Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.1
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dynia - wszystko o odmianach
Tula, ja mam jeszcze dwa nasionka Atlantic i kilka nasionek Hokkaido.
Jeśli chcesz, to chętnie Ci je wyślę. Jakby coś, pisz na pw.
Jeśli chcesz, to chętnie Ci je wyślę. Jakby coś, pisz na pw.
pozdrawiam, Anita
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za propozycje poratowania nasionkami ! Zaskoczyły mnie pw i nie ukrywam, że bardzo ucieszyły skorzystam z jednej propozycji, napisałam już do Aniaop, ale wszystkim Wam bardzo dziękuję ! A mój mąż to chyba pęknie z radości jak mu po kryjomu wyhoduję nowe dyńki
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- NITKA
- 1000p
No to super, ale i tak szkoda tamtych. Pamiętam jak z wielką ciekawością oglądałam fotki Twojej Atlantic i myślałam sobie - jak Ona ma fajnie, że już może się nią cieszyć.. Ech, los bywa przewrotny.
pozdrawiam, Anita
- ajwonna
- 10p - Początkujący
- Od: 2 kwie 2011, o 18:40
Ja zasiałam tydzień temu. Po trzy nasiona w pudełkach po jogurcie. Stoją na parapecie od południowej strony. Już powychodziły. Jaka radość . Najszybciej wykiełkowały Makaronowe, potem Melonowe i Uchiki kuri. Do tego patisony i cukinie. Zastanawiam się czy przez miesiąc nie zarosna mi całego okna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
Wczoraj wysiane nasiona dyń i melonów . No tak to już jest , czas zatacza koło , i znów wszystko wraca do punktu wyjścia . Taka jest procedura , znów będzie się działo i znów nowa-stara przygoda
- ajwonna
- 10p - Początkujący
- Od: 2 kwie 2011, o 18:40
Co roku nowa przygoda z dyniami Inne nasiona, inna pogoda i miejsce do wysiania. Ja zamierzam pobić rekord z tamtego roku- dynia Melonowa ponad 26 kg. I więcej makaronowych- będzie czym obdarować znajomych.
- NITKA
- 1000p
pozdrawiam, Anita
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Anitka, masz rewelacyjne wszystkie siewki, nie tylko dyń, zauważyłam, ze bardzo szybko Ci kiełkują i są grube. Masz bardzo dobrą ziemię. Co to za ziemia???????
- NITKA
- 1000p
Suzana, używam ziemi z Psłęka, od kilku lat i nigdy nie miałam żadnego problemu z siewkami. Numerem jeden jest dla mnie UNIWERSALNA, ale w tym roku dostałam w sklepie tylko jeden worek, więc dokupiłam taką do SIEWU I PIKOWANIA. Ta pierwsza ma lepszą strukturę, jakby więcej torfu, ale druga też jest ok. Zmieszałam je ze sobą i w takiej mieszance rosną moje sadzonki.
pozdrawiam, Anita
-
- 50p
- Od: 18 sty 2011, o 22:38
W tym roku pierwszy raz używałam ziemi do siewu i pikowania z Pasłęka. Jestem baardzo zadowolona. Kupiłam ją ze względu na otrzymane nasiona z Akcji, żeby zadnego nie zmarnować. Rzeczywiście u mnie sprawdziła się rewelacyjnie. Pomidorki, selery, pory pięknie rosną. Muszę poszukać tej uniwersalnej, bo jeżeli jest jeszcze lepsza to muszę wypróbować. Dzięki Nitka za dzielenie się swoim doświadczeniami, oglądam twoje sadzonki i podziwiam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ja też teraz tej używam, pomidory, ogórki, dynia i cukinie rosną wspaniale... Pierwsze pomidory pikowałam w ziemi Kronen. Niby dobra, ale była jakby...cięższa. Ta z pasłęka jest delikatna, lekka i się tak nie zbija...NITKA pisze:Suzana, używam ziemi z Psłęka, od kilku lat i nigdy nie miałam żadnego problemu z siewkami. Numerem jeden jest dla mnie UNIWERSALNA, ale w tym roku dostałam w sklepie tylko jeden worek, więc dokupiłam taką do SIEWU I PIKOWANIA. Ta pierwsza ma lepszą strukturę, jakby więcej torfu, ale druga też jest ok. Zmieszałam je ze sobą i w takiej mieszance rosną moje sadzonki.
-
- 500p
- Od: 12 maja 2008, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To i ja się wpiszę do klubu, bo też używam ziemi z Pasłęka i jest rewelacyjna!
Nitka ma zielone palce i dlatego jej tak wszystko wspaniale rośnie
Nitka ma zielone palce i dlatego jej tak wszystko wspaniale rośnie
-
- 200p
- Od: 19 wrz 2010, o 23:49
Ja też miałam pracowity weekend jeśli chodzi o dyniowanie
Dopiero część planów siedzi w ziemi, a parapety się nagle pokurczyły
Małżonek zdecydowanie się nie cieszy , mam jeszcze w planach dokupienie kilku odmian
pozdrawiam wszystkich dyniarzy!
Dopiero część planów siedzi w ziemi, a parapety się nagle pokurczyły
Małżonek zdecydowanie się nie cieszy , mam jeszcze w planach dokupienie kilku odmian
pozdrawiam wszystkich dyniarzy!