Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Rośliny w deszczu też cudnie wyglądają. A pomidorki ładne i ładnie zawiązały ;:333 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie masz duże pomidorki jeszcze trochę i ;:92
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka śliczna deszczowa sesja. Lubię to. :wink:
Pomidorki z własnego krzaczka muszą smakować wyśmienicie... Niedługo przekonam się i ja. :tan
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jolu czekam na degustację :)
Anitko jeszcze troszkę, troszeczkę iiii wreszcie spróbuję swojego pierwszego pomodore :)
Aniu ja też to lubię, jak już nie pada. Pomidorków jeszcze nie kosztowałam. Mam kilka odmian. Ciekawe które będą najsmaczniejsze.
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Moje małe jeszcze dopiero niedawno się zawiązały chociaż koktajlowe już od dawna są wydaje mi się że niebawem będą zdatne do zjedzenia :D
U mnie to taki busz się zrobił w pomidorach trochę je zaniedbałam nie obrywałam za bardzo liści i chyba prowadzę je na nie wiem 10 pędów albo więcej :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pomidorki ;:215
Moje będą późne ;:224 bo jakoś nie było nam ciągle po drodze :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, super te zdjęcia perspektywiczne, nic dziwnie nie wygląda, a wręcz przeciwnie wygląda bardzo ładnie, więc twórz tę swoją oazę według Waszych założeń i niczym się nie przejmuj. Pomysł z obsadzeniem drzew żurawkami i tym szyszkowym wykończeniem rewelacyjny, piękne clematisy zamówiłaś ;:108. Czytałam o ukorzenianiu bukszpanów, ja też większość swoich mam pozyskanych tą metodą, ścinałam ładną gałązkę do ukorzeniacza i do ziemi (dość głęboko) nie zawsze wszystkie się udały, ale robiłam ich znacznie więcej niż potrzebowałam, więc starczyło, berberysów nie próbowałam, gdyż nie miałam takiej potrzeby, one sieją się u mnie same, co roku znajduję nowe sadzonki.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No właśnie, pod berberysami powinny rosnąć malutkie sieweczki, chyba że je wysprzątałaś nie wiedząc. ;:306
Kapitalne fotki z perspektywy trawnika a las taki ogromny i studnia jak z bajki. ;:433 i te deszczowe kwiatuchy. ;:oj
A benexa odradzam i nie sugeruj się wpisanymi opiniami, bo zazwyczaj opinię wpisujesz po dostaniu towaru a badziewie wychodzi później, też mu dałam dobrą opinię, którą teraz odwołuję.Zamiast białej hosty najzwyklejsza falista, której mam od groma, amarylisy miały być różne a były wszystkie jednakowe itd i tp a wydałam ponad 2 stówy, zgroza, nigdy więcej. ;:222
Udało mi się spróbować okruszynkę placuszka , pyszny był, dziękuję. ;:196
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Zdjęcia w strugach deszczu pierwsza klasa, u mnie jest tak sucho, że trawa wyschła, a na działce wczoraj nie było wody, bo tyle korzystają ,że są przestoje ;:219
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Piękną oazę sobie tworzycie!! Wszystko tu już jest...Gratulacje ;:63 Aha, a te szyszki z żurawkami po prostu mnie zauroczyły! Chyba troszkę odgapię ;:173

Bogusia
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Madzie, wiesz, jak ja Tobie działki zazdroszczę prawda? Jak Ty się tam urządzisz na całego, to na pewno nie będę Cię odwiedzać, bo mi żółć wyleje :;230 , juz masz pięknie, a co to będzie, jak wszystko porośnie na rabatach , pozdrawiam Cię gorąco ;:3
Pozdrawiam, Iwona.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anitko ja pomidory systematycznie z liści goliłam. Ale i tak rosną jak szalone. Koktajlowych nie mam. Może w przyszłym sezonie?
Aniu-sweety najważniejsze że w ogóle będą. A że późno? Mieszkasz w domku. Masz je pod noskiem. Mogą być późno. My będziemy jeść już te chemiczne, a Ty się będziesz zajadała swoimi cudaśkami.
Ilonko bardzo Ci dziękuję. Twoje słowa są miodem na moje serce. Bukszpany muszę ukorzeniać w większej ilości. Ale w tym roku popełniłam gafę. Jak goliłam swoje w kuleczku, to powywalałam przyrosty dobre. Potem szukałam i u mamy ścinałam do rozmnożenia. A że tam trochę jej chorują, to nie wiele miałam sztuk.
Stasiu z tymi siewkami berberysów to nie wiem jak było. Nie znalazłam żadnych. Także jeśli były to pewnie je wypieliłam. Utwierdziłaś mnie tylko w przekonaniu, że benex to wielkie g. Faktycznie wiele osób dostało ładne cebulki i dlatego trafiły się im pozytywy. A potem wielu ludziom, tak jak Tobie mogły wyrosnąć zupełnie inne rośliny.
Patusia u mnie trawa też ruda. Nie z powodu braku wody, bo deszcze u nas leją. Ale chyba jakaś choroba trawnik złapała.
Bogusiu witam nowego gościa :wit . Pomysł szyszkowy odgapiaj do woli. Bez kosztów, bez chwastów.
Iwonko dziękuję za tyle komplementów. Myślę że jeszcze długooo Ci się nie wyleje, więc wpadaj częsciej :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj kolejny dzień leje. Urlop dobiega końca, mogłoby lać od poniedziałku. A tu jak na złość, zapowiadają piękną pogodę.
Ostatnio ciągle pokazywałam moje pomidory. Wczoraj ( nie wiem jak mogłam jej nie zauważyć wcześniej) sfotografowałam papryczkę :)
Obrazek
Obrazek
Zakwitł kolejny liliowiec
El Desperado
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jaka papryka,jestem w szoku,u mnie dopiero kwitnie ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sama byłam w szoku. Zaglądałam do niej tyle razy. I tylko kwiatuchy miała. A tu takie duże sztuki przegapiłam. Teraz zauważyłam że sporo małych papryczek jest. No i dobrze. Będą robione słoiczki z miodem i papryczką ;:138 . Choć nie zachwalam dnia przed zachodem słońca. Ciągle się boję że zaraz coś się z nimi stanie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”