Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- Marmarelka
- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Kontakt:
Och, ja dopiero teraz wysiałam - wcześniej niestety nie miałam jak
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, i dobrze zrobiłaś, im bliżej kwietnia tym lepiej. Ja docelową grupę pomidorków też dopiero teraz
MONIA
Zapraszam:)
Zapraszam:)
- Marmarelka
- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Kontakt:
Troche tez zwlekałam, bo mam ciemne parapety i tylko czekam na to słoneczko zza bloku pomidorkow duzo nie wysiałam, docelowo 8 krzaków a odmian 6 wiec bedzie walka ;) zobaczymy ktore bedą lepiej moje warunki przyjmować
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Ja też w tym roku celowo, po doświadczeniach z lat ubiegłych, sieję nieco później pomidorki.
Lista na ten rok (jeszcze nie jest ostateczna, toczę boje sama ze sobą ) koktajlówek:
K-16 truskawkowy X malinowa śliwka
truskawkowy
cherry truskawkowy
P-20 Blue
daktylowy
koktajlówka malinowa
Perła Małopolski
Megagroniasty
Malinowy Kapturek
Maskotka
Koralik
Black cherry
Sweet Orange
większość będzie wysiewana dopiero w tym tygodniu
Lista na ten rok (jeszcze nie jest ostateczna, toczę boje sama ze sobą ) koktajlówek:
truskawkowy
cherry truskawkowy
P-20 Blue
daktylowy
koktajlówka malinowa
Perła Małopolski
Megagroniasty
Malinowy Kapturek
Maskotka
Koralik
Black cherry
Sweet Orange
-
- 100p
- Od: 22 sty 2012, o 17:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tysonka, widzę że nie tylko ja mam problemy z wyborem odmian. Ja ze swojej listy skreśliłam Sweet Orange, ale go jednak przeproszę. Okazało się, że jest świetny na przetwory. Twarda skórka to w tym przypadku zaleta, w smaku też niezły. Kładłam w słoiki różne koktajlówki,
ale tylko megagron i Sweet Orange wypadły najlepiej. Inne zdecydowanie tylko na surowo, oprócz megarona oczywiście bo ten pomidorek dla mnie najlepszy jest pod każdą postacią.
ale tylko megagron i Sweet Orange wypadły najlepiej. Inne zdecydowanie tylko na surowo, oprócz megarona oczywiście bo ten pomidorek dla mnie najlepszy jest pod każdą postacią.
'Koktajlówka malinowa' i 'Perła Małopolski' to jedna i ta sama odmiana... czy się mylę?tysonka pisze:Ja też w tym roku celowo, po doświadczeniach z lat ubiegłych, sieję nieco później pomidorki.
truskawkowy
cherry truskawkowy
P-20 Blue
daktylowy
koktajlówka malinowa
Perła Małopolski
Megagroniasty
Malinowy Kapturek
Maskotka
Koralik
Black cherry
Sweet Orange
-
- 500p
Oj, ja się zastanawiam nad Sweet Orange, bo nie wyrobię z krzakami... Radana chyba też się nie załapie...
-- 19 mar 2014, o 20:33 --
-- 19 mar 2014, o 20:33 --
No właśnie nie - ta pierwsza od nutki z akcji, druga od forumowicz (za pośrednictwem miłej forumowiczki), jeszcze się upewniałam pytając nutki. Przetestujemy obieanna_w pisze:'Koktajlówka malinowa' i 'Perła Małopolski' to jedna i ta sama odmiana... czy się mylę?tysonka pisze:Ja też w tym roku celowo, po doświadczeniach z lat ubiegłych, sieję nieco później pomidorki.
truskawkowy
cherry truskawkowy
P-20 Blue
daktylowy
koktajlówka malinowa
Perła Małopolski
Megagroniasty
Malinowy Kapturek
Maskotka
Koralik
Black cherry
Sweet Orange
Jeśli nasiona są ode mnie w przypadku obu pomidorów, to jest to ta sama odmiana. Zresztą pomidor ten ma charakterystyczne liście.
To ja również mam ta odmianę od nutki. Mam nadzieję, że w przyszłym roku załapię się na koktajlówkę forumowicz a tymczasem cieszę się jak dziecko z megagronka - w tym roku będzie u mnie jako jedna z nowości
-
- 500p
Nie, "koktajlówka malinowa" jest z akcji od nutki1234, która otrzymała tę odmianę z poprzedniej akcji - nie wiem, od kogo (od Ciebie?). Druga odmiana to na pewno Twoja Perła od forumowiczki, która ją niedawno od Ciebie otrzymała i podzieliła się ze mną. Będę miała obie odmiany i zobaczymy, czy to są te same odmiany.forumowicz pisze:Jeśli nasiona są ode mnie w przypadku obu pomidorów, to jest to ta sama odmiana. Zresztą pomidor ten ma charakterystyczne liście.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2014, o 18:58
witam Wszystkich
Pomidorki koktajlowe sa cudne a od kiedy możnaby sadzonki wysadzić do gleby w takie szklrenki po plastikowych butelkach?Czy mozna wcześniej niż15 maj?
Pomidorki koktajlowe sa cudne a od kiedy możnaby sadzonki wysadzić do gleby w takie szklrenki po plastikowych butelkach?Czy mozna wcześniej niż15 maj?
- evach
- 50p
- Od: 3 wrz 2013, o 19:04
wpisywałam w wyszukiwarkę ale nie znalazło mi nic... zakupiłam nasiona garden perle macie jakieś doświadczenia z ta odmianą??
W tamtym roku miałam przepyszne pomidorki , nazwy niestety nie znam bo zakupiłam już gotowe sadzonki na bazarku od starszego pana, żałuję że nie zebrałam nasion bo były naprawdę pyszne
mój tablet płata mi figle -> przepraszam za błędy ;)