Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Dalu, dołączam się do gratulacji z powodu ukazania się artykułu o Twoim ogrodzie!
Szkoda pieska, bardzo, ale mam nadzieję, że będzie dobrze i szybko wyzdrowieje.
Pozdrawiam serdecznie
Szkoda pieska, bardzo, ale mam nadzieję, że będzie dobrze i szybko wyzdrowieje.
Pozdrawiam serdecznie
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Daluś po Twoich roślinkach wcale nie widać ulewnego deszczu , są strzeliste i piękne Już za chwilę zacznie się bajeczny widok kwitnienia hortensji Już w pąkach wyglądają wspaniale
Masz przepiękne dorodne pelargonie....moje w tym roku strasznie marne, często pada, a one tego nie lubią, wszystkie niestety stoją na niezadaszonych miejscach. Są sczerniałe i marne
Masz przepiękne dorodne pelargonie....moje w tym roku strasznie marne, często pada, a one tego nie lubią, wszystkie niestety stoją na niezadaszonych miejscach. Są sczerniałe i marne
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daluś, dziękuję za odwiedziny i trafne uwagi na temat Włoch
Twój ogród tonie w bujnej roślinności Pięknie!!!
Twój ogród tonie w bujnej roślinności Pięknie!!!
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Właśnie chciałam napisać to co Kalmia.
Deszcze wcale nie zaszkodziły Twojemu ogrodowi.
Deszcze wcale nie zaszkodziły Twojemu ogrodowi.
Moniko, w tym roku ogród jest wyjątkowo bujny - maj i czerwiec były wyjątkowo ciepłe, choć dosyć suche, a lipiec iście tropikalny, ciepły i wigotny :P Wielu roślinom odpowiada taka pogoda
Agnieszko, rzeczywiście pelargonie nie lubią padającego na nie bezpośrednio deszczu - te na fotkach rosną pod daszkiem i mają się dobrze. Mam też dużą donicę z pięknymi, intensywnie różowymi pelargoniami - po ostatnich deszczach wygląda jak obraz nędzy i rozpaczy
Łano, Gucio czuje się lepiej, a w przyszłym tygodniu zdejmiemy mu już gips :P
Z artykułu w Werandzie bardzo się cieszę, głównie ze względu na ładne zdjęcia, bo tekst jest taki sobie, chociaż sama go autoryzowałam - dziennikarka mocno skróciła i uprościła moją wypowiedź...
Gosiu, hortensje, funkie i wiele innych roślinek uwielbiają taką ciepłą i wilgotną pogodę
Na dobranoc dla moich miłych gości piękny motyl, który odwiedził mój ogród jeszcze przed deszczami:
Agnieszko, rzeczywiście pelargonie nie lubią padającego na nie bezpośrednio deszczu - te na fotkach rosną pod daszkiem i mają się dobrze. Mam też dużą donicę z pięknymi, intensywnie różowymi pelargoniami - po ostatnich deszczach wygląda jak obraz nędzy i rozpaczy
Łano, Gucio czuje się lepiej, a w przyszłym tygodniu zdejmiemy mu już gips :P
Z artykułu w Werandzie bardzo się cieszę, głównie ze względu na ładne zdjęcia, bo tekst jest taki sobie, chociaż sama go autoryzowałam - dziennikarka mocno skróciła i uprościła moją wypowiedź...
Gosiu, hortensje, funkie i wiele innych roślinek uwielbiają taką ciepłą i wilgotną pogodę
Na dobranoc dla moich miłych gości piękny motyl, który odwiedził mój ogród jeszcze przed deszczami:
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ciepłą?
Ja dzisiaj chodziłam w kurtce z polarem
Nie jestem zachwycona tą pogodą. Nie dosyć, że pada to jeszcze zimno.
Ciekawe jaki będzie sierpień
Ja dzisiaj chodziłam w kurtce z polarem
Nie jestem zachwycona tą pogodą. Nie dosyć, że pada to jeszcze zimno.
Ciekawe jaki będzie sierpień
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
To Paź Królowej, nic dziwnego, że do Ciebie przyleciał
Bożenko, dzięki! Dla Ciebie jeszcze jedna fotka:
Grzesiu, miło, że wpadłeś do mojego ogródka
Gosiu, faktycznie, trochę się ochłodziło, ale dotąd było -przynajmniej u nas - bardzo ciepło :P
Ketmia coraz bardziej się rozkręca, chociaż ma dosyć niekomfortową sytuację - rośnie przy ścianie domu, więc przysłoniły jej słońce rusztowania...
Ziólka już proszą, żeby je zebrać i wysuszyć:
Grzesiu, miło, że wpadłeś do mojego ogródka
Gosiu, faktycznie, trochę się ochłodziło, ale dotąd było -przynajmniej u nas - bardzo ciepło :P
Ketmia coraz bardziej się rozkręca, chociaż ma dosyć niekomfortową sytuację - rośnie przy ścianie domu, więc przysłoniły jej słońce rusztowania...
Ziólka już proszą, żeby je zebrać i wysuszyć:
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś aż niesamowite, że hibiskus już kwitnie......zawsze chyba zakwitał później...prawda Ale jest przepiękny, taki obficie obsypany kwiatami. Moje maluchy mają pąki...ale martwię się, bo na jednym sporo pąków żółknie i opada....nie mam pojęcia jaka może być przyczyna....
Agnieszko, ja mam cztery krzaczki hibiskusa, ale ten zdecydowanie kwitnie pierwszy Z pewnością dlatego, że rośnie przy południowej stronie domu, a on uwielbia ciepełko. Jest największy, najbujniejszy i co roku pięknie kwitnie. Może rzeczywiście w tym roku nieco wcześniej ze względu na ciepły maj i czerwiec...A żółknięcie pąków? - nie mam pojęcia, jaka może być przyczyna; u mnie trochę zaczęły żółnąć niektóre listki, ale mam wrażenie, że miały po prostu za mało wody...
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Dalu gratulacje na ten reportaż a jak tam Gucio....trochę czasu minęło więc ...chyba juz z nim lepiej.
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, Grzesiek doskonale zauważył, gdzież mógłby przylecieć Paź Królowej, jak nie do Ciebie. Wspaniały ogród, podziwiam zawsze z wielką przyjemnością i bardzo chętnie do Ciebie zaglądam. Chciałbym Cię zapytać o hortensje bukietowe, co prawda jeszcze lato, ale czy one jesienią wymagają jakiś czynności, w przygotowaniu do zimy, jak napisałem to słowo (zimy) to aż mnie ciarki przeszły
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek