zdarzenia typu zgnielizna,albo robactwa itp to zazwyczaj kwitną co roku,a nawet dwukrotnie niektóre. Oczywiście muszą być to cebule dorosłe,zdolne do kwitnienia.
Tutaj jest o uprawie :http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=14
-
- 500p
Nusia! ja mam hipki dopiero kilka lat i mi zazwyczaj kwitną ale dopiero ok marca, jeden tylko uparciuch co roku w grudniu, pozdrawiam