Męczennica,Passiflora - cz.1 uprawa,pielęgnacja
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Passiflora
Mam kilka różnych nawozów to już nie będę sie martwić . Co ile zasilać moja roślinkę??Co dwa tygodnie to będzie za często??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
myrtille1986przede wszystkim napisz co to za passi - jeśli zwykła caerulea to faktycznie jej owoców się raczej nie je, tzn. nie są trujące ale też niezbyt smaczne. Co do nawożenia to na razie co dwa tygodnie jej wystarczy potem jak będzie już ciągle ciepło i będzie długo stać na dworze i szybko rosnąć można zasilać raz na tydzień, co do najlepszego stężenia poszczególnych składników nawozu to kiedyś o tym w jakimś poście tu pisałam
pozdrawiam, Gosiek
- myrtille1986
- 1000p
mely Dziękuje kochana za porody.Ta moja to będzie mieć białe płatki i niebiesko-fioletowe "fiflutki" .Nazwa na opakowaniu była taka Passionsblume Męczennica nic więcej o nazwie nie ma.Kurcze nie mogę sie doczekać co z niej wyrośnie
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
myrtille1986 to pewnie caerulea, no jak to co wyrośnie - passiflora :P
pozdrawiam, Gosiek
Witam wszystkich miłośników passiflor.
Czy przycinacie je na wiosnę? Czy ukorzeniacie odcięte gałązki? czy będziecie je wystawiać na forum?
Czy przycinacie je na wiosnę? Czy ukorzeniacie odcięte gałązki? czy będziecie je wystawiać na forum?
Moje wszystkie już wystawione na balkon - mam nadzieję że temperatura w nocy nie spadnie za bardzo przed wystawieniem przycięłam i właśnie się ukorzeniają a że temperatury na razie są jakie są zobaczymy czy coś z tego będzie wystawiać na forum na pewno będę
pozdrawiam, Gosiek
- myrtille1986
- 1000p
A moja Passiflora ,której obtrąciłam łepek pięknie rośnie.Osobiście teraz tego nie widzę ale facet twierdzi że bardzo dużo przez ten tydzień nadrobiła cm.
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Mam dwie pasi jedną obcięłam na wiosnę i pięknie odbija , a druga nie .Stoi w ziemi taki patyczek , ale jest zielony.Czy to taka odmiana ??