Działeczka- marzenia się spełniają !
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
No brawo,po co nam tyle trawy
Hej Dorcia - no własnie tak jak pisałam, jak dzieci były małe, miały większe pole do działania, teraz ograniczam.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Aniu, widzę, że i Ty połknęłaś bakcyla warzywnego . Do tego uprawa w skrzyniach. Ja mam dwie, ale myślę jeszcze o dwóch, o ile eM. zechce zrobić . Fajnie ogląda się zdjęcia, gdzie z kawałka pustej ziemi powstaje mały raj.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Milkshake Może domówię jeszcze jedną..?
A ja "zauważam" jak bardzo podrosła Twoja Córcia od momentu powstawania rabaty jeżówkowej aż do momentu (jesiennego chyba?) na tym zdjęciu w altance...
A ja "zauważam" jak bardzo podrosła Twoja Córcia od momentu powstawania rabaty jeżówkowej aż do momentu (jesiennego chyba?) na tym zdjęciu w altance...
Aneczko, ja w tym miejscu faktycznie mam posadzone 2 szt, więc wygląda gęsto i napraedę pięknie kwitnie i długo.
A Olcia, no cóż wtedy ledwo skończyła 2 lata, a teraz ma jak mówi "plawie tsy". Toż to 1/3 jej życia.
Cyganeczko, warzyw to ja bym mogła mieć więcej ale ja na weekendowe bywanie na razie wystarczy. W tym roku powciskam gdzie się da fasolkę szparagową, bo uwielbiam. A własna, choćby garść smakuje najlepiej.
A Olcia, no cóż wtedy ledwo skończyła 2 lata, a teraz ma jak mówi "plawie tsy". Toż to 1/3 jej życia.
Cyganeczko, warzyw to ja bym mogła mieć więcej ale ja na weekendowe bywanie na razie wystarczy. W tym roku powciskam gdzie się da fasolkę szparagową, bo uwielbiam. A własna, choćby garść smakuje najlepiej.
Ania
Świetnie wykorzystany kącik! Bardzo ciekawy pomysł!
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Ciekawy pomysł z zabudowanymi grządkami. Swoje warzywa i zioła ,choć w małych ilościach , zawsze smakują lepiej. No i naturalne, bez niezidentyfikowanych dodatków
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj tak, własne najlepsze. Siejesz już coś?
Margito jeszcze nie sieję, w domu nie mam za bardzo warunków. Wiesz takie to nowoczesne budownictwo co to parapetów nie przewidziało i słońca bezpośredniego też nie mam. Szał na wysiew miałam w pierwszych 2 latach, ale wszystko było straszliwie wybiegnięte i szło do wyrzucenia. Poczekam i pójdzie w ziemię. Na ryneczkach poznańskich stoją Panie wsiowe i mają piękne flance sałaty i pietruszki, cukini, ogórków. Naprawdę żal nie skorzystać.
Anastazjo i smolko wykorzystałam kompostownik z Obi i jest naprawdę wygodny. Nie chodzi tu o wielkie plony, ale dzieci mogą coś same wysiać i obserwować. A pietruszka własna w zupie pachnąca bezcenna....
Właśnie zamówiłam sobie kilka ciekawych naparstnic, rudbekię cherry brandy, na którą polowałam od bardzo dawna, przetaczniki, szałwie i czerwone rozchodniki. W marcu będzie dostawa.
Czeka mnie jeszcze poszukiwanie hortensji, różyczek, powojników, ciekawych traw. Ostnicę chcę wysiać ale z moim szczęściem do wysiewów. Pewnie znowu wypielę wszystkie siewki.....
Anastazjo i smolko wykorzystałam kompostownik z Obi i jest naprawdę wygodny. Nie chodzi tu o wielkie plony, ale dzieci mogą coś same wysiać i obserwować. A pietruszka własna w zupie pachnąca bezcenna....
Właśnie zamówiłam sobie kilka ciekawych naparstnic, rudbekię cherry brandy, na którą polowałam od bardzo dawna, przetaczniki, szałwie i czerwone rozchodniki. W marcu będzie dostawa.
Czeka mnie jeszcze poszukiwanie hortensji, różyczek, powojników, ciekawych traw. Ostnicę chcę wysiać ale z moim szczęściem do wysiewów. Pewnie znowu wypielę wszystkie siewki.....
Ania
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu
Widzę , że masz chęć na hortensję ? Ja też w tym roku mam na nie chrapkę i Znalazłam taką stronę http://albamar.pl/pl/23-hortensje z której będę chyba zamawiać Bardzo podoba mi się "Pinky Winky"
Widzę , że masz chęć na hortensję ? Ja też w tym roku mam na nie chrapkę i Znalazłam taką stronę http://albamar.pl/pl/23-hortensje z której będę chyba zamawiać Bardzo podoba mi się "Pinky Winky"
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasieńko uduszę Cię.... ale najpierw wyściskam za tę stronkę. Mnie też podoba się Pinky Winky
Oprócz hortensji, na którą jestem zdecydowana, mają ostrogowca czerwonego, na którego zapatrzyłam się jakiś czas temu. Zrobię zamówienie w przyszłym miesiącu, żeby M nie szokować. Dopiero co zamawiałam w świecie cebul.
Oprócz hortensji, na którą jestem zdecydowana, mają ostrogowca czerwonego, na którego zapatrzyłam się jakiś czas temu. Zrobię zamówienie w przyszłym miesiącu, żeby M nie szokować. Dopiero co zamawiałam w świecie cebul.
Ania
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Witaj Aniu
Zaczęłam zwiedzać Twoją działeczkę od środka, więc wpiszę się, aby Cię nie zgubić, i biegnę poczytać Twój wątek od początku.
Jeśli pozwolisz, będę wpadać częściej
Zaczęłam zwiedzać Twoją działeczkę od środka, więc wpiszę się, aby Cię nie zgubić, i biegnę poczytać Twój wątek od początku.
Jeśli pozwolisz, będę wpadać częściej
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dziewczyny a czy widziałyście hortensje na funkie.pl ? Zajrzyjcie. Sklep sprawdzony.